Sport nollasi Jukurit

Sport-Jukurit 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)

Nyt nähtiin sitä Sportia mitä pitääkin nähdä pelin ensi sekunneista lähtien. Peliin tuli satakympillä latautunut kotkalauma, joka loi hirmupaineen nuoren Jukurivahti Tadeas Galanskyn maalille, joka suli pelistä nopeasti. Ajassa 02:07 Galansky tiputtaa Kokkalan vedon takatolpalle, josta sen sisään survoo Samuli Kivimäki. Tuomarit kävi vielä tarkistamassa maalin nauhalta.

Maalista saatiin lisää vauhtia koneeseen ja mikkeliläiset olivat helisemässä koko ajan. Jukuripakki pistää kiekkoa katsomoon ja Sport ylivoimalle ajassa 04:52. Kauaa ei tarvinnut odotella maalia, Markus Piispanen painaa omalta alueelta sisään oikealta. Ensimmäinen veto jää pakin jalkaan, Galansky ylipelaa reilusti jättäen etukulman täysin auki, johon Piispanen tällää riparin ajassa 05:18.

Lisää vettä niskaan Jukureille kaadetaan ajassa 06:03 kun Kivimäki tulee ylivoimahyökkäyksessä oikealta b-pisteille ja vetää ranteella veskarin vasemman patjan kautta riparin Jarkko Hattuselle, joka tällää 3-0 ja Galanskyn vaihtoon.

Tilalle tullut Petteri Similä ei saa hänkään unelma-alkua, sillä vain 16 sekunnin seisoskelun jälkeen mies kaivaa kiekkoa selkänsä takaa. Kiekko pelataan viivaan Ari Gröndahlille, joka rannaa yläpeltiin ja reilu kuudessa minuutissa tauluun 4-0 lukemat. Tämän jälkeen peli hieman tasoittuu ja Jukurit saa pari hyvää paikkaa, mutta Joonas Kuusela ottaa pari tyylikästä koppia. Loppuerässä ei maaleja nähdä, joskin kokonaisuutena mentiin kotkakomennossa ja Jukureiden luistin ei oikein kulkenut. Hieno erä Sportilta.

Toinen erä mentiin taistelun kautta, tosin mistään sodasta ei voida puhua, sillä sanalla sanoen Jukureita ei juurikaan pelaaminen kiinnostanut toisessa erässä. Kovin into oli toki myös Sportilta poissa lukuunottamatta paria ensiminuuttia. Ajassa 21:19 nähtiin illan viides osuma, joka tuli tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi. Jarkko Hattunen pelasi Lassi Kokkalan oikealta alueelle sisään, Kokkala veti liinat kiinni ja lättysyöttö vasemmalle sinisen päälle Kristian Tuohilammelle, joka pääsee nokikkain Similän kanssa. Ensimmisen vedon Similä torjuu pahasti eteen, johon Kokkala tulee vauhdilla, pieni kierto ja kiekko lähes tyhjiin.

Heti maalin jälkeen Sportilla on pari loistopaikkaa tehdä lisämaaleja, mutta tällä kertaa Similä kestää. Ensimmäisen vitosen jälkeen peli lässähtää ja surffaillaan päästä päähän aina erätaukoon saakka. Sport saa viimeisellä vitosella koittaa vielä reilu 50 sekuntia 5-3 ylivoimaa, joka jää aika mielikuvituksettomaksi räiskinnäksi. Kiekkoa ei malteta liikuttaa vaan pelataan nopeaa vetopaikkaa Kivimäelle, jonka kudin kolmesti sama pelaaja blokkaa. Seuranneella 5-4 ylivoimallakaan ei huippupaikkoja luoda ja viimeiset minuutit odotellaan summeria.  Sport pelasi erässä sen verran mitä tälläisessä johdossa pitääkin, Jukurit sen sijaan ei pelannut ollenkaan. Maalivahtien torjunnat (Kuusela 2- Similä 10) kertoo kaiken olennaisen.

Kolmannessa erässä lähdettiin varmistelemaan voittoa ja Kuuselalle nollaa. Muutaman kerran Jukurit hätyytteli Sportin maalia, mutta tänään Kuusela oli ohittamaton. Vieraat pääsi koittamaan kahdesti ylivoimaa kuitenkaan siinä onnistumatta. Kotkapaidat palkitsi loistavasti kannustaneen kotiyleisönsä vielä yhdellä maalilla ajassa 57:02 kun Jarkko Hattunen pelasi pienellä kärkyllä olleen Kivimäen keskialueelta yksin läpi. Läheltä tulinen ranne ohi Similän ja taululle loppulukemat 6-0. Hieno voitto ja kolme pinnaa Vaasaan.

Joonas Kuusela nappaili mitä otettavissa oli. tuloksena nollapeli!

Olipas todellinen tyrmäysisku Sportilta heti alkuun. Jukurit ei toipunut koskaan salama-alusta eikä kyennyt tosissaan haastamaan Sportia. Kokonaisuudessaan joukkue jätti itsestään tosi vaisun kuvan. Koko kotkalauma oli tänään loistava ja onnistujia oli pitkä rivi. Nollapeli on aina nollapeli ja yksittäisenä pelaajana nostetaan esiin maalivahti Joonas Kuusela, joka pesi virkaveljet tänään satanolla. Tuton jatkoaikatappion myötä Sport lähtee viikonlopun Jokipojat -peliin sarjajohtajana.