Sportille kolme pistettä – Vänttinen ja Järvinen voiton takuumiehinä

Vaasan Sport jatkoi tiistaina voittojen tiellä, kun se kaatoi lappeenrantalaisen SaiPan puhtaasti 3-0 (0-0, 2-0, 1-0). Ottelun ratkaisuhetket nähtiin toisen erän alussa, kun Tuomas Vänttinen iski kiekon kahdesti maaliin.

Vierasjoukkue SaiPa hallitsi ottelun ensimmäistä erää, mutta vaasalaisten maalilla torjunut Mika Järvinen piti otteillaan huolen, että erätauolle mentiin 0-0-lukemissa. Vaatimattomasti esiintynyt Sport ei saanut oikeastaan missään vaiheessa erää kiinni pelistä.

Sport aloitti kuitenkin toisen erän loistavasti ja pääsi nopeasti ylivoimalle, kun Tapparasta SaiPaan siirtynyt Elmeri Kaksonen komennettiin jäähyaitioon. Alkukaudesta ylivoimansa tehottomuuden takia tuskaillut joukkue on viime aikoina saanut paljon onnistumisia, joka on nostanut joukkueen itseluottamusta. Nytkään tilaisuutta ei jätetty käyttämättä, ja Tuomas Vänttinen ohjasi maalin edestä pienellä onnellakin Charles Bertrandin syötön sisään.

Sama mies iski toistamiseen neljä minuuttia ensimmäisestä, kun Ville Leskinen syötti maalin takaa kultakypärälle paikan maalin eteen, josta Vänttinen ei erehtynyt, vaan viileä rystynosto vei Sportin 2-0-johtoon. Vain hetkeä aikaisemmin Jarkko Immonen kolisutteli jo tolppaa.

SaiPalle tarjoutui mahdollisuus kavennukseen, kun ensin Mike Brennan ja myöhemmin Aleksi Laakso joutuivat rikkomaan jäähyn arvoisesti. Chad Raulla oli Brennanin jäähyn aikana tyhjä maali edessään, mutta maalipörssin ykkösnimi ampui selvästi ohi. Sport selvitti molemmat rangaistuksensa huolella ja toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

SaiPan kiri jäi kolmannessa erässä näennäiseksi ja Sport painoi vierailijoiden hyökkäykset hyvin kulmiin, josta joukkue ei löytänyt tietä parhaalle maalintekosektorille.  SaiPan parhaat tilanteet syntyivät, kun se iski hanakasti kiinni Sportin puolustajiin, jotka sortuivat muutaman kerran helppoihin virheisiin kiekollisina. Sport-vahti Järvinen oli kuitenkin kentän kuningas torjumalla kauden viidennen nollapelinsä 35 torjunnalla. Tero Koskiranta iski ottelun loppunumerot 3-0 tyhjään maaliin 9 sekuntia ennen päätössummeria.

Sport pelaa seuraavan kerran torstaina, jolloin se kohtaa HPK:n kotonaan. Pudotuspelipaikan kannalta huipputärkeä ottelu pelataan lauantaina Porissa. Myös Ässät onnistui tänään nappaamaan kolme pistettä KalPalta, joten joukkueiden välinen ero pysyi muuttomattomana.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)