Sportille kolme pistettä – Järviselle kauden ensimmäinen nollapeli

Vaasan Sport katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa tyylillä, kun Espoo Blues kaatui Kuparisaaren lauantai-illassa puhtaasti maalein 3-0 (1-0, 0-0, 2-0). Ottelu voittomaalin ampui kahden maalin iltaa viettänyt Tuomas Vänttinen.

Sport hallitsi ottelun ensimmäistä erää isännän elkein ja Blues-maalilla torjunut Kaapo Kähkönen oli täystyöllistetty. Alkuminuuttien paras maalipaikka tarjoutui Joonas Komulaiselle, jonka ensimmäistä otteluaan kotkapaidassa pelannut Niclas Lucenius löysi juonikkaalla syötöllä maalin kulmalta. Komulaisen laukaus viuhui kuitenkin hiuksen hienosti ohi.

Sport pääsi ensimmäisessä erässä kahdesti ylivoimalle, joista jälkimmäinen katkesi kuitenkin Otto Karvisen rangaistukseen. Blues ei ehtinyt saada ylivoimakoostumustaan kuntoon, kun Tuomas Vänttinen iski ottelun avausmaalin alivoimalla. Vänttinen punnersi Blues-pelaajien läpi väkisin Kähkösen maalille ja toinen yritys palkittiin maalilla. Syöttäjäksi alivoimaosumaan merkittiin vakuuttavia otteita kiekollisena läpi ottelun esittänyt Aleksi Laakso. Erän torjunnat 2-10 kertoivat Sportin hallinnasta.

Toisen erän alku noudatti pitkältä ensimmäisestä tuttua kaavaa, eli Sport hallitsi ottelun kulkua. Lisämaaleihin tarjottiin mahdollisuutta Samson Mahbodin ja Kim Hirschovitsin jäähyjen aikana, mutta koko alkukauden vaikeaa ollut ylivoimapelaaminen ei tuottanut toivottua tulosta. Hiljalleen myös vierasjoukkue pääsi paremmin mukaan otteluun ja tuotti Sport-puolustajille ongelmia kovalla karvauksella. Erän loppu mentiin Blues-painotteisesti Sportin puolustusalueella, mutta Mika Järvisen nollaa espoolaiset eivät onnistuneet rikkomaan.

Sport siirtyi kahden maalin johtoon ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Ari Gröndahlin tarkka laukaus löysi tiensä maaliin. Vahvasti esiintyneen ykkösketjun Komulainen ja Lucenius pelasivat pitkän syöttöketjun, jonka päätteeksi Komulainen löysi siniviivalta nousseen Gröndahlin vapaana b-pisteen kaarelta, josta puolustaja ampui Sportin ansaitusti 2-0-johtoon.

Toisessa päässä Järvinen joutui venymään muutaman kerran tärkeään torjuntaan Blues-kapteeni Hirschovitsin yritysten edessä. Blues haki ottelun lopulla kavennusta ilman maalivahtia, mutta kiri jäi varsin vaisuksi ja Vänttinen pääsi liruttamaan rystyltä illan toisen osumansa tyhjään maaliin reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Sport-vahti Järvisen kauden ensimmäinen nollapeli irtosi 22 torjunnalla.

Sportin kotiottelut jatkuvat ensi keskiviikkona viime kauden hopeamitalisti Tapparaa vastaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)