Sport - Kärpät: Legendaarinen Taisto

 

Syksyn tähän mennessä varmasti odotetuin vastustaja, Oulun Kärpät, saapuu Kuparisaareen lauantaina. Kaksikon viime kohtaamisista on aikaa, mutta niistä ei ole koskaan tapahtumia puuttunut. Katsojille luvassa on legendaarinen taisto kahdellakin tapaa.

Vaasan Sportin kolmen ottelun Liigaviikko päättyy todelliseen herkkupalaan kun vastaan luistelee viime kauden mestari, sarjan ehdoton ennakkosuosikki Oulun Kärpät. Tiistaina kotkapaidat kaatoivat vahvan toisen erän ansiosta Bluesin peräti 6-2, perjantaina joukkue matkasi Poriin Ässien vieraaksi, jossa se ei kyennyt erittäin vahvasta alusta huolimatta haastamaan Ässiä vaan pataan tuli lukemin 4-1. 

Tiistaina Kuparisaaressa nähtiin kaksijakoinen ottelu, vierasjoukkue Blues vei ensierää vahvasti johtaen 1-0, mutta toisessa erässä Sport jyräsi espoolaisten yli kultakypärä Charles Bertrandin johdolla tehden neljä osumaa. Kolmannessa päästiin vielä kaunistelemaan lukemia 6-2:een. Nyt Sport näytti sitä asennetta ja taistelutahtoa, jolla tässä sarjassa voi voittaa kenet tahanasa. Joka jätkä antoi kaikkensa eikä vieraille annettu juurikaan ylimääräistä tilaa kentällä. 

Perjantaina Porissa Sport aloitti vahvasti ja painoin ensimmäiset 12 minuuttia peliä vahvasti Ässä-päätyyn, mutta ilman tulosta. Ässien ensimmäinen kunnon hyökkäys painostuksen jälkeen johti maaliin, joka lamautti kotkapaitojen peliä ja herätti porilaiset. Erik Riskan hieno ylivoimamaali toisessa erässä oli laiha lohtu, sillä Ässät rokotti kahdesta oman pään merkkausvirheestä kahdella kaapilla. Kolmannen erän alun 4-1 osuma sinetöi lopullisesti patapaitojen voiton. Kärppiä vastaankaan ei perjantaina nähtyihin virheisiin ei ole varaa, varsinkin ylipelaamista tulee välttää, sillä pelin lähtiessä aaltoilemaan coast-to-coast hajoaa Sport -pakka usein pahastikin. 

Mestarisuosikki nro 1, Kärpät, on aloittanut kautensa hieman yskähdellen. Kausi alkasi kahdella selkeällä voitolla, mutta viime viikon neljästä pelistä saldona oli vain yksi voitto. CHL-sarjan rasitukset näkyi selvästi joukkueen otteissa varsinkin vieraissa Ilvestä (3-1) ja HPK:ta (6-2) vastaan. Lauantaina joukkue katkoi tappioputken komealla nousulla kahden maalin takaa ohi Bluesia vastaan. Valmentaja Lauri Marjamäellä on käytössään sarjan parhaat työkalut ja varsinkin ylivoimalle on heittää maailmanluokan kavereita. Kärpät tulee Vaasaan hyvin huilanneena, sillä viikon ainoa peli oli CHL-ottelu HC Kosicea vastaan (3-2 ja.).

Ennen peliä jäällä nähdään todellinen legenda kun Sportin pitkäaikaista huoltajaa, Taisto Tankkaa, muistetaan hienosta työstä seuran eteen. Taisto lopetti huoltajan työt viime kauteen ja ansaitsee koko hallin huomion vielä kerran. Erittäin hieno mies. Respect.

Sport ja Kärpät oli kova kiistakumppani jo aikanaan I-divisioonassa ja tapahtumarikkaita pelejä nähdään varmasti myös Liigassa. Oululaisia on tulossa paikalle runsain joukoin kannustamaan äänekkäästi omiaan. Nyt Sundom Stå & koko halli heti alusta saakka kuskin paikalle katsomossa ja kotkapaidat kentällä. Game on! 

 

SPORT #3 BERTRAND Charles

Alkukauden ehdoton komeetta Sportin hyökkäyksessä tulee Pariisista. Charles Bertrand on ottanut rohkeasti johtavan pelaajan roolin joukkueessa ja oli vahvasti juonimassa Bluesin kaatoa tiistaina tehoin 1+1. Asennetta,  liikettä ja taitoa löytyy. Kantaa ansaitusti kultaista kypärää tehoin 2+4.

 

SPORT #21 KÖRKKÖ Tomi

Toinen alkukauden positiivinen yllättäjä rouhii Sportin nelosketjussa muodostaen Aleksi Rekosen kanssa toimivan tandemin. Körkkö repii, raastaa ja taistelee vaihdosta toiseen ollen myös erittäin terävä maalipaikoissa. Lisävirtaa tuo varmasti myös vastustaja, sillä Körkkö edusti oululaisseuraa aina vuodesta 2006 viime kauteen saakka. 

 

KÄRPÄT #27 HAATAJA Juha-Pekka

Juha-Pekka Haataja on Liigan yksi vaarallisimmista maalintekijöistä ja varsinkin ylivoimalla verkko on vuosien saatossa heilunut urakalla. Laukaus on erittäin laadukas, eikä miehelle saa antaa liikaa tilaa viritellä. Kantaa joukkueensa kultapottaa tehoilla 3+3. 

 

KÄRPÄT #72 DONSKOI Joonas

Donskoi on oululaisen juniorimyllyn yksi lahjakkaimmista tuotteista. Löi itseään viime kaudella vahvasti läpi kärppäpaidassa ja odotukset tämän kauden suhteen ovat kovat. Taitava mailavirtuoosi, jonka rankkarit ovat todellista taidetta. On tehnyt tällä kaudella vasta yhden maalin, mutta sitäkin tärkeämmän: mies puttasi takatolpilta tyhjiin vaisun alkukauden pelanneen Kärppien 5-4 voittomaalin lauantaina Bluesia vastaan. 

 

SPORT TÄNÄÄN

 

#87 Hattunen, Jarkko - #15 Kujanpää, Mika  - #28 Kivimäki, Samuli
#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt
#3 Bertrand, Charles - #23 Immonen, Jarkko  - #11 Fleury, Damien
#8 Valkonen, Joonas - #81 Gröndahl, Ari
#16 Henritius, Teemu - #36 Kokkala, Lassi - #13 Riska, Erik
#48 Pukka, Mikko - #41 Manninen, Oskari
#25 Kiviranta, Joel - #18 Rekonen, Aleksi - #21 Körkkö, Tomi
#38 Tallberg, Teemu
#35 Hostikka, Ville (AM)
#33 Toivonen, Hannu

#87 Hattunen, Jarkko - #15 Kujanpää, Mika - #28 Kivimäki, Samuli

#77 Peltola, Niko - #7 Generous, Matt

 

#3 Bertrand, Charles - #23 Immonen, Jarkko - #11 Fleury, Damien

#8 Valkonen, Joonas - #81 Gröndahl, Ari

 

#16 Henritius, Teemu - #36 Kokkala, Lassi - #13 Riska, Erik

#48 Pukka, Mikko - #41 Manninen, Oskari

 

#25 Kiviranta, Joel - #18 Rekonen, Aleksi - #21 Körkkö, Tomi

#38 Tallberg, Teemu

 

#35 Hostikka, Ville (AM)

#33 Toivonen, Hannu

(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA: ELINA KNAAPI)