Sport ryöstöretkelle Poriin

Vaasan Sportin viikko huipentuu todelliseen kuuden pisteen otteluun, kun se kohtaa lauantaina Porissa Ässät. Joukkueet taistelevat kynsin ja hampain paikasta pudotuspeleihin.

Sport aloitti viikkonsa tiistaina kotiottelulla SaiPaa vastaan, josta se otti puhtaan 3-0-voiton Tuomas Vänttisen osuessa kahdesti ja Tero Koskirannan viimeistellessä loppunumerot tyhjään maaliin. Mika Järvinen pelasi kauden viidennen nollapelinsä ottaen 35 torjuntaa. Ässät puolestaan kaatoi samana iltana kotonaan KalPan niukasti 3-2.

Torstaina molemmat joukkueet jäivät pisteittä, kun HPK haki Kuparisaaresta 2-4-voiton ja Ässät taipui Turussa samoin numeroin TPS:lle. Sport meni HPK:ta vastaan jo 2-0-johtoon Charles Bertrandin kahdella ylivoimamaalilla, mutta HPK nousi vaasalaisten mustan hetken aikana nopeasti rinnalle ja ohi, eikä Sport ei enää toipunut.

Ennen lauantain ottelua Sport on kerännyt 62 pistettä ja Ässät 59. Porilaiset ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun kotkapaitoja vähemmän. Joukkueiden lisäksi myös sarjanousija Kouvolan KooKoo on edelleen mukana taistossa viimeisistä paikoista niin sanottuihin säälipleijareihin.

Lauantain kohtaaminen on joukkueiden neljäs ja runkosarjan viimeinen keskinäinen ottelu. Sport on voittanut aikaisemmista kaksi ja Ässät yhden. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vuoden vaihteessa Vaasassa, jolloin Ässät oli parempi jalkapallolukemin 0-1. Kaksi ensimmäistä kohtaamista Sport voitti 2-1 ja 5-3.

Ottelusta voidaan odottaa kuumaa pudotuspelihenkistä taistelua kahden yritteliään joukkueen välillä. Poriin matkaa myös runsaslukuinen määrä Sportin kannattajia, joten tunnelmaa Isomäen uudesta hallista ei lauantai-iltana tule puuttumaan. Ottelun avauskiekko tippuu jäähän poikkeuksellisesti jo kello 16:00.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)