Sport kohtaa ison haasteen

Pitkään tappioputkeen ajautunut Vaasan Sport matkustaa keskiviikkona Kärppien vieraaksi Ouluun. Ottelu on joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen.

Sport on tällä hetkellä jo kuuden ottelun tappioputkessa. Viime viikkokaan ei tuonut vapauttavaa voittoa, vaan Lukko ja TPS syvensivät vaasalaisten tämän hetkistä tuskaa. Lauantaina Sport menetti Kuparisaaressa kahden maalin johtonsa toisen erän lopulla ja hävisi TPS:lle maalein 2-4. Päivää aikaisemmin perjantaina joukkue taipui Lukolle maalein 3-2. Joukkueen tehokkain pelaaja näissä otteluissa oli Ville Leskinen (2+1), jonka paluu kaukaloon pitkän loukkaantumisen jälkeen on ollut tähän asti loistava. Myös loukkaantumisista kärsinyt Charles Bertrand sai lauantaina maalihanansa pitkästä aikaa auki.

Sport on tappioputkensa aikana kärsinyt tehottomuudesta maalipaikoissa, sekä ajoittaisista huonoista hetkistä otteluiden sisällä, joiden aikana vastustaja on ollut armoton. Paras esimerkki huonosta otteluun lähdöstä nähtiin, kun HIFK karkasi Kuparisaaressa neljän maalin johtoon reilussa 11 minuutissa. Viime lauantaina Sport päästi TPS:n mukaan otteluun muutamalla helpolla virheellä. Joukkue tuottaa itse edelleen hyvin maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä on paljon petrattavaa.

Keskiviikon vastustaja Kärpät pelasi tiistaina CHL-neljännesvälierässä Espoo Bluesia vastaan ja voitti ottelun 5-1 edeten jatkoon yhteismaalein 5-3. Liigassa oululaiset näyttivät lauantaina haiusta kaatamalla sarjakärki Helsingin IFK:n peräti 8-2-murskalukemin. Lauri Marjamäen valmentama joukkue ei ole vielä tällä kaudella pelannut odotetulla tasolla, mutta Kim Hirschovitsin hankinta Ouluun vakiinnutti Kärppien asemaa entisestään sarjan isoimpana ennakkosuosikkina.

Kauden aikaisempi kohtaaminen meni Sportin nimiin, kun se onnistui kotonaan voittamaan Kärpät 4-1-lukemin. Tuossa ottelussa maalinteossa onnistuivat Jarkko Immonen, Aleksi Laakso, Jake Newton, Joonas Komulainen ja Kärppien puolelta Juuso Ikonen.

Kärpät lähtee kotiotteluunsa ehdottomana ennakkosuosikkina. Sportin mahdollisuudet piilevät siinä, että joukkue onnistuu karistamaan sitä vaivanneen tehottomuuden pois harteiltaan. Oululaiset ovat tällä hetkellä kovassa otteluruuhkassa, joten vaasalaiset pääsevät otteluun tuoreimmilla jaloilla ja paremmin levänneenä.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JIMMY ESSELSTRÖM / VAO)