Sport taisteli ja antoi kaikkensa, mutta jäi ilman pisteitä

Sport-Ässät 3-4 (1-1, 1-3, 1-0)

Vierasjoukkue Ässät tuli ensimmäisessä erässä todella pirteästi peliin pakottaen Sportin täysin puolustuskannalle ensimmäisen viideen minuutin ajaksi, jolloin torjunnat olivat Sport 6 - Ässät 0. Maalikin on lähellä kun Jake Hansen kilauttaa tolppaa Ville Hostikan maalilla, mutta Sport pelastuu takaiskuilta. Ässien vahvan alun päättää helpohkosti vihelletty Jyri Marttisen kampitusjäähy, josta myös Sportin ykkösylivoima rankaisee ajassa 09:32: kiekko jää pyörimään b-pisteiden väliin, josta Erik Riska sen taistelee Charles Bertrandin lapaan joka harhauttaa vasemmalle ajautuen pieneen kulmaan josta vielä saa syötettyä oikealle takatolpalle Lassi Kokkalalle. Kokkala ottaa kiekon rauhassa haltuun ja siirtää kämmenellä tyhjiin, hieno maali ylivoimakentältä.

Maalin jälkeinen vaihto kostautuu kuitenkin Sportille. Vahvasti päädystä saakka koko erän karvannut Ässät paineistaa Sportin puolustusta hyvin ja rännipurku jää puolustaja Esa Lindellille, joka lämää suoraan vasemmalta laidalta matalan vedon maalille. Hostikka torjuu patjallaan kiekon suoraan Niko Ojamäen lapaan, joka tällää tyhjiin uran avausmaalinsa Liigassa ajassa 10:11. Tasoituksen jälkeen Ässät saa luotua muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta Hostikka nollaa räpylällä tyylikkäästi Teemu Vuorisalon vedon. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Sport järjestää pari todella maukasta paikkaa, ensin hyvän hyökkäyksen päättää Kokkala ylärimalämäriin ja seuranneen aloituksen jälkeen Ässäpakkaa pyöritetään minuutin verran ilman onnistumista. Vielä 16 minuutin kohdalla Bertrand pääse aloituksen jälkeen koittamaan läheltä, mutta Rasmus Rinne kestää maalillaan ja tauolle 1-1 tilanteesta.

Hyvää ja vauhdikasta kiekkoa Kuparisaaressa tiistai-iltana. Taklauksia viljellään puolin ja toisin. Ässät karvaa todella korkealta, mikä välillä tuntui aiheuttavan ongelmia, mutta kun karva saadaan purettua on latu auki ylivoimahyökkäyksiin.

Sport tuli toisen erän alkuun loistavalla sykkeellä ja Lassi Kokkala pääsee iskemään b-pisteiden välistä Sportin 2-1 johtoon. Maalin nätti alustus kaksikolta Bertrand / Antti Uitto. Heti maalin jälkeen kotkapaidat jatkavat vahvaa pyöritystä juuri Kokkalan johdolla, joka kilauttaa tolppaa noin 10 sekunnin päästä edellisestä maalistaan. Lassille avautuu vielä toinenkin paikka, mutta veto viuhahtaa ohi maalin. Hieno alku tyrehtyy kuitenkin kotkajäähyyn, jonka Ässät käyttää tehokkaasti hyväkseen. Vain 10 sekuntia ehditään ylivoimaa pelata kun kolmikko Mika Niemi - Sami Lähteenmäki - Eero Elo sahaa Sportin puolustusneliön rikki ja Elo saa pistää maalin edestä kiekon reppuun. Maali sekoittaa Sportin pelin täysin ja Tomek Valtonen turvautuu aikalisään jo ajassa 23:01. Sekään ei auta, vaan aloitusvoiton jälkeen ajassa 24:18 Esa Lindell ampuu viivasta hyvän maskin takaa Ässät 2-3 vierasjohtoon. Kotijoukkueen tilannetta ei helpota yhtään Damien Fleuryn saama 2+2 min jäähy korkeasta mailasta reilu minuuuttia myöhemmin. Sport kuitenkin taistelee hienosti alivoiman ja itse asiassa paras paikka tulee heti jäähyn alussa kun Tomi Körkkö pääsee puolittain yksin läpi, mutta Rinne kestää.

