Sportille tappio voittomaalikilpailussa

Vaasan Sport joutui tyytymään tiistaina yhteen sarjapisteeseen, kun vierasjoukkue Rauman Lukko haki Vaasasta 3-4-voiton (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1) voittolaukauksien jälkeen.

Sport vastasi ottelun avausmaalista juuri ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Joel Kiviranta sai hyvän syötön Niko Peltolalta, nousi kulmasta keskustaan ja laukoi rystyllä lukemat 1-0:aan. Lukon alakerta oli paikoitellen isoissakin vaikeuksissa Sportin aktiivisten hyökkääjien kanssa, mutta kotijoukkue ei onnistunut takomaan lisämaaleja taululle. Vierailijat pääsivät erässä kerran ylivoimalle Kivirannan maalille ajon seurauksena, mutta Sport pelasi hyvän alivoiman.

Molemmille joukkueille tarjottiin ylivoimaa kakkoserän alkuun, mutta varsinkin Sportin pakkopelissä oli läpi ottelun suuria käynnistymisvaikeuksia. Tasakentällisin kotijoukkue pystyi luomaan muutaman maukkaan paikan, joista Peltola oli lähimpänä maalintekoa, mutta kotiyleisön harmiksi tolppaa lähemmäs puolustaja ei osunut.

Lukko tasoitti ottelun siirretyn rangaistuksen aikana, kun Teemu Nurmi lapio nopean syöttöketjun päätteeksi kiekon maalin edestä ohi Mika Järvisen. Vain minuutti tasoitusmaalista Lukko meni johtoon Ilkka Mikkolan osuttua Aaron Gagnonin nappisyötöstä. Sport keräsi rivinsä kahden takaiskun maalin jälkeen ja palkinto tuli erän viimeisellä minuutilla Mikko Pukan ammuttua Tero Koskirannan syötöstä ottelun tasoissa päätöserään.

Sport sai kolmannen erän alkuun jälleen mahdollisuuden kokeilla ylivoimalla, ja lopulta Lukon tultua täysilukuiseksi ohjasi Erik Riska 3-2-osuman Teddy Da Costan laukauksesta. Kauaa ei kotijoukkueen johto pitänyt, sillä Turo Asplund tasoitti välittömästi lukemat jälleen tasoihin Charles Bertrandin menetettyä kiekko kohtalokkaasti omalla puolustusalueella. 3-3-tilanne säilyi varsinaisen peliajan loppuun asti, joka tarkoitti molemmille joukkueille vähintään yhtä pistettä.

Jatkoaika ei tuonut ottelulle ratkaisua ja ykkösluokan paikat olivat kolmella kolmea vastaan -konseptista huolimatta yllättävän vähissä. Voittolaukauskisan ainoa onnistuja oli neljässä parissa Lukolta laukonut Janne Niskala, joten voitto ja kaksi pistettä lähtivät vieraiden mukaan 3-4-tuloksella.

Kun Sportin lisäksi myös Ässät kärsi yhden pisteen tappion, ei tilanne kymppisijan tuntumassa muuttunut suuntaan tai toiseen. Sportin runkosarjaa on jäljellä viedä viiden ottelun verran, joista seuraava pelataan torstaina KalPaa vastaan Kuparisaaressa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)