Sport kaatoi HIFK:n vauhdikkaassa harjoitusottelussa

Tessier ohittaa Lankisen.

Tessier ohitti Lankisen kaksi kertaa.

Sport - HIFK 5–3 (1–1, 3–2, 1–0)

Ensimmäinen erä tasaisissa merkeissä

1860-päinen vaasalaisyleisö todisti Kuparisaaressa kotijoukkueen ensimmäistä voittoa täysmittaisessa harjoitusottelussa. Sport sai otteluun lentävän lähdön, kun Tomi Körkkö heilutti maaliverkkoja ensimmäisen erän alussa. Pirteästi esiintynyt Körkkö laukoi Ari Gröndahlin siniviivalaukauksesta syntyneen paluukiekon maaliin. Tilanne lähti Mika Kujanpään hyökkäyspään aloitusvoitosta.

HIFK kuitenkin kuittasi välittömästi takaisin minuutti Sportin maalista. Matti Lamberg unohtui yksin hyvälle maalintekosektorille, eikä Hannu Toivonen mahtanut mitään alakulmaan suuntautuneelle laukaukselle. Tasoitusmaalin jälkeen ottelu rauhoittui ja seuraavaa tilastomerkintää saatiinkin odottaa aina erän loppupuolelle asti, jolloin Sport pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan ylivoimapeliään. Laukaukset kuitenkin jäivät puuttumaan ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-1.

Tapahtumarikas toinen erä

Toinen erä sai vauhdikkaan alun, kun muutaman minuutin jälkeen Sportin Joonas Valkonen ja HIFK:n Micke-Max Åsten tiputtivat hanskansa keskialueella lähteneestä nujakasta. Molemmat nyrkkisankarit saivat "palkinnoksi" tuomareilta suihkukomennuksen. Pian tappelun jälkeen kotiyleisö sai jälleen aihetta juhlaan, sillä Petteri Lindbohmin napakka rannelaukaus painui vastustamattomasti ohi HIFK:n maalilla pelanneen Kevin Lankisen.

Välittömästi maalin jälkeen Sport sortui jäähyilyyn, joka kostautui karulla tapaa. HIFK pääsi muutaman minuutin sisään pelaamaan kahdesti kahden miehen ylivoimaa, joka tuotti vierailijoille täysosumat molemmilla kerroilla. Ensin Robert Leino sai siirtää päätylaidasta kimmonneen kiekon rauhassa tyhjillään ammottavaan maaliin. Heti maalin jälkeen Petteri Lindbohm passitettiin jäähyaitioon epäonnekkaan, päätyverkkoihin asti karanneen kiekon purun jälkeen. Kauaa ei HIFK taaskaan tarvinnut aikaa maalin järjestämiseen. Toni Söderholmin poikkisyöttö löysi vapaana olevan Juuso Puustisen, jolla oli helppo työ ampua kiekko ohi Toivosen.

Jäähyjen jälkeen ottelu tasoittui ja Sport sai jälleen painetta aikaan HIFK:n puolustuspäässä. Kova tsemppi palkittiin ylivoimalla, joka tällä kertaa näytti vaarallisuutensa. Kapellimestarina toiminut Jarkko Immonen järjesteli paikkoja ketjukavereilleen ja Teemu Tallbergin vahvan maalineduspelaamisen jälkeen Kelsey Tessierille jäi helppo työ siirtää kiekko maaliin HIFK-pelaajien vierestä. Sportilla oli paikkoja siirtyä ottelussa välittömästi johtoasemaan, mutta Lankinen ja tuuri pitivät lukemat vielä tasoissa. Kauaa ei kotiyleisön kuitenkaan johtomaalia tarvinnut enää odottaa, sillä seuraava ylivoima tuotti jälleen tulosta. Immosen syöttö löysi neliön keskelle sijoittuneen Tessierin, jolla oli helppo työ laukoa illan toinen täysosuma.

Kolmannen erän puolustustaistelu toi toivotun tuloksen

Kolmas erä lähti käyntiin Sportin hallinnassa. Yritteliäs ilme pakotti HIFK:n rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa toiminut toivotulla tavalla, vaan vaarallisimmat paikat tulivat nopeasti vastaan iskeneille vierailijoille. Hannu Toivonen maalillaan kuitenkin nollasi Juuso Puustisen hyvän nousun ja lukemat pysyivät muuttumattomina. Erän lopun Sport pysyi tiukasti puolustuskannalla, joka turvasi kotijoukkueelle hienon päänahan helsinkiläisistä. Viimeisellä minuutilla Niko Peltola viimeisteli ottelun loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.

Sportin harjoitusottelut jatkuvat tänään Turussa TPS:n vieraana. Ottelu alkaa HK Areenalla 18:30.