Sport jatkoi Tepsin alamäkeä

1.erä
TPS tuli ottelun alkuun isännän elkein ja Sportilla näytti olevan legendaarinen "jalat bussissa"-alku. Jo ensimmäiseen vaihtoon turkulaiset loi pari maalipaikkaa pääasiassa hurjat minuutit kentällä viihtyneen ja jatkuvasti vaarallisesti pörränneen Ryan Laschin johdolla. Hyökkäyspään jäähy ajassa 01:39 ei myöskään helpota Sportin pääsyä peliin mukaan ja TPS pyörittää vahvan ylivoiman, mutta hyvistäkään paikoista se ei pysty Hannu
Toivosta ohittamaan. Pelissä oli hyvä syke sekä tunnetta ja melkein jokaisella pelikatkolla otetaan pientä painia. TPS jatkoi painostustaan ja päävalmentaja Tomek Valtonen teki omat johtopäätöksensä turvautumalla aikalisään ajassa 08:33.
Aikalisä auttoikin ainakin tuloksellisesti nopeasti: ajassa 10:58 illan ensimmäinen kunnon hyökkäyspään pyöritys tuotti vierasmaalin. Ville Leskinen pelasi viivaan Jarkko Immoselle, jonka loistava syöttö löysi b-pisteiden välistä Charles Bertrandin, jonka tulinen rannelaukaus vei Sportin johtoon. Pari minuuttia maalista TPS sai illan toisen ylivoimansa, jota se ei jättänyt käyttämättä. Simon Gysbers antoi viivasta oikealle kaarelle Laschille, joka jatkoi maalin eteen yksin unohdetulle Alexander Ruuttulle ja tämä ampui kiekon ohi Toivosen ajassa 14:01. TPS:n tasoitus herätti Sportin peliin mukaan ja viimeisellä vitosella kotkapaidat loivat muutaman loistopaikan johtomaaliin, mutta nuori TPS-vahti Alexander Georgiev nollasi mm. Leskisen läpiajon. Sport sai myös koittaa kertaalleen ylivoimaa, mutta tuloksetta ja näin erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.
2. erä
Erän alku oli täysin toisinto ottelun alusta ja TPS kultakypärä-Laschin johdolla vei peliä hommaten joukkueelleen ylivoiman ajassa 21:27. TPS:n pitkään takunnut ylivoima näytti tänään vaarallisuutensa ja ajassa 22:49 kiekkoa kaivettiin Toivosen selän takaa. Markus Seikola latasi viivasta ja Lasch pääsi ohjaamaan kiekon maaliin. Sportin tuska jatkui ja nyt otettiin hyökkäyspään jäähy ajassa 26:16. Kauan ei tarvinnut tulikuuma TPS-ylivoima 3-1 maalin tekoon, kun ajassa 26:50 Simon Gysbers ampui hurjan lämärin aivan oikeaan yläpesään.
Ajassa 30:30 Joel Kiviranta yritti ampua kiekkoa kohti maalia oikealta b-pisteeltä ja kiekko osui välissä olevan Tepsi-pakin mailaan lirahtaen luvattoman helposti Georgievin selän taakse. Tämä maali sytytti Sportin ja kipsasi Tepsin. Tasan kahdessa minuutissa tehtiin kolme kaappia ja käännittiin peli 3-1:stä 3-4:ään. Ensin Jarkko Immonen lähetti Bertrandin läpiajoon, joka survoi oman riparin maaliin ajassa 31:11 ja Immonen teki itse johtomaalin nätillä ohjauksella maalin edestä ajassa 32:30.
Erän loppu mentiin tasaisesti päästä toiseen ja puolittaisia paikkoja syntyi molemmille. Erän lopussa Mikko Pukka jouti ottamaan jäähyn ja TPS sai etsikkoaikansa. Sport-alivoima kuitenkin kesti tilanteen ja erätauolle lähdettiin 3-4 johdossa.
3. erä
TPS tuli tasoihin ensimmäisessä vaihdossa tehot 2+2 nakuttaneen Laschin ampuessa kiekon vasempaan yläpesään. Kotkapaidoilla kesti viitisen minuuttia päästä peliin mukaan ja illan 4-5 voittomaalintekijäksi nousi loistavasti taistellut Teemu Tallberg, joka päätti 2-1 hyökkäyksen tyylikkääseen ohjaukseen Jussi Pesosen kovaan syöttöön ajassa 46:25 ohittaen voimattoman Georgievin. Maalin jälkeen ote siirtyi Sportille ja paikkoja lisämaaleihin tarjottiin mm. ylivoiman turvin, mutta Georgiev kesti muutamat tukalat paikat.
Ajassa 51:57 tuomaristo tarjosi Tepsille vuorostaan ylivoimaa antamalla todella helpon hyökkäyspään jäähyn Jarkko Hattuselle. Ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta uhrautuva alivoima Toivosen johdolla kesti. Loppuerässä mentiin pitkiä pätkiä ilman katkoja, TPS ei saanut pitkiä pyörityksiä, mutta muutaman todella vaarallisen puolittaisen läpiajon, jotka Toivonen nollasi. TPS:n kova tähtipelaajien kuormitus koitui kuitenkin Sportin onneksi, sillä turkulaiset eivät saaneet kunnon painetta Sport-päätyyn ja varsinkin Ryan Lasch väsähti selkeästi ottelun loppua kohden.
(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)

1.erä

TPS tuli ottelun alkuun isännän elkein ja Sportilla näytti olevan legendaarinen "jalat bussissa"-alku. Jo ensimmäiseen vaihtoon turkulaiset loi pari maalipaikkaa pääasiassa hurjat minuutit kentällä viihtyneen ja jatkuvasti vaarallisesti pörränneen Ryan Laschin johdolla. Hyökkäyspään jäähy ajassa 01:39 ei myöskään helpota Sportin pääsyä peliin mukaan ja TPS pyörittää vahvan ylivoiman, mutta hyvistäkään paikoista se ei pysty Hannu Toivosta ohittamaan. Pelissä oli hyvä syke sekä tunnetta ja melkein jokaisella pelikatkolla otetaan pientä painia. TPS jatkoi painostustaan ja päävalmentaja Tomek Valtonen teki omat johtopäätöksensä turvautumalla aikalisään ajassa 08:33.