Sport - JYP: Revanssia hakemaan Valtran miehistä

Sport palaa maaottelutauon jälkeen kotiaskiin lauantaina, jolloin vastaan luistelee kauden avauksessa Sportin kotonaan 4-2 kaatanut JYP. Peliin lähdetään revanssimielellä.

Sport lähti parin viikon maaottelutauolle maukas 5-1 voitto TPS:stä taskussaan. Turkulaiset hallitsivat kiekollista peliä varsinkin ensimmäisen erän, mutta päättäväisesti pelannut Sport puolusti hyvin ja iski tehokkaasti vastaan. Ykkösketju Charles Bertrand (1+2), Lassi Kokkala (1+1) ja Damien Fleury (2+0) oli liekeissä ja viimeisenä lukkona omassa päässä hääri loisto-ottelun pelannut maalivahti Hannu Toivonen.
Maaottelutauolla joukkueessa kävi ovet molempiin suuntiin. Koeajalla ollut Ivan Rachunek sai lähteä ja tilalle saatiin roppakaupalla kokemusta kun hyökkääjäkaksikko Jussi Pesonen & Petri Lammassaari pukee jatkossa kotkapaidan ylleen.
Sport palaa tauolta jo perjantaina, jolloin se vierailee Hakametsän jäähallissa Ilveksen vieraana. Tätä kirjoitettaessa tuon ottelun tulos ei ole selvillä, mutta varmaa on että ainakin ex-Ilves Pesosella lienee näyttöhaluja vanhaa seuraansa vastaan.
JYP on sarjassa seitsemäntenä ja on yksi Liigan kovimmista kotijoukkueista, mutta vieraissa peli on hieman yskähdellyt. Tästä osoituksena ennen taukoa kärsitty 2-0 tappio Bluesin vieraana Espoossa. JYPistä löytyy vahvaa hyökkäysvoimaa Eric Perrinin ja Jani Tuppuraisen muodossa, jotka ovat molemmat nakuttaneet yli piste per peli -tahdissa ensimmäiset 20 peliä. Sport ja JYP kohtasivat kauden avauksessa Jyväskylässä, jossa kaksi erää hieman alakynnessä ollut kotijoukkue painoi lopulta hyvän kolmannen erän (3-0) ansiosta 4-2 voittoon. JYP pelaa myös perjantaina, kun se kotonaan kohtaa KalPan.

Sport lähtee lauantain kotiotteluun hakemaan revanssia kauden avauksesta. Viime peleissä virtaa on riittänyt koko 60 minuuttisen ajan ja se on näkynyt myös pistesarakkeessa. JYP-puolustus ei ole maailman nopein ja siihen täytyy iskeä mm. vikkelien ranskalaisten johdolla. Turhat jäähyt pitää edelleen jättää ottamatta, sillä Perrin & co on parhaimmillaan juuri miesylivoimalla. Nyt heti alusta alkaen täysi höyry päälle ja painetta jyppipäätyyn.  C´mon Sportti!
  (TANELI JOKELA)

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #39 PESONEN Jussi & #89 LAMMASSAARI Petri
Maajoukkuetauolla Sportiin liittyi kaksi kokenutta hyökkääjää, Ilveksestä tullut Jussi Pesonen sekä Itävallassa alkukauden pelannut Petri Lammassaari. Isokokoinen Pesonen ei saanut parina viime kautena kunnollista näyttöpaikkaa Ilveksessä ja kuluvalla kaudella mies on pelannut pelkästään LeKin riveissä Mestistä. Sportiin Pesonen tuo tarvittavaa leveyttä ja osaamista maalinteko-osastolle.
Samanlaiseen rooliin saapui myös Petri Lammassaari. Miehellä on pari rikkonaista kautta takanaan, mutta nyt pitäisi olla paikat kunnossa. Osaamista löytyy, tästä esimerkkinä loistavat kaudet Bluesin paidassa. Lammassaari on taitava, nopealuisteluinen hyökkääjä, jolta on lupa odottaa ratkaisuja kentällä. Lauantaina kaksikko esiintynee ensi kertaa kotiyleisön edessä.
JYP #21 JAATINEN Antti
Hyökkääjä Antti Jaatinen on tuttu mies myös Sportin paidasta. Mies oli mm. voittamassa Sportin ensimmäistä Mestis-mestaruutta keväällä 2009. Vaasasta matka vei Jyppilään, jossa Jaatinen on pelannut vaihtelevissa rooleissa, välillä nelosen rouhijana ja välillä ykkösen maalarina. Taistelee vahvasti joka vaihdossa ja osaa laittaa kiekkoa reppuun.

JYP #37 HÄNNIKÄINEN Markus
Jokerikasvatti kuului viime vuosina narripakan rivipelaajiin eikä vastuuta juuri tullut. Muutto Jyväskylään oli hyvä veto, sillä mies on ottanut aimo askelia urallaan jo alkukauden aikana. 20 ottelussa syntynyt jo oma henkilökohtainen piste-ennätys 8+8 pistettä.  Hännikäinen iski kauden avauspelissä illan viimeisen, 4-2 maalin. Tulevaisuuden nimiä.