Sport Lukon vieraaksi

Vaasan Sport jatkaa pelejään perjantai-iltana Raumalla, jossa se haastaa isäntäjoukkue Lukon. 

Sport on tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa, jonka aikana se on kerännyt ainoastaan yhden pisteen. Edellisen kerran joukkue pelasi lauantaina Lahdessa, jossa kotijoukkue Pelicans oli voittolaukauskilpailun jälkeen vahvempi maalein 3-2. Joukkueen maalinteosta vastasivat Lassi Kokkala ja Tero Koskiranta. Varsinkin Kokkala on viime aikoina äitynyt kovaan vireeseen ja ottanut joukkueen johtavan keskushyökkääjän aseman itselleen.

Sport saa perjantain otteluun sairastuvalta takaisin Charles Bertrandin, joka on ollut viime aikoina sivussa lievän loukkaantumisen takia. Ranskalainen on tällä kaudella pelannut 20 ottelua tehopistein 5+8=13. Kultaista kypärää kantavan Tuomas Vänttisen pisteet ovat 12+6=18.  Maalivahtivalinta illan otteluun on Timo Niemi, jonka edellinen Liiga-startti oli niin ikään Lukkoa vastaan. 

Vastustaja Lukko on tällä hetkellä sarjassa sijalla 5. Pisteitä Risto Dufvan luotsaama joukkue on kerännyt 28 ottelussa 46 kappaletta, mutta varsinkin viime aikoina raumalaisilla on ollut vaikeampaa. Ennen viime perjantain 3-0-kotivoittoa KooKoosta joukkue hävisi peräti kuusi ottelua putkeen. Tiistaina Lukko pelasi 3-3-tasapelin TPS:ää vastaan CHL:n neljännesfinaalin ensimmäisessä osassa.  

Lukko on voittanut joukkueiden kauden aikaisemmat kaksi ottelua. Raumalla voittolukemat olivat 3-2 ja Vaasassa tylymmät 0-5 vierasjoukkueen hyväksi. Sport oli molemmissa otteluissa pelillisesti hyvin mukana, mutta raumalaisten tehokas viimeistely oli varsinkin Vaasan ottelussa todellista myrkkyä.

Mikäli Sport mielii perjantaina pisteille, sen on ensin puolustettava hyvin, sekä oltava tehokas maalipaikoissaan. Lukko ottanee kotikentällään ottelun hallinnan itselleen, eikä tyhmiin jäähyihin ole vierasjoukkueella varaa. Niemen on maalillaan annettava mahdollisuus taistella pisteistä.

 (TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)