Sport taipui yhden maalin ottelussa

Vaasan Sport avasi vuoden 2016 0-1 (0-1, 0-0, 0-0) tappiolla Porin Ässille. Ottelun ainokainen nähtiin jo avauserän alkuminuuteilla.

Ässät tuli otteluun valmiina ja onnistui Antti Kerälän johdolla siirtymään ottelussa johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Sport-valmentaja Tomek Valtonen herätteli joukkuettaan aikalisällä viiden minuutin kohdalla, jonka jälkeen hallinta siirtyi lievästi Sportille. Varsinkin Tomi Körköllä ja Henrik Koivistolla oli paikat tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta huono viimeistely ja pieni epäonni pitivät Ässät johtoasemassa.

Toinen erä ei tasoltaan noussut ensimmäisen tasolle. Ässät hallitsi alkua näennäisesti, mutta parhaille maalipaikoille pääseminen oli molemmille joukkueille hankalaa, eikä viimeistelykään ollut riittävällä tasolla ohittamaan kahta hyvin torjunutta maalivahtia. Sportin parhaat tilanteet tulivat saman vaihdon aikana Jarkko Immoselle, joka ei kuitenkaan kahdella laukauksellaan saanut yllätettyä nollapelin torjunutta Andreas Bernardia.

Sportille tarjottiin kolmannessa erässä yli puoli minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta kotijoukkueen pakkopeli oli tänään luokattoman huonoa, ja toisaalta Ässät pelasi alivoimansa erittäin hyvin blokaten paljon laukauksia. Kolmannen erän näennäisestä hallinnasta huolimatta Sport ei onnistunut maalinteossa ja todellinen loppukirikin jäi hyvin vaisuksi Ässien sumputtaessa ja tyytyessään heittämään pitkää kiekkoa. Sport-maalilla Mika Järvinen hoiti myös osansa kiitettävästi, torjuen harvoista maalipaikoista muun muassa Pat Mullanen läpiajon loistavalla patjavenytyksellään.

Sport matkustaa välittömästi tänään kohti Helsinkiä, jossa se pelaa huomenna vierasottelun HIFK:ta vastaan. Seuraavan kerran Kuparisaaressa pelataan torstaina 14.1. Pelicansia vastaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)