Sport murtamaan KalPan puolustusmuuria

Keskiviikkona Kuparisaaressa nähdään kaksi erilaiseen pelityyliin luottavaa joukkuetta. Vahvasti prässäävä Sport lähtee murtamaan KalPan tiivistä puolustusta ja kiekkokontrollia.

Sport päätti kymmenen päivän ja kuuden ottelun rupeaman tyylikkäästi. Sunnuntaina kotona kaatui ehjän esityksen jälkeen hallitseva mestari Kärpät lukemin 4-1. Keskiviikkona oli vuorossa matka Tapparan vieraaksi Tampereelle. Ensimmäiset vieraspisteet olivat jo lähellä Ari Gröhdahlin tasoittaessa kolmannessa erässä 1-1:een, mutta Aleksi Elorinteen 2-1-maali vain reilu minuutti tasoituksesta jätti pisteet Tampereelle. Tampereelta matka jatkui Poriin uudistetulle Isomäen Areenalle, josta Sport otti täydet kolme pistettä tähän asti kotona voittamattomilta Ässiltä lukemin 1-2. Voiton takuumiehinä hääri Charles Bertrand (0+2) ja loisto-otteita maalilla esittänyt Mika Järvinen. Näin myös voittotili vieraissa saatiin avattua.

Ansaitun viikonloppuvapaan jälkeen pelit jatkuvat Sportin osalta keskiviikon kotiottelulla Kuopion KalPaa vastaan. Joukkueet ovat sarjataulukossa neljän pisteen päässä toisistaan ja vaisun alkukauden pelannut KalPa on päässyt viime peleissä hurjaan liitoon. Kuuden viime pelin saldo on mykistävä: viisi voittoa, joista neljä päästämättä maaliakaan omiin. Lauantain voitto-ottelusta HIFK:ta vastaan sivussa ollut maalivahti Eero Kilpeläinen on tulikuuma ja joukkue puolustaa erittäin kurinalaisesti. Kuparisaaressa nähdään kaksi täysin erityylistä kiekkojoukkuetta: Pekka Virran KalPa perustaa pelinsä vahvaan kiekkokontrolliin ja hitaisiin lähtöihin kun taas Tomek Valtosen Sport pyrkii pelaamaan aktiivista sekä suoraviivaisempaa kiekkoa. Sportin on päästävä heti ensi vaihdoista lähtien kuopiolaisten iholle ja näin samalla estää vieraiden pelin jatkuva rauhoittaminen alaspäin.

Sport on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista ja viime viikolla mukaan tulleet uudet pelaajat Sami Blomqvist ja Miikka Männikkö ovat tuoneet lisää jalkoja hyökkäykseen. Viime vieraspeleissä löytyi ainakin yksi uusi tehoketju kun kolmikko Bertrand - Lassi Kokkala - Niclas Lucenius alkoi löytää yhteistä säveltä. Tästä osoituksena molemmat maalit Ässiä vastaan. Sport ja KalPa ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Kuopiossa, jossa isännät oli niukasti parempi lukemin 3-2. Nyt on keskiviikkona kotihallissa revanssin paikka!

SEURAA HEITÄ!


SPORT #7 MÄNNIKKÖ Miikka

Sport hankki loukkaantumisten paikkaajaksi kokemusta Tampereelta, kun 567 liigapelin Tapparakasvatti Miikka Männikkö saapui Vaasaan lokakuun loppuun kestävällä sopimuksella. Erittäin nopea hyökkääjä joka tuo lisää käsiä myös ylivoimaan. Rauhallinen kiekon kanssa ja täyttänyt paikkansa. Tuoko näytöt jatkosopimuksen loppukaudelle?

SPORT #60 JÄRVINEN Mika

KalPassa liigauransa kaudella 2007-08 aloittanut Mika Järvinen on täyttänyt hienosti ykkösmaalivahdin saappaat Sportissa. Mitä enemmän pelejä on tullut alle, sitä paremmin kiekot tarttuu ja itseluottamus nousee kohisten. Järän torjunnat takasivat niin kotivoiton Kärpistä kuin vieraspisteet Porista. Sähäkkä, vahvasti peliin osallistuva maalivahti, jolla räpyläkäsi on huippuluokkaa.

KALPA #10 NIKKO Joni

Vaasan Sportin kasvatti Joni Nikko pelaa ensimmäistä kauttaan Kuopiossa. Nuorten maailmanmestarin viime kausi Lukossa meni pilalle loukkaantumisen takia ja nyt haussa uusi noste KalPan paidassa. Härkämäinen laituri on viime peleissä päässyt koko ajan paremmin mukaan liigavauhtiin. Mielenkiintoista nähdä kohtaavatko keskiviikkona Nikon veljekset, sillä Joni nuorempi veli Aleksi debytoi Sport-paidassa Porissa.

KALPA #37 KILPELÄINEN Eero

Tätä kirjoitettaessa Kilpeläinen on pelannut viiteen otteluun neljä nollapeliä ja maali on pysynyt puhtaana yhtäjaksoisesti yli 209 minuuttia. Kilpeläisen avulla KalPa on noussut vaisun alkukauden jälkeen taistelemaan jälleen playoff-paikoista. Kestääkö Kilpeläisen taika maalilla myös Kuparisaaren paineen? Kilpeläinen huilasi lauantain HIFK-kotiottelun, onko mies jo pelikunnossa vai jatkaako voiton napannut Samu Perhonen maalilla?


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)