Sport taisteli pisteen Tapparan vieraana

Vaasan Sport kärsi lauantaina 3-2-jatkoaikatappion Tapparalle. Tasainen ottelu ratkesi lopulta Patrik Laineen ampumaan voittomaaliin.

Tappara meni 1-0-johtoon avauserän puolivälin jälkeen, kun Stephen Dixon ampui kiekon maalin Mika Järvisen torjunnan jälkeen. Kumpikaan joukkue ei ottelussa maalipaikoilla juurikaan juhlinut, Järviselle kirjattiin yhteensä 17, ja virkaveli Tomi Karhuselle 18 torjuntaa.

Toinen erä aloitettiin tasavajaalla, kun Tapparan Veli-Matti Savinainen ja Sportin Ari Gröndahl komennettiin ensimmäisen erän lopulla istumaan väkivaltaisuusjäähyjä. Charles Bertrand ja Niko Peltola karkasivat ylivoimahyökkäykseen, mutta Peltola ei saanut siirrettyä kiekkoa maaliin ranskalaisen syötöstä. Tehottumuus kostautui Sportille, ja Tapparan kapteeni Jukka Peltola lisäsi kotijoukkueen johtoa kahteen maaliin vielä samojen jäähyjen aikana.

Sport pääsi kakkoserän puolivälin jälkeen pelaamaan ylivoimaa, eikä se jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Pitkään jauhanut kuvio tuotti lopulta tulosta, kun Bertrand laukoi maalin edustalla pyörineen kiekon häkkiin Ville Leskisen ja Jarkko Immosen syötöistä. Kotkapaidat saivat kavennusmaalista lisää uskoa ja pelin painopiste kääntyi Tapparan kenttäpäätyyn. Tero Koskiranta tasoitti hyvän vaiheen päätteeksi lukemat 2-2:een Bertrandin ja Mikko Pukan saalistaessa syöttöpisteet.

Sport selvitti toisen erän lopulla Jake Newtonille tuomitun pelin viivyttämisjäähyn ilman takaiskua ja oli ottelun päätöserässä niskan päällä ja Tappara roikkui perässä. Sport pääsi erässä kahdesti kokeilemaan ylivoimalla, mutta tällä kertaa ratkaisut jäivät vaisuiksi. Myös Tapparalla oli erän loppupuoliskolla hyvä jakso, mutta Sport esitti uhrautuvaa puolustuspelaamista, eikä nimivahvan kotijoukkueen hyökkäysarsenaalia päästetty riehumaan vapaasti.

Jatkoajalla Tappara sai pitkän pyörityksen Sportin päähän ja lopulta Patrik Laine pysäytti digitaalit aikaan 61:47 voittomaalin merkiksi.

Jatkoaikatappion myötä Sportin pistetili kasvoi yhdellä ja joukkue nousi nyt 70 sarjapisteeseen. Takana niskaan hengittävät Ässät kahden, ja KooKoo kolmen pisteen päässä, eikä ero yhdeksäntenä olevaan Pelicansiinkaan ole kuin viisi pistettä. Sport pelaa ensi viikolla kaksi ottelua, joista molemmat kotona Kuparisaaressa. Tiistaina vastassa on Lukko ja torstaina KalPa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)