Sport jatkaa kärkipaikalla!

Sport - TUTO Hockey 5-2 (1-2, 2-0, 2-0)

Edelleen puuttuu otteluiden alusta se tuttu ryminä, mitä kotijoukkueen pitäisi esittää. Varamiehinen TUTO vei ensimmäisen erän ansaitusti niminsä ja varsinkin kotkapaitojen kurinalaisuus loisti poissaolollaan.

Ajassa 02:55 tarjottiin vieraille paikkaa siirtyä johtoon turhan hyökkäyspään jäähyn seurauksena. TUTO kiittää ja kuittaa itsensä johtoon ajassa 03:41 Anrei Hakulinen saa rauhassa nakuttaa takatolpalta kiekon ohi Joonas Kuuselan.

Reilu minuutin kuluttua Sport kuittaa nopealla hyökkäyksellä: Piispanen tuo vasemmalta alueelle, syöttö keskelle vauhtiin Tuohilammelle joka painaa maalille ja ampuu rystyllä. Ekan vedon Kimmo Meriläinen torjuu eteensä ja riparin ampuu sisään Mika Halava.

Maalin jälkeen Sport saa hieman peliä kontrolliin, mutta juuri ennen erän puoliväliä TUTO karkaa johtoon. Sport ylipelaa hyökkäysalueella ja riskisyöttö viivaan napsahtaa vieraiden Antti Virtasen lapaan, joka käynnistää nopean 3-1 hyökkäyksen. Kiekko oikealta alueelle ja b-pisteeltä syöttö maalin eteen Ville-Vesa Vainiolalle, joka laittaa kiekon Kuuselan torjunnan kautta maaliin ajassa 09:51.

Erän toinen puoliska ja varsinkin pari viimeistä minuuttia mennään vieraiden hallinnassa, joka vahvalla liikkeellään pitää otteen itsellään. Nähdään mm. lähes minuutin pyöritys Sport-alueella. Erätaukokin tulee oikeaan aikaan kotijoukkueