SPORT-JUKURIT: Kova kaksikko vastakkain puolivälierissä.

Runkosarjan toiseksi sijoittunut Sport saa vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Mikkelin Jukurit. Nämä kaksi viime vuosien Mestis -hallitsijaa tarjoavat varmasti hienon PlayOff -sarjan täynnä vauhtia ja tunnetta. 

 

Sportin runkosarja sujui ennakko-odotusten mukaan ja sijoituksena TUTOn jälkeen toinen. Toki hieman jäi hampaankoloon yli 10 pisteen etumatkan menetys vuodenvaihteen jälkeen, mutta kaikien kaikkiaan hyvä runkosarjan kotkapaidoilta. Puolivälierävastustaja Jukurien runkosarja sen sijaan ei mennyt odotuksien mukaan. Joukkue alisuoritti varsinkin syksyllä ja lopulta jopa PlayOff -paikka meni viime vuoden mestarille jopa yllättävän tiukalle. Näin sarjasijoituksien osuttua kohdalleen saatiin heti ensimmäisessä vaiheessa klassikon ainekset kasaan. 

 

Tässä sarjassa kohtaavat myös runkosarjan tehomiehet, maalitykki ja syöttökone. Sportin Samuli Kivimäki teki yhden kauden maaliennätyksen Mestiksessä latomalla huikeat 38 osumaa jättäen taakseen aikaisemman, SaPKon Kalle Konstin ennätyksen (37) niukasti. Jukureiden riveistä löytyy kauden syöttökuningas. Sport -paidasta viime kaudelta tuttu Toni Jalo nakutti tyylikkäät 45 maaliin johtanutta syöttöä. Myös näiden herrojen harteilla elää vahvasti oman joukkueen menestys tänä keväänä. Varmasti Sport pyrkii pelaamaan tilan pois pelintekijä Jalolta ja Jukurit puolestaan vetopaikat pois Kivimäeltä. Kumpi näistä pääsee päällystakeistaan eroon hanakammin, on sen joukkue vahvoilla.

 

Runkosarjassa keskinäisissä Sport oli vahvempi, mutta pleijareissa noilla peleillä ei ole enää mitään arvoa. Nyt lähdetään nollilta hakemaan neljää voittoa ja välieräpaikkaa. Varmaa lienee se, että runkosarjan tapaiseen maali-iloitteluun ei lähdetä vaan kaukalossa nähdään tiukkaa taistoa vahvan puolustuspelaamisen kautta. Pääosaa tulevat varmasti näyttelemään myös maalivahdit. Molemmilla on heittää kehiin hyvät tandemit: Sportin kaksikko Tuohimaa-Kuusela ja Jukureiden Setänen-Galansky kestää vertailun mihin jengiin tahansa tässä sarjassa. 

 

Yksi kulmakiviä menestykseen on pudotuspeleissä korustuva erikoistilannepelaamisen onnistuminen. Sportin ylivoima oli hieman hakusessa alkuvuodesta, mutta runkosarjan lopussa alkoi jälleen tutut sävelet löytyä. Myös alivoimapelaaminen pitää saada maksimitasolle niin hyvä tulee.

 

Kotietu tässä pitkässä sarjassa on myös tärkeä. Eikä vähiten siksi, että Kuparisaaressa löytyy sarjan paras kotiyleisö. Nyt annetaan täysi tuki kotkapaidolle heti ensimmäisestä sekunnista. 

NYT TAISTELLAAN - KAIKKI MUKAAN!                                                                                          

 

PUOLIVÄLIERÄSARJAN 

RATKAISUPAIKAT:

 

VALMENNUS -

PAJULUOMA VS PENNANEN

Molemmat valmentajat hypänneet kesken kauden ruoriin. Ari-Pekka Pajuluoma tuli kakkoskäskijän tontilta ja Antti Pennanen KalPasta Mikkeliin. Kumpi saa joukkonsa piiskattua kunnon playoff -fiilikseen, sillä molempien peli on ollut hieman hakemista alkuvuoden.  

 

MAALIVAHDIT 

Tässä sarjassa tuskin nähdään kovia maalitalkoita ja tiukoissa peleissä maalivahtipelin rooli korostuu entisestään. Molemmilla heittää  askiin kaksi kovan luokan veskaria, mutta alkuun ainakin taisto käytäneen Liigassa kauden aloittaneiden Frans Tuohimaan ja Oskari Setäsen kesken. Vai lähteekö jompi kumpi JYP:n käyttämään vuorotahtipeluutukseen?   

 

KOKKALA vs. JALO

Molemmilla on kokemusta Sportin paidasta pleijareista, nyt nähdään Toni Jalo vastustajan nutussa. Viimeksi Kokkala nosti tasoaan huimasti juuri keväällä ja vastaavasti Jalo katosi kuvasta. Joukkueidensa ykkössenterit näyttävät omalla pelillään joukkueelleen suuntaa. 

 

HERMOKONTROLLI

Varmasti tulee lämmin sarja. Se, jonka sipuli kestää paremmin, on vahvoilla. Psyykkausta tulee varmasti suuntaan ja toiseen, runkosarjan perusteella ex-Sport Jalo on kotkapaitojen kohteena ja mitä enemmän suu alkaa käymään käsien sijaan, sitä parempi. Myös fyysinen peli tulee näyttelemään isoa roolia, molemmat varmasti hakevat yliotetta myös sitä kautta.

 

Puolivälierät:

Kaikki pelit alkaa kello 18.30

Ti 11.3  Sport-Jukurit

To 13.3 Jukurit-Sport

La 15.3 Sport-Jukurit

Su 16.3 Jukurit-Sport

Ti 18.3 Sport-Jukurit (tarvittaessa)

To 20.3 Jukurit-Sport (tarvittaessa)

La 22.3 Sport-Jukurit (tarvittaessa)

 

 

Teksti: Taneli Jokela (Hapa Bragge)