Sport - JYP: Sarjakakkonen vierailulle Kuparisaareen

Lauantai-iltana Kuparisaaressa nähdään yksi sarjan kovavireisimmistä joukkueista, kun sarjakakkonen JYP saapuu vierailulle. Luvassa on kiekkoviihdettä parhaimmillaan.
Sportin pelit jatkuivat tiistain kotiottelulla Espoon Bluesia vastaan. Liekö raskas tuplapeliviikonloppu painanut jaloissa, sillä tällä kertaa kotkapaidat eivät saaneet parasta tehoa irti koneestaan ja Blues otti ensimmäisen voittonsa Sportista lukemin 2-3. Ensimmäisessä erässä nähtiin reilu kahteen minuuttiin neljä maalia Bluesin aloittaessa ja lopettaessa karkelot. Väliin osui kauden ensimmäisellään Antti Kangasniemi sekä läpiajosta osunut Jarkko Immonen. Toisessa erässä illan viimeisen ja voittomaalin ampui vieraiden Ilmari Pitkänen. Ennen lauantain kotiottelua Sport matkaa vielä perjantaina sarjajohtaja Kärppien vieraaksi Ouluun. Tämän pelin tulos ei ole tätä kirjoitettaessa tiedossa.
Sport ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja saldona on molempien kolmen pisteen voitto ja yksi Sportin voittolaukausvoitto. Kauden avauksessa JYP oli parempi lukemin 4-2, marraskuussa Sport voitti rankkareilla 4-3 ja tammikuun alussa kotkapaidat kävi aiheuttamassa JYPille kauden ensimmäisen kotitappion lukemin 2-3.
JYP on kahden ottelun voittoputkessa ja noussut sarjakakkoseksi ohi HIFK:n. Lauantaina kaatui kotona KalPa 3-1 ja tiistaina kriisijoukkue TPS vieraissa puhtaasti 0-4. Marko Virtasen joukot pelaavat kurinalaista, liikkuvaa kiekkoa johtotähtinään pistepörssin ykkösmiehet Eric Perrin ja Jani Tuppurainen. Puolustajakomeetat Sami Niku ja Valtteri Kemiläinen sekä luottovahti Tuomas Tarkki täydentävät paketin. Vaasassa varmasti nähdään nälkäinen ja voitontahtoinen hurrikaanilauma, joka hakee lisäpisteitä pitääkseen paikkansa tasaisen sarjan kärkipäässä.
Sport pelasi tiistaina hieman uudistuneilla koostumuksilla ja varsinkin puolustaja Mike Brennanin poissaolo näkyi. Lisäksi Ville Leskinen tippui kesken pelin sekoittaen pakkaa entisestään. Brennan vapautuu pelikiellostaan viikonlopuksi ja tuo jämäkkyyttä sekä tinkimätöntä taistelua peräpäähän. Nyt joukkue tarvitsee yleisön täyden tuen heti ensisekunneista lähtien - saa huutaa!

Sportin pelit jatkuivat tiistain kotiottelulla Espoon Bluesia vastaan. Liekö raskas tuplapeliviikonloppu painanut jaloissa, sillä tällä kertaa kotkapaidat eivät saaneet parasta tehoa irti koneestaan ja Blues otti ensimmäisen voittonsa Sportista lukemin 2-3. Ensimmäisessä erässä nähtiin reilu kahteen minuuttiin neljä maalia Bluesin aloittaessa ja lopettaessa karkelot. Väliin osui kauden ensimmäisellään Antti Kangasniemi sekä läpiajosta osunut Jarkko Immonen. Toisessa erässä illan viimeisen ja voittomaalin ampui vieraiden Ilmari Pitkänen. Ennen lauantain kotiottelua Sport matkaa vielä perjantaina sarjajohtaja Kärppien vieraaksi Ouluun. Tämän pelin tulos ei ole tätä kirjoitettaessa tiedossa.

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #4 BRENNAN Mike
Kesken kauden joukkueeseen liittynyt Mike Brennan on lunastanut nopeasti paikkansa niin joukkueessa kuin kannattajien sydämissä periksiantamattomalla pelityylillään. Mies taklaa, taistelee ja tukee hyökkäyksiä vahvasti. Rohkeat maalille ajot ovat tuoneet tulosta myös maalien muodossa. Brennan huilasi tiistaina kymppitilin täyttymisen myötä ja miehen puuttuminen näkyi selkeästi.

SPORT #38 TALLBERG Teemu
Viime otteluiden yksi pirteimmistä hyökkääjistä on ollut ehdottomasti rouhijaosastoa edustava Teemu Tallberg. Pohjusti hyvällä nousullaan tiistaina Antti Kangasniemen kauden avausmaalin. Repii ja raastaa tuoden energisyydellään kaukaloon virtaa jokaisessa vaihdossaan. Erittäin tärkeä osa toimivaa joukkuetta niin tasakentällisin kuin erikoistilannepelaamisessa.

JYP #11 PERRIN Eric
Pistepörssin valtiaat löytyvät tällä hetkellä Jyväskylässä. Kanadalaiskeskushyökkääjä Eric Perrin johtaa ykkösketjua rautaisella kokemuksella ja tähän mennessä kasassa on tehot 11+32=43. Erittäin taitava Perrin pystyy sekä itse ratkaisemaan että luomaan muille paikkoja. Ylivoimalla jos tällä miehelle antaa liikaa tilaa niin saattaa omissa soida.

JYP #12 TUPPURAINEN Jani
Erikoistilanteiden erikoismies Jani Tuppurainen pelaa vahvaa kautta hurrikaanipaidassa. Nopean ja röyhkeän hyökkääjän kauden tehot 15+27 kertovat kaiken olennaisen onnistumisista. Varsinkin ylivoimalla akseli Perrin - Tuppurainen on pelottava vastustajalle. Tuppurainen on ehkä joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja, joka nauttii myös hämmentämisestä eikä kaihda kovaakaan peliä.

(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA: MARIA SUNDELIN)