Sport-Lukko: Lukkoa aukaisemaan


Tiistai-iltana, kauden viidenteen kotiotteluun saadaan vieraita Raumalta kun vastaan asettuu Risto Dufvan luotsaama Lukko. Luvassa on myös mielenkiintoinen Riskan veljesten kohtaaminen.

Vaasan Sportin tuplapeliviikonloppu ei pisteiden valossa ollut onnistunut, sillä kahdesta pelistä ei pistepussi karttunut. Perjantaina joukkue matkasi Poriin Ässien vieraaksi halliten vahvasti pelin alkua, mutta taipuen lopulta 4-1 tappioon. Launtaina oli lähes täyden tuvan edessä tarjolla todellista herkkua, kun hallitseva mestari Kärpät saapui kylään. Edellisen päivän peli näkyi hieman Sportin otteissa ja hyvin levännyt Kärpät otti vakuuttavan 0-4 vierasvoiton Kuparisaaresta tehot 1+1 nakuttaneen Joonas Donskoin johdolla.

Tiistaina kotkapaidoilla on edessään tiukka kamppailu kun ennakkoon sarjan kärkijoukkueiden joukkoon veikattu Rauman Lukko saapuu Vaasaan. Pisteitä kotiaskista olisi saatava, sillä viikonloppuna on edessä hankala vierasreissu itään Pelicansin ja SaiPan vieraaksi.

Lukko aloitti kautensa hieman takerrellen häviten kolme ensimmäistä peliään, mutta on vime peleissään näyttänyt vahvoja heräämisen jälkiä. Kahdessa edellisessä kotiottelussa voitot on irronnut TPS:stä sekä Tapparasta. Lauantaina Helsingissä Lukko taipui vasta jatkoajalla HIFK:lle lukemin 5-4.  Risto Dufvan joukot on tunnettu tiukasta viisikkopelistään ja nimivahva joukkue on erittäin vaarallinen varsinkin ylivoimalla. Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin johdolla Lukko on iskenyt viimeisestä yhdeksästä maalista peräti seitsemän ylivoimalla. On siis sanomattakin selvää ettei jäähyaitiosta raumalaisia voiteta.

Lukko on tuttu vastustaja myös muutamalle Sport -pelaajalle: Raumalla liigaa ovat käyneet pelaamassa mm. Samuli Kivimäki, Charles Bertrand sekä Erik Riska. Riskalle Lukon kohtaaminen on mielenkiintoinen myös siksi, että hänen isoveli Filip pelaa nyt vastustajan paidassa.

Tiistaina Sportin täytyy onnistua tavaramerkissään eli vahvassa alkupaineessaan. Kärppiä vastaan tähän ei pystytty ja suurin intesiteetti jäi löytymättä. Kotiyleisön tuki täytyy pystyä käyttämään maksimaalisesti heti alusta alkaen, varoen kuitenkin ylipelaamista, sillä Liigassa niistä kuitataan raakasti. 5-5 pelaamisessa täytyy myös pystyä luomaan riittävästi paikkoja, jotta pisteet saadaan jäämään Vaasaan. C´mon Sportti!

 

 SEURAA NÄITÄ!


SPORT #11 FLEURY Damien

Ranskan maajoukkuehyökkääjän Damien Fleuryn tulo Sportiin nosti odotukset korkealle miehen osalta. Nyt pienen hapuilun jälkeen Fleury on päässyt paremmin ja paremmin sisään Liigavauhtiin ollen viimeisissä peleissä joukkueen kärkihyökkkääjiä. Löytänyt hyvin yhteyden toisen ranskalaisen, kultakypärä Charles Bertrandin kanssa. Hyväliikkeinen ja ovela hyökkääjä joka osaa syöttää sekä ratkoa itse.

SPORT #13 RISKA Erik

Pedersören lahja vaasalaiskiekkoilulle on pelannut hyvän alkukauden ja nauttii roolistaan hämmentäjänä. Kohtaa nyt ensin kertaa viime kauden joukkueensa Lukon sekä sen riveissä pelaavan isoveljensä Filipin, joten varmasti extravirtaa löytyy. Varmasti löytää itsensä myös Lukon hämmentäjän, Virtasen Jonnen, seurasta pelin tiimellyksestä.

LUKKO #17 NIEMINEN Ville

Niämisen Ville on tamperelaisen kiekon legenda, jolle ei jostain syystä löytynyt enää Tapparassa käyttöä ja mies suuntasi Raumalle. Taistelija, hämmentäjä ja Stanley Cup -mestari on erittäin kova lisä vahvaan Lukkoryhmään. Tämän miehen otteita kannattaa tulla katsomaan, mitä tahansa voi tapahtua.

LUKKO #82 VAHALAHTI Ville

Sedät jaksaa heilua osastoon Niemisen ohella kuuluva TPS-ikoni Vahalahti vaihtoi viime kaudeksi Raumalle ja jälki oli tuhoisaa: mies voitti koko Liigan pistepörssin tehoin 20+32. Tahti on jatkunut samana tämän kauden peleissä, sillä kuudessa pelissä kasassa on 6+2 tehot ja joukkueen kultakypärä koristaa päätä. Hyvällä liikkeellä varustettu hyökkääjä, joka erittäin vaarallinen varsinkin ylivoimalla. 


SPORT TÄNÄÄN

 

#87 Hattunen, Jarkko - #15 Kujanpää, Mika  - #28 Kivimäki, Samuli
#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt
#3 Bertrand, Charles - #23 Immonen, Jarkko  - #11 Fleury, Damien
#8 Valkonen, Joonas - #81 Gröndahl, Ari
#16 Henritius, Teemu - #36 Kokkala, Lassi - #13 Riska, Erik
#48 Pukka, Mikko - #41 Manninen, Oskari
#25 Kiviranta, Joel - #18 Rekonen, Aleksi - #21 Körkkö, Tomi
#38 Tallberg, Teemu
#35 Hostikka, Ville (AM)
#33 Toivonen, Hannu

#3 Bertrand, Charles - #23 Immonen, Jarkko - #11 Fleury, Damien

#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt

 

#87 Hattunen, Jarkko - #90 Tessier, Kelsey - #21 Körkkö, Tomi

#8 Valkonen, Joonas - #81 Gröndahl, Ari

 

#16 Henritius, Teemu - #36 Kokkala, Lassi - #13 Riska, Erik

#48 Pukka, Mikko - #41 Manninen, Oskari

 

#25 Kiviranta, Joel - #18 Rekonen, Aleksi - #38 Tallberg, Teemu

#15 Kujanpää, Mika

 

#33 Toivonen, Hannu (AM)

#35 Hostikka, Ville

 

(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA: MARIA SUNDELIN)