Sport toistamiseen Ilvestä parempi

Vaasan Sport oli toistamiseen Ilvestä parempi joukkue, kun se voitti keskiviikkoiltana Tampereella pelatun ottelun maalein 0-3 (0-2, 0-1, 0-0).

Eilisen, Sportin niukkaan 3-2-voittoon päättyneen otteluun jälkeen Hakametsässä pelattavasta ottelusta oli odotettavissa yhtä tasainen taistelu pisteistä. Valkopaitainen Sport aloitti ottelun kuitenkin ryminällä, kun joukkueen kapteeni Mikko Pukka nousi oikea-aikaisesti viivasta ja laittoi Charles Bertrandin laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Hannu Toivosen, kun ottelua oli pelattu vain alle kaksi minuuttia.

Sport iski toistamiseen ottelun ensimmäisestä ylivoimastaan vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Tero Koskiranta kuljetti kiekon hyökkäysalueelle ja Teemu Tallberg sai vapaasti laukoa taululle 0-2-lukemat. Sportilla oli ottelun ensimmäisessä erässä mahdollisuus vielä useaan lisämaaliin, mutta pieni huolimattomuus syötöissä ja laukauksissa pitivät lukemat Ilveksen kannalta siedettävinä. Kenttätapahtumiin nähden 0-2 mairitteli Ilvestä.

Ottelu jatkui Sportin hallinnassa myös toisessa erässä, eikä aikaakaan, kun seuraava vierasmaali näki päivänvalonsa. Niko Peltola toi kiekon ylös ja löysi syötöllään Jarkko Immosen, joka otti ensin pelivälineen taidokkaasti haltuunsa jalallaan ja veivasi rystypuolelta kiekon maaliin. Sport pelasi erässä kahdesti ylivoimalla, mutta lisämaaleja se ei onnistunut tekemään. Myös ensimmäisessä erässä helpolla päässyt Mika Järvinen joutui erässä torjuntatöihin, pysäyttäen 10 laukausta.

Ilves ei saanut kolmannessakaan erässä päälle kirivaihettaan, vaan Sport pelasi järkevästi johtoasemassa ja piti tupsukorvat kaukana parhaalta maalintekosektorilta. Ottelun näyttävimmästä torjunnasta vastasi Sport-vahti Järvinen, joka koppasi harvoista vaarallisista Ilves-paikoista Jiri Veistolan laukauksen upeasti hanskallaan. Järvisen kauden neljäs nollapeli tuli lopulta 24 torjunnalla.

Sport nousi kolmella pisteellään sarjataulukossa KooKoon ja Ässien ohi viimeiselle pudotuspelipaikalle. Joukkue kohtaa tällä viikolla vielä Tapparan perjantaina Tampereella ja lauantaina Vaasassa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)