Sport matkaa HCK:n vieraaksi

Mestiksen runkosarja lähenee loppuaan ja panokset sen kuin kovenevat. Sport matkustaa tänään Keravalle, jossa joukkuetta isännöi sarjakolmonen HCK. Molemmilla edessä jälleen kerran iso ottelu.

 

Illalla iskevät yhteen syyskauden kaksi kovaa joukkuetta, joilla molemmilla on ollut pieniä käynnistymisvaikeuksia uuteen vuoteen 2014. HCK roikkui joulukuun vaihteessa vahvasti kiinni kärkipaikassa, mutta on valahtanut 13 pisteen päähän Sportista sarjassa. Keravalaiset ovat kuitenkin kiinni pleijareiden kotiedusta, mutta pisteitä se siihen tarvitsee koska KooKoo on noussut tasapisteisiin ja alle kymmenen pisteen päässä takana kyttäävät kovakuntoiset Hokki ja Jokipojat. HCK:n peli on ailahdellut laidasta laitaan ja hyvää peliä on seurannut usein heikompi suoritus. Viimeisissä kolmessa pelissä joukkue on kuitenkin osoittanut jälleen pelin löytymisen merkkejä, sillä pisteitä on tullut kaikista. HCK pelaa tyylikästä kiekkoa, jossa pääosaa yleensä esittävät taitavat kiekolliset pelaajat Roope Rannan ja Tero Konttisen johdolla. Varsinkin ylivoimalla nähdään rohkeaa pelaamista, joka tosin saattaa myös luoda vaarallisia tontteja omiinkin.

 

Sportin alkuvuosi on ollut vuoristoratamaista peliä ja TUTO on hiipinyt jo kolmen pinnan päähän sarjassa. Myös Sport sai revanssiviikonlopun jälkeen peliään paremmin auki ja ottikin tyylikkään kolmen voiton viikon. Viime viikolla oli vuorossa yhden pelin viikko, joka ei jostain syystä ole Sportille ollut paras mahdollinen tahti tällä kaudella ja nytkin KooKoo kävi ottamassa 3-5 vierasvoiton Vaasasta. Suurin murheenaihe on ollut joukkueen ylivoimapelaaminen, joka huikean alkukauden jälkeen on vajonnut pahasti pohjamutiin. Yhtään asiaa ei ole helpottanut kolmen pelin pelikieltoa kärsivän Samuli Kivimäen poissaolo. Erikoistilannepelaaminen on tänä päivänä isossa roolissa kiekossa ja se täytyy saada runkosarjan lopun aikana kuntoon jotta pystytään mestaruudesta taistelemaan tänä keväänä. Sport lähtee tänään vahvasti varamiehisenä, sillä Kivimäen lisäksi tänään sivussa kokoonpanosta ovat Mika Halava, Nico Aaltonen, Marko Luomala ja Jarkko Hattunen. Nelosketjuna nähdäänkin todella puolustusvoittoinen yhdistelmä, sillä sentterinä vetää tuttuun tapaan Nanna Lehtinen ja hän saa laidalleen toisen puolustajan kun Tomi Kankaanpää runnoo vasenta laitaa.

 

 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. HCK on kohtaamisessa ollut lievästi niskan päällä, sillä avauskohtaaminen Keravalla lokakuussa venyi rankkareille, jossa HCK oli parempi. Keravalaiset kuuluvat myös siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat kolme pistettä tällä kaudella Vaasasta hakeneet, marraskuun lopussa HCK otti pisteet lukemin 1-4. Myös tämän vuoden puolella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen Vaasassa. Hyvätasoisen ja vauhdikkaan Mestisottelun vei 18.1. nimiinsä Sport lukemin 6-4.

 

Ottelusta suora radiolähetys Radio Vaasan taajuuksilla. Lisäksi illan peli on nähtävissä VeikkausTV:n sekä ElisaViihteen kautta.

 

HCK:n ennakon pääset lukemaanTÄSTÄ

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam

Kuva: Samppa Toivonen