Sport sai revanssinsa – Bertrand ratkaisi jatkoajalla

Vaasan Sport ja Oulun Kärpät kohtasivat perjantai-iltana toisen kerran vain vuorokauden sisään. Tällä kertaa pelipaikkana toimi loppuunmyyty Vaasa Arena ja myös voittaja vaihtui, kun torstaina 3-2-tappion kärsinyt Sport taisteli kahden pisteen arvoisen voiton jatkoajalla maalein 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Sport aloitti kotikentältä tuttuun tyyliinsä ottelun vauhdilla ja varsinkin Henrik Koiviston johtaman ketjun liike ja kovat taklaukset aiheuttivat ongelmia Kärpille. Sport pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta Kärppien aktiivinen alivoima oli liikaa vaasalaisille. Sport meni ottelussa johtoon tasakentällisin, kun Charles Bertrand ohjasi Aleksi Laakson viivalaukauksen maaliin erän puolivälin jälkeen. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Tommi Tikka.

Kärpät pääsi ylivoimalle erän lopussa, kun Tuomas Vänttinen komennettiin istumaan kotijoukkueen illan ensimmäistä rangaistusta. Vierasjoukkueen pakkopeli jauhoi aikansa, kunnes Esa Pirnes tasoitti ottelun tarkalla rannelaukauksella ja erätauolle lähdettiin 1-1-tasalukemista.

Ottelun toinen erä ei tarjonnut lisämaaleja, vaikka Sport pääsi jälleen kahdesti yrittämään ylivoimalla. Jäähyistään huolimatta Kärpät oli kuskin paikalla valtaosan erästä, mutta Mika Järvinen oli mies paikallaan kotijoukkueen maalin suulla. Myös Sami Rajaniemi joutui muutamaan otteeseen venymään toisessa päässä kenttää, mutta iso osa vaasalaisten laukauksista oli vaarattomia Kärpät-maalivahdille.

Kärpät aloitti kolmannen erän Sportin kannalta vaarallisen hyvin, mutta joukkue taisteli Joel Kivirannan rangaistuksesta tulleen alivoiman ilman takaiskua ja lisäsi kierroksia omaan koneeseensa Kärppien hyytyessä samalla kun erä vanheni. Oskari Mannisella oli loistava paikka viedä Sport johtoon, mutta uhrautuvasti pelannut oululaisten puolustus ja Rajaniemi pitivät pidemmän korren.

Sport sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla, kun Miska Humalojalle tuomittiin helppo hyökkäyspään estämisjäähy. Niko Peltola laukoi siniviivalta tolppaan, mutta sen lähemmän maalia kumpikaan joukkue ei enää varsinaisella peliajalla päässyt.

Ottelun voittajaa haettiin jatkoajalla, jota ehdittiin lopulta pelaamaan vain 14 sekuntia. Aikaisemmin jo maalikehikkoihin osunut Peltola syötti Bertrandin kärppäpelaajien välistä läpi, ja ranskalainen viimeisteli illan toisen täysosumansa 4163-päisen vaasalaisyleisön riemuksi. Näin ollen Sport ja Kärpät tasasivat kauden keskinäiset kohtaamiset molempien voittaessa kahdesti. Myös pisteet menivät tasan 6-6.

Sportin pelit jatkuvat ensi viikolla kolmella ottelulla. Keskiviikkona edessä on vierasottelu Ilvestä vastaan, torstaina Kuparisaareen saapuu KooKoo ja viikko päätetään lauantaina Tapparan vieraana Tampereella. Varsinkin Ilves- ja KooKoo-ottelut ovat pudotuspelipaikan kannalta elintärkeitä kohtaamisia.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)