Sport jätti KalPan nollille – Tallbergilla neljän pisteen ilta

Vaasan Sport otti torstaina pudotuspelihaaveidensa kannalta elintärkeän voiton, kun joukkue kaatoi KalPan kotikentällään maalein 4-0 (1-0, 1-0, 2-0). Kotijoukkueen Teemu Tallberg oli osallisena ottelun jokaisessa maalissa ja kirjasi tehot 2+2.

Sport tarjosi yli 3300-päiselle vaasalaisyleisölle yhden kauden parhaimmista esityksistään. KalPan avauspelaamisesta tehtiin vaikeaa korkealla karvauksella ja keskialueella peli käännettiin nopeasti hyökkäyssuuntaan.

Kotkapaitojen vahva avauserä palkittiin lopulta reilun 15 minuutin pelin jälkeen, kun vahvaan kevätvireeseen päässyt Joel Kiviranta ampui avausosuman maalin edestä. Eero Kilpeläinen torjui vielä Teemu Tallbergin yrityksen, mutta kakkoskiekolla olleen Kivirannan kudin eteen maalivahti ei enää ennättänyt.

Sport aloitti myös kakkoserän vastustajaansa paremmin ja KalPa oli pakotettu rikkomaan. Tiistaina tökkineessä ylivoimassa oli jo viitteitä paremmasta, mutta Henrik Koiviston niukasti ohi mennyttä laukausta lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. KalPa sai oman tilaisuutensa ylivoimalla Mikko Pukan purkukiekon karattua katsomoon asti, mutta Sportin aktiivinen alivoimapeli oli myrkkyä vierailijoille.

Sport lisäsi erän lopulla johtonsa kahteen maaliin, kun kiekko tuli Tallbergin laukauksen jälkeen päätylaidasta Lassi Kokkalalle, joka ei erehtynyt. Hetkeä aikaisemmin Ville Leskisellä oli jo puoliksi tyhjä maali edessään, mutta kiekko pomppasi harmillisesti lavan yli juuri laukaisuhetkellä.

KalPan kiri katkaisiin kolmannessa erässä tylyllä tavalla, kun Sportin kolmosketju Kiviranta – Kokkala – Tallberg iski illan kolmannen maalinsa. Tällä kertaa oli Tallbergin vuoro viimeistellä osuma, kun Kilpeläinen torjui Kivirannan takapatjalaukauksen Sport-hyökkääjän lapaan.

KalPa haki Charles Bertrandin jäähyn aikana avausmaaliaan kuudella kenttäpelaajalla, mutta ei onnistunut rauhoittamaan peliä kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Lopulta Tallberg karkasi Kivirannan purun jälkeen läpi, ja vaikka veto menikin ohi maalin, oli tuomiona maali KalPa-pelaajan estäessä karussa ollutta hyökkääjään sääntöjen vastaisesti.

KalPa pääsi vielä loppuhetkillä kertaalleen ylivoimalle, mutta Mika Järvisen kauden kuudennetta nollapeliä kuopiolaiset eivät onnistuneet rikkomaan. 4-0-voitolla Sport nousi 74 sarjapisteeseen ja jätti Ässät, sekä KooKoon viiden pisteen takamatkalle.

Sport pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon keskiviikkona, jolloin edessä on vierasottelu HIFK:ta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan 5.3. lauantaina Espoo Bluesia vastaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)