Sport vahva Kuparisaaressa

Sport-Jukurit 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

Ottelusta ennakoitiin tiukkaa vääntöä ja sellainen oli ainakin avauserä. Sport hallitsi hienokseltaan erän alkukymppiä, mutta Jukurit puolusti kotkapaidat tehokkaasti pois vaarallisimmalta sektorilta. Ehkä erän paras Sport -paikka pelattiin takamiehen tontille Mika Halavalle, mutta miehen onetimer viuhui niukasti ohi Oskari Setäsen vartioiman maalin. Erän puolivälin jälkeen jäähyt sekoittivat Sportin pelaamista ja vieraat saivat hieman otetta.

Kaksi jäähyä kuitenkin kestettiin mallikkaasti vaikka toisessa oli lähellä kiekon pomppiessa maalille, johon Jukuripelaaja pääsi potkaisemaan matkalla. Tuomari oli tilanteen tasalla ja videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin. Kovin oli yksipuolinen linja erän loppupuoliskolla ja ylivoimat jäi kotkapaidoilta saamatta. Vauhdikasta mutta tarkkaa kiekkoa nähtiin koko ensierä. Tunnelma oli hyvä ja myös jukurifanit ovat oppineet kannustamaan tyylikkäästi.

Sport aloitti toisen erän vauhdikkaasti saaden luotua painetta mikkeliläisten päätyyn. Hyvä pätkä tuottikin kaivatun ylivoiman ajassa 21:33. Kauan ei tarvinnut miesylivoimaa pelata kun kiekko oli maalissa. Valitettavasti vain omassa. Ilkka Vaarasuo pelaa Niko Laakkosen oikealta alueelle, mies rauhoittaa 1-1 tilanteessa vauhtia ja heittää napakan ranteen pakin jaloista yllättäen Frans Tuohimaan etukulmasta. Näin vieraat 0-1 johtoon alivoimalla ajassa 22:21.

Maalin jälkeen Sportin hyvä ote kirposi pelin mennessä puolin ja toisin sähläämiseksi. Erän puolivälin jälkeen Sport sai kuitenkin kiekon ohi Setäsen, mutta videotarkastuksen jälkeen John Henrionin ohjaus todettiin korkealla mailalla tehdyksi ja maali hylättiin. Erän loppupuolella pirteästi esiintyvä kolmikko Halava-Kujanpää-Piispanen järkkää hyvän maalipaikan, mutta Setänen venyttää gamesaverin Kujanpään kiertoyritykseen. Näin kolmanteen erään joudutaan maalin takaa-ajosta.

Olipa sekava toinen erä. Jukurit puudutti tehokkaasti Sportin hyökkäyspelaamisen eikä toisessakaan erässä paikoille juuri päästä. Setäsen johdolla mikkeliläiset ovat pitäneet maalinsa puhtaana jo yli 100 minuuttia.

Jukurit pystyi pitämään Sportin poissa maalintekosektorilta aina 50 minuutille asti. Toki erän alusta näki heti, että joka jätkä oli päättänyt laittaa kaikki likoon ja pikku hiljaaa paine saatiin Setäsen luukulle. Ajassa 50:20 kultakypärä Markus Piispanen avaa ketsuppipullon Kujanpään voittaessa aloituksen suoraan taakse. Napakka ranne ja lähes 2900 päinen halli räjähtää kannustamaan kunnolla.

Nuori maalivahti ei yleisön ja Sportin vyöryä kestä vaan ajassa 51:21 John Henrionin syöttö muuttaa suuntaa Jukuripakin mailasta viruen ihanasti maaliin. Paine saadaan pysymään vahvana ja Pasi Järvinen kamppaa itsensä boxiin. Ajassa 55:14 nähdään ottelusarjan kannalta tärkeä osuma. Runkosarjan pistelingot pääsevät vihdoin tuulettamaan. Kokkala vääntää kulmassa kiekon Kivimäelle joka näkee maalin edessä vapaan Hattusen, joka niittaa taululle 3-1.

Eikä siinä vielä kaikki sanois "teeveeshopin" mies. Seuraava hyökkäys ja jälleen kolisee: Henrion-Aaltonen kaksikko pelaa kiekon maalille, Setänen torjuu eteen ja Jere Laaksonen runnoo maalin edestä 4-1. Viimeinen neljä minuuttia vedetään katsomossa kunnon karnevaalit ja joukkue saa ansaitut standing ovationit viimeisellä puolella minuutilla.

Nyt nähtiin sitä Sportia mitä on totuttu näkemään pleijareissa. Tuli mieleen muinainen KooKoo -Sarja, kun pelaajat syttyi todella liekkeihin kolmannessa erässä yleisön hienolla avustuksella. Näytti siltä että Jukurit väsähti ja Sport pääsi naattimaan. Parasta Sportia tänään Kujanpään kenttä sekä asenteella painanut nelonen Nässlin-Aaltonen-Nyholm. Pelit jatkuu huomenna Mikkelissä ja sama tahti päälle siellä heti alkuun.