Sport taipui sarjakärjen käsittelyssä

Lukko oli tyly vierailija perjantaina Vaasassa pelatussa ottelussa ja vei kolme sarjapistettä Raumalle loppulukemin 0-5 (0-2, 0-2, 0-1).

Loukkaantumisten runtelema Sport tuli ottelun alkuun hyvällä intensiteetillä ja painoi hyökkäyksiä jatkuvasti vierasjoukkueen päätyyn. Kovaa painetta Lukko-puolustajille antaneet kotkapaidat pääsivät kahdesti ylivoimalle, mutta 31 kertaa torjunutta Ryan Zapolskia joukkue ei onnistunut ohittamaan kertaakaan ottelun aikana. Välillä raumalaisten puolella olivat myös tolpat.

Passiivista vieraskiekkoa esittänyt Lukko oli todella tehokas maalipaikoissaan. Joukkue siirtyi ottelussa 0-1-johtoon Teemu Nurmen osumalla, jota ennen Sport hallitsi ottelua täysin. Avausosuma käänsi vaakakupin nurin ja Mike Brennanin jäähyä ehti kulumaan vain muutaman sekunnin verran, kun Aaron Gagnon laukoi vierailijat jo 0-2-johtoon. Sportin maalilla pelanneella Timo Niemellä ei ollut helppo ilta, sillä Lukko laukoi maalia kohden vähän, mutta melkein aina vaarallisesti.

Lukko jatkoi toisessa erässä taktisesti kypsää pelaamistaan ja iski terävästi vastaan Sportin keskialueen kiekonmenetyksistä. Vaikka pelin painopiste oli pääosin raumalaisten puolustusalueella, ei punapaitainen kotijoukkue onnistunut voittamaan ratkaisevia kiekkoja maalin edustoilla. Lukko iski maalin jälleen erän ensimmäisestä paikastaan, kun Olli Sipiläinen nousi kiekonriiston jälkeen b-pisteen tuntumaan ja ohitti Niemen hieman helposti takakulmasta.

Lisää kylmää vettä Sportin niskaan tarjosi Sami Lähteenmäki, joka vei Lukon 0-4-johtoon alivoimalla. Lähteenmäki ja Toni Koivisto karkasivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, joka päättyi Koiviston laukaukseen. Niemi torjui vielä tämän, mutta Lähteenmäki sai rauhassa siirtää irtokiekon neljännen kerran Sport-maaliin.

Numerot eivät aina kerro koko totuutta ottelusta, mutta Lukon tehokas viimeistely ja puolustuspelaaminen olivat tänään yhdistelmä, joka oli liikaa vaasalaisille. Sport hallitsi kolmannessakin erässä näennäisesti kenttätapahtumia, mutta 0-4-lukemissa viimeinen rutistus jäi jo puuttumaan. Lukko iski vielä kertaalleen ylivoimallaan, kun Lähteenmäen laukaus otti pienen kimmokkeen Sport-pelaajasta ja yllätti Niemen täysin.

Sport sai lisää mahdollisia loukkaantumishuolia, kun puolustaja Aleksi Laakso jätti kolmannen erän kesken saatuaan kiekon epäonnekkaasti päähän.

Sportin ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, kun Kuparisaareen saapuu vieraaksi tänään HPK:lle hävinnyt Oulun Kärpät. Ottelu alkaa kello 15:00.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)