Sport voittoon tapahtumarikkaassa illassa!

Sport - Blues 6-2 (0-1,4-0,2-1)

Tiistaina Kuparisaareen saapui kaksi voitonnälkäistä joukkuetta, joista kumpikin joukkue halusi todenteolla napata itselleen täydet kolme pistettä. Toinen joukkue halusi näitä pisteitä kuitenkin enemmän, ja tämä joukkue oli Vaasan Sport.

Ensimmäinen erä - Blues latautuneempana otteluun

Erästä ei paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa, sillä erä oli varsin Blues-sävytteinen. Blues tulikin selvästi latautuneempana otteluun, ja ensimmäiset minuutit mentiinkin selvästi Sport-päädyssä. Sportin puolustus Hannu Toivosen toimiessa kapellimestarina pelasi kuitenkin paikoitellen jopa loistavaa puolustuspeliä, eikä Blues päässyt Sportin onneksi rankaisemaan kuin kerran.

Bluesin maalintekijänä oli ei-niin-yllättäen mies nimeltä Kai Kantola, joka on varmasti yllättänyt katsojan jos toisenkin alkukauden aikana. Sport ei kuitenkaan Kantolan maalista lannistunut, vaan Sport nostikin omaa yrittämistään pykälällä. Yritys ei kuitenkaan riittänyt ensimmäisessä erässä, ja seuraavaan erään Sport lähtikin takaa-ajajan roolista.

Toinen erä - Magnifique

Harva tietää mitä erätauolla pukukopissa tapahtui, mutta toisessa erässä kentällä pelasi alkukauden kenties paras Sport. Jos ensimmäisessä erässä hyökkäyspelaaminen ei onnistunut kuten piti, niin hyökkääjät maksoivat toisessa erässä velat korkojen kera takaisin. Etenkin punapaitojen ulkomaalaisvahvistukset Fleury sekä Bertrand olivat toisessa erässä lähes dominoivia.

Maalipyssyinä toisessa erässä toimi herrat nimeltä Tomi Körkkö, Damien Fleury, Lassi Kokkala sekä Charles Bertrand. Nämä miehet ampuivatkin Blues-vahti Jani Niemisen pois maalilta, ja tilalle asteli toisella erätauolla nuori Eetu Laurikainen näyttämään mistä on nuori mies tehty.

Kolmas erä - Puolustuksen kautta voittoon

Viimeinen erä alkoi lähes pelottavasti, sillä Blues-hyökkääjä Kim Hirschovits pääsi kaventamaan ottelun tilanteeseen 4-2 jo puolen minuutin pelin jälkeen. Pieni pelko iskikin useammalla katsojalla puseroon, että nytkö Blues heräsi peliin - mutta turhaan. Kun ottelua oli pelattu 45:44 riemastui Kuparisaareen saapuneet 3096 katsojaa, kun Niko Peltola laukoi siniviivalta. Maaliverkkoihin asti kiekko ei kuitenkaan koskaan saapunut, vaan Peltolan laukaus osuikin vaasalaisten harmiksi ainoastaan ylärimaan.

Ottelun avausmaalintekijänä toiminut Kai Kantola ottaa ajassa 51:51 jäähyn kiinnipitämisestä, ja tämä olikin monella tapaa viimeinen naula arkkuun. Sport pääsee ylivoimalla pyörittämään, ja vaikka tulosta ei ylivoimalla syntynytkään, niin hetken päästä Erik Riska pääsee huudattamaan vaasalaisyleisöä 5-2 maalin muodossa.

Blues yrittää kuitenkin päästä vielä peliin mukaan, ja Lassi Kokkalan ottama jäähy koukkaamisesta ajassa 55:48 antaakin Bluesille puolen minuutin pyörityksen ilman maalivahtia, mutta Jarkko Immosta ei kuitenkaan alivoima masenna, vaan hän iskeekin alivoimalla tyhjään maaliin illan viimeisen maalin. Sport voittaa ottelun lukemin 6-2.