Sport päätti kautensa voittoon!

Vaasan Sport lähti kesälomille voitokkaana. Kauden viimeinen ottelu Ilvestä venyi aina jatkoajalle asti, kunnes Mike Brennanin laukaus räjäytti Kuparisaaren huutoon ajassa 60:22. Kahdella pisteellä Sport nousi 60 sarjapisteeseen.
Sport aloitti ensimmäisen erän kuskin paikalla ja loi tukuttain maalipaikkoja, mutta viimeistelystä puuttui viimeinen terävyys ja vedot suuntautuivat ohi tai Ilves-maalille torjuneen Joonas Korpisalon syliin.
Ensimmäinen erä kuvasti hyvin koko Sportin kautta, kuten päävalmentaja Tomek Valtonenkin totesi lehdistötilaisuudessa. Erän lopulla Ilveksen Teemu Rautiainen onnistui maalinteossa ja vei vierailijat erätauolle johdossa, vaikka Sport erää hallitsikin.
Kannattajapääty muisti ottelun aikana pitkäaikaista kapteenia Antti Uittoa lakanalla. Uitto pelasi Ilvestä vastaan suurella todennäköisyydellä viimeisen ottelunsa kotkapaidassa. Seitsemän kauden aikana Sportia edustanut puolustusministeri oli mukana voittamassa kolmea Mestis mestaruutta, joista kahta viimeisintä joukkueen kapteenina.
Toiseen erään Sport sai todellisen salama-alun, kun Taiston Maljalla palkittu Joel Kiviranta veivasi Korpisalon jäihin ja nosti kiekon tyylikkäästi maaliin. Ratkaisevan syötön maaliin antoi Henrik Koivisto, joka löysi täysin vapaana olleen Kivirannan toisesta aallosta.
Tasoitusmaalin jälkeen Sport jatkoi aktiivista pelaamistaan ja pakotti Ilveksen jäähyilemään. Antti Pentikäisen 2+2 minuuttisen aikana lopulta heilahti Korpisalon takana, kun kapteeni Erik Riskan lyöntilaukaus yllätti Korpisalon. Hetkeä aiemmin Ville Hostikka esti täysin varmalta näyttäneen maaliin yhdellä kauden hienoimmista torjunnoista.
Ilves sai lopulta kolmannen erän puolivälillä ottelun ensimmäisen ylivoimansa, eikä se jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Vojtech Polak käytti kiekkoa maalin takana Jesse Niinimäellä, joka löysi Polakin täysin vapaana takatolpalta, josta tšekkihyökkääjällä oli helppo työ tuoda Ilves tasoihin ja pakottaa ottelu jatkoajalle. Sportin Jarkko Hattusella ja kertaalleen maalinteossa onnistuneella Kivirannalla oli erän lopussa vielä paikat lyödä ratkaisu ottelulle, mutta Hattusen tolppalaukausta lähemmäs kotkapaidat eivät päässeet.
Jatkoaika ehti vanhentua ainoastaan 22 sekuntia, kun Kuparisaari räjähti vielä viimeisen kerran tämän kauden aikana. Henrik Koivisto voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Mike Brennan pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä Sportin kauden 121. ja samalla viimeisen maalin. Brennanin kauden seitsemän nosti Sportin voitto saldon kahteenkymmeneen ja lopullisen pistemäärän kuuteenkymmeneen. Piste per peli -keskiarvolla ei moni liiganousija ole tietään aloittanut, joten suoritusta voidaan pitää varsin kovana.
Sport lähtee nyt vetämään hiukan happea ja sen jälkeen katseet käännetään ensi kauteen.
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Vaasan Sport lähti kesälomille voitokkaana. Kauden viimeinen ottelu Ilvestä venyi aina jatkoajalle asti, kunnes Mike Brennanin laukaus räjäytti Kuparisaaren huutoon ajassa 60:22. 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0) voitolla ja kahdella pisteellä Sport nousi 60 sarjapisteeseen.

Tasoitusmaalin jälkeen Sport jatkoi aktiivista pelaamistaan ja pakotti Ilveksen ottamaan jäähyjä. Atte Pentikäisen 2+2 minuuttisen aikana lopulta heilahti Korpisalon takana, kun kapteeni Erik Riskan lyöntilaukaus yllätti Korpisalon. Hetkeä aiemmin Ville Hostikka esti täysin varmalta näyttäneen maaliin yhdellä kauden hienoimmista torjunnoista.

Jatkoaika ehti vanhentua ainoastaan 22 sekuntia, kun Kuparisaari räjähti vielä viimeisen kerran tämän kauden aikana. Henrik Koivisto voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Mike Brennan pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä Sportin kauden 121. ja samalla viimeisen maalin. Brennanin kauden seitsemäs nosti Sportin voittosaldon kahteenkymmeneen ja lopullisen pistemäärän kuuteenkymmeneen. Piste per peli -keskiarvolla ei moni liiganousija ole tietään aloittanut, joten suoritusta voidaan pitää varsin kovana.