Sport vahvistuu kahdella ulkomaalaishyökkääjällä

Vaasan Sportin valmistautuminen liigakauteen sujuu aikataulun mukaisesti. Myös joukkue vahvistuu, tällä kertaa vuorossa kahden sopimuspelaajan sekä kahden try-out-pelaajan julkistaminen. Koko nelikko tulee ulkomailta.

Liigajoukkueen hyökkäys vahvistuu kahdella Matti Virmasen scouttaamalla hankinnalla. Kotkapaidan pukevat ylleen yhden vuoden sopimuksella ranskalainen laitahyökkääjä Damien Fleurylla sekä kanadalaisella sentterillä Kelsey Tessierillä. Molemmille Pohjolan karut olot ovat tuttuja, sillä kaksikko pelasi viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla Allsvenskanissa.

Damien Fleury (FRA)

synt. 1986, pituus: 179 cm, paino 85 kg, pelipaikka: laitahyökkääjä, kätisyys: right

Fleury on mielenkiintoinen hankinta. Pienikokoinen, rightin puolen laitahyökkääjä omaa napakan laukauksen, jota mies ei epäröi käyttää. Nopeana luistelijana tunnettu Fleury on myös tuttu kasvo Ranskan maajoukkueen riveistä. Viime vuoden MM-kisoissa mies teki 7 ottelussa tehot 3+1. Ranskan lisäksi Fleury on pelannut urallaan Ruotsissa niin liigaa kuin Allsvenskania. Varsinkin kauden 2012-13 tehot Allsvenskanin Södertäljessä olivat hyvät: 51 ottelussa 29+18=47 pistettä. Lähes piste per peli tahtiin tuli tehoja myös tuon kauden SHL:n Kvalserienissä. Viime kaudella Fleury edusti 25 ottelun verran Södertäljeä, josta matka vei loppukaudeksi Sveitsiin ja Lausannen riveihin.

 

Pelaajakoordinaattori Matti Virmanen on erittäin tyytyväinen saadessaan Fleuryn Vaasaan.

- Olen seurannut Fleurya esimerkiksi kolmissa viime MM-kisoissa ja hän oli hankintalistani kärjessä heti kun aloitin yhteistyön Sportin kanssa. Nopea ja erittäin maaliahne hyökkääjä, joka tulee olemaan ykköskentän mies ensi kaudella.

- Hän on käsittämättömän hyvä pelaaja, joka pystyisi pelaamaan kärkikentissä missä tahansa Euroopan sarjassa. Fleury tulee olemaan todella iso apu meille tulevalla kaudella.

 

Kelsey Tessier (CAN)

synt. 1990, pituus: 174 cm, paino 81 kg, pelipaikka: sentteri/laitahyökkääjä, kätisyys: right

 

Kelsey Tessier saapuu Kanadasta vahvistamaan Sportin sentteriosastoa. Vuoden 2008 Coloradon NHL-varaus pystyy myös tarvittaessa pelaamaan laitahyökkääjänä. Pienestä koostaan huolimatta mies viihtyy myös fyysisessä pelissä. Vahvuuksia on hyvä mailatekniikka sekä pelinlukutaito. Connecticut Whalen AHL-joukkueesta Eurooppaan ja Ruotsin Allsvenskanin Rögleen mies saapui viime kaudeksi. Tessier pelasi vahvan kauden nakuttaen 52 ottelussa mukavat 15+27=42 tehot, lisäksi SHL:n Kvalserienissä syntyi tehot 8+1.

 

Myös Tessier on ollut Virmasen seurannassa pidempään.

- Olen seurannut Tessieriä hänen pelatessaan Ruotissa. 42 pinnaa Allsvenskanissa on kova saavutus ja varsinkin liigakarsinnan kahdeksan osumaa kertoo miehen potentiaalista. NHL-varaus, jonka tavoite on tulevaisuudessa joko NHL:ssä tai KHL:ssä. Ykköskentän hyökkääjä, jolta ei taitoa puutu.

 

Unice ja Parenteau kuukauden TryOutille

Tulevana sunnuntaina Vaasaan saapuu kaksi ensimmäistä tryout-pelaajaa Pohjois-Amerikasta. Maalivahti Josh Unice (1989, USA) ja puolustaja Jake Paranteau (1989, USA) tulevat antamaan näyttöjä osaamisestaan valmennusjohdolle. Molemmat ovat pelanneet viime kaudella yliopistopelejä Yhdysvalloissa. Maalivahti Unice on edustanut maataan myös U18 MM-kisoissa, joissa mies valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi vuonna 2007. Molempien pelaajien tryoutin kesto on maksimissaan yksi kuukausi.

 

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tyytyväinen joukkueen nykytilanteeseen.

- Joukkueen rakentamisen suhteen tilanne on tällä hetkellä todella hyvä. Joukkue alkaa olemaan muutamaa palasta vaille valmis ja niiden kanssa ei ole mitään kiirettä. Tulemme rauhassa katsomaan TryOut-pelaajat ja teemme päätökset heidän suhteen annettujen näyttöjen perusteella. Haemme vielä yhtä maalivahtia, yhtä pakkia ja neuvottelut yhden hyökkääjän kanssa ovat jo pitkällä.

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam