Sport jätti Ilveksen nollille

Vaasan Sport palasi maaottelutauolta vakuuttavasti ja voitti kotikentällään Tampereen Ilveksen maalein 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

Sport oli tauon aikana ladannut akkunsa täyteen ja tuli ottelun alkuun kovalla vauhdilla. Välillä nopeus vei voiton järjestä ja ottelun ensimmäinen erä olikin molemmilta joukkueilta vielä hieman sekavahkoa ryntäilyä. Sport avasi maalihanansa erän lopulla, kun Sami Blomqvist ampui kiekon Jarkko Immosen voittaman aloituksen jälkeen näyttävästi ohi Henri Kiviahon, joka sai pelivastuun Vaasassa viime kaudella ihastuttaneen Hannu Toivosen oltua lepovuorossa.

Sport lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun Immosen johtama ketju järjesti illan toisen osumansa. Pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi joukkueen paras pistemies ja maalintekijä Tuomas Vänttinen huudatti kotiyleisöä jo kauden yhdeksännellä osumallaan Immosen ja Jake Newtonin esityöstä.  Sport pelasi ottelun toisessa erässä hienoa hyökkäyspeliä, lähti nopeasti omista ja hyökkäsi koko viisikon voimin kohti Ilves-maalia. Vierasjoukkueen puolustus oli jatkuvasti ongelmissa kulmaväännöissä isokokoisia ja liukkaita Sport-hyökkääjiä vastaan.

Myös Ilveksellä oli erässä omat paikkansa, mutta Sport-maalilla torjunut Mika Järvinen piti maalinsa puhtaana Ilveksen hallitessa erän viimeminuutteja. Ylivoimansa kanssa tuskaillut vierasjoukkue ei pystynyt käyttämään Sportin väärästä vaihdosta tullutta rangaistusta hyväkseen, vaan paras tilanne nähtiin toisessa päässä, kun Tomi Körkkö taiteili itsensä nokikkain Kiviahon kanssa.

Ilves lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa ja saikin lopulta päätykiekoillaan painetta Järvisen maalille. Sport puolusti kuitenkin maalin edustan tarkasti, eikä päästänyt vierasjoukkueen lukuisista viivalaukauksista kuin murto-osan maalille asti. Kotijoukkue iski paikan tullen terävästi vastaan ja sai palkinnon, kun Aleksi Laakson pystysyöttö löysi tehot 1+1 ottelussa keränneen Henrik Koiviston, joka karkasi laidasta läpiajoon ja viimeisteli tarkasti kauden ensimmäisen maalinsa erän ylitettyä puolivälin.

Lisää juhlan aihetta kotiyleisölle tarjottiin vain reilu minuutti 3-0-maalin jälkeen. Tällä kertaa asialla oli Joonas Komulaisen (0+2) kanssa vaarallisen yhdistelmän muodostanut Tero Koskiranta, joka kaivoi kiekon kulmasta ja nosti rystyltä Sport-uransa ensimmäisen maalin Kiviahon varusteiden kautta. Ilveskin sai kiekon lopulta ohi Järvisen, kun Marcus Fageruddin laukaus painui maalin perukoille, mutta osuma hylättiin Tapio Laakson oltua ottelun päätuomarin mielestä maalivahdin alueella.

Ilves pääsi vielä kertaalleen harjoittelemaan ylivoimapelaamistaan, mutta ottelun loppu oli lukemista johtuen lähinnä kosmetiikkaa. 31 kertaa ottelun aikana torjunut Järvinen varmisti kauden toisen nollapelinsä kotijoukkueen ottaessa kolme pistettä selvällä 4-0-voitolla.

Sport jatkaa pelejään lauantaina, jolloin Kuparisaareen saapuu vieraaksi Porin Ässät.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)