Toinen erä on jäähyjenkin ansiosta vieraiden hallintaa ja erän viimeinen maali on sekin ylivoimasellainen. Teemu Tallberg saa todella helposti hyökkäyspäässä jäähyn, josta Ässä-ylivoima tekee tyylikkään kaapin. Garrett Stafford ja Niemi sahaavat pitkillä syötöillä paikan vasemmalle yläkaarelle Elolle, joka rannaa illan toisen osumansa ajassa 35:30. Erän lopussa Sport pääsee hieman paremmin peliin mukaan, mutta lopun ylivoimallakaan ei kyetä kavennusta tekemään.

Vaikea toinen erän hyvän alun jälkeen. Ässät on tehokas varsinkin ylivoimalla tänään ja jäähyjä pitää välttää. Lassi Kokkala on todella kovalla pelipäällä, lisäksi onnistumisia toivoisi vahvasti raatavalle nelosketjulle.

Kolmannen erän hyvä kiri ei riitä tällä kertaa pisteisiin. Sport sai aloittaa erän miesylivoimalla 34 sekunnin ajan ja saakin pelin hyvin pyörimään alueella. Ässät ehtii tulla täysilukuisiksi, mutta kuusi sekuntia jäähyn jälkeen Erik Riska liruttaa etukulmasta ohi Rinteen ja pelin 3-4:ään. Kavennusmaali herättää toivoa ja Sport pääsee kiekollisesti hallitsemaan peliä, mutta loistopaikat puuttuvat. Parhaan puolittaisen järjestää nelosketju Körkkö-Rekonen-Kiviranta, mutta Rinne torjuu. Erän puolivälissä Bertrand-Lindell kaksikko passitetaan jäähylle ja Ässät näyttää hienoa 4-4 pelaamista pitäen kiekon lähes koko kaksiminuuttisen itsellää pelaten samalla tärkeitä minuutteja pois kellosta.

Edetään aivan viime minuuteille ennen kuin alkaa tapahtua. Vieraiden jäähy roikkuu pitkään ilmassa, mutta vasta ajassa 57:29 tuomaristo sellaisen vastustajalle löytää. Ylivoima pyörii hyvin, aluksi mennään 5-4, mutta nopeasti Valtonen ottaa maalivahdin pois ja päästään koittamaan 6-4 ylivoimalla tasoitusta. Muutaman kerran kiekko pomppii vaarallisesti maalilla, mutta Rinne kestää. Ässät taistelee ja uhrautuu kiekon eteen mallikkaasti loppuun saakka katkaisten oman tappioputkensa Sportin vastaavan venyessä jo seitsemään otteluun.

Hyvä kiekkopeli, jossa pienet asiat ratkaisee. Ässien ylivoima oli tänään iskussa ja kaksi ylivoimamaalia takasivat kolme pistettä. Sport taisteli ja antoi kaikkensa, mutta jäi ilman pisteitä. Maalilla Ville Hostikka pelasi hyvän pelin, hyökkäyksen tähti oli 2+1 tehoin Lassi Kokkala sekä pirteästi pörrännyt Charles Bertrand (0+2). Vieraiden ja kentän paras kolmikko oli Lähteenmäki-Niemi-Elo, joka juoni porilaisten maaleista kaksi. Sportin pelit jatkuvat viikonlopun vierasreissujen merkeissä, perjantaina kohdataan Blues ja lauantaina HPK.

(TEKSTI: TANELI JOKELA / KUVA: MARIA SUNDELIN)