Sport - TPS: Perjantain huippupelissä vieraita Turusta

Immonen tuulettaa maalia.

Sportin lokakuu päättyy kotiottelulla kauden kotiavauksesta tuttua TPS:ää vastaan. Molempien peli on parantunut koko ajan ja perjantaina nähdään kova taistelu arvokkaista pisteistä.
Sportin kannalta lokakuu on ollut nousujohteinen vaikkakaan pistetili ei ole karttunut aivan odotetulla tavalla. Pelillisesti ollaan kuitenkin menty isoja askeleita eteenpäin ja tästä osoituksena mm. tiistaina pisteen nappaaminen Kärppien kotiluolasta Oulusta ja tasaiset pelit sarjan suosikkeja vastaan.
Viime perjantaina nähtiin hieno kiekkoshow Kuparisaaressa kun Sport ja HIFK iskivät yhteen lähes täyden hallin edessä. Molempien kannattajat piti hienoa meteliä ja sähkökatkojenkin värittämä peli päättyi lopulta HIFK:n 1-3 voittoon, viimeisen maalin tullessa tyhjiin minuutti ennen summeria. Tiistaina Sport matkasi Ouluun Kärppien vieraaksi ja meni toisessa erässä 1-0 johtoon Jarkko Immosen 5-3 ylivoimalla tekemällä maalilla. Toinen erä oli täysin Sportin hallintaa, mutta kotkapaidat eivät kyenneet lisäämään johtoaan ja Kärpät tuli vuorostaan kolmannen erän 5-3 ylivoimallaan tasoihin. Ottelun lopussa tullut Sport-jäähy kostautui jatkoaikamaalin muodossa ja lisäpiste Kärpille lukemin 2-1. Hieno taistelu ja tärkeä piste kotiin tuomiseksi.
Yhtenä ennakkosuosikkina Liigakauteen lähtenyt TPS on sarjassa vasta sijalla 9. Tämä selvittyy lähinnä suurella erolla koti- ja vieraspelien välillä. Kai Suikkasen suojatit ovat voittaneet kymmenestä kotipelistä peräti kahdeksan, mutta kuudesta vieraspelistä saldo on yksi piste. Joukkue on täynnä kovanluokan pelimiehiä, joten Sportin täytyy olla 100% valmistautunut jos aikoo toistaa kauden kotiavauksen tempun eli ottaa pelistä täydet kolme pistettä. TPS kaatoi keskiviikkona sarjajohtaja Lukon 4-1 ja varsinkin ulkomaan avut Ryan Lasch ja Radek Smolenak olivat vahvalla pelipäällä. Jäähyboxista täytyy jälleen pysyä poissa, sillä niin vahva vieraiden ylivoima tällä hetkellä on.
Sport lähtee kotiotteluun haastajana, mutta varmasti valmiina taistelemaan voitosta täysillä. Viime peleissä joka ketju on pystynyt hyvin tekemään peliä ja saamaan painetta vastustajan päätyyn. Nyt vain täytyy jatkossa käyttää etsikkoajat tehokkaasti ja muuttaa pelin sisäinen hallinta näkymään myös tulostaululla.
Nyt taistellaan – kaikki mukaan!
  (TANELI JOKELA)
SEURAA NÄITÄ!
SPORT #23 IMMONEN Jarkko
Keskushyökkääjä Jarkko Immonen saavuttaa perjantain pelissä kunnioitettavan rajapyykin, sillä kyseessä on miehen 500. peli Liigassa. Sportin lisäksi Immonen on pelannut pääsarjatasolla SaiPassa, Bluesissa ja Pelicansissa. Jarkko on ollut alkukauden tasaisimpia suorittajia hyökkäyspäässä ja tehoja tulee tasaisesti. Iski tiistaina yhteen pisteeseen oikeuttaneen ylivoimamaalin Kärppiä vastaan.
SPORT #35 HOSTIKKA Ville
Maalivahti Hostikka pelasi loisto-ottelun Kärppiä vastaan tiistaina Oulussa. Hänen torjuntojensa avulla Sport taisteli aina jatkoajalle saakka saaden pisteen plakkariin. Hostikka nousi sankariksi kolmannessa erässä torjumalla Mika Pyörälä rangaistuslaukauksen. Nyt saanee näyttöpaikan toista entistä seuraansa, Tepsiä vastaan.
TPS #19 LASCH Ryan
Yksi Liigan kovimmista hankinnoista hyökkäyspäähän on alkukauden pienen vaisuuden jälkeen alkanut lunastaa odotuksia. Keskiviikkona Turussa kaatui sarjakärki Lukko Laschin johdolla (1+1). Kantaa joukkueensa kultakypärää tehoin 6+12=18 ja on erittäin liukkaalla pelipäällä. Todella vaarallinen rannelaukaus ja johtaa tehokasta ylivoimaa eli boxista pitää pysyä poissa.
TPS #84 PIKKARAINEN Ilkka
Tepsin alempien ketjujen työmyyrä ja ärsyttäjä Ilkka Pikkarainen ajoi kauden avauksessa Vaasassa Marko Luomalan selästä laitaan ja sairaslomalle saaden itse 2+10 min jäähyn tilanteesta. On kunnostautunut roolissaan alkukauden ajan, jäähysaldon näyttäessä 49 minuuttia. Pelaa kovaa, ärsyttää vastustajaa ja hakee myös paineja hanakasti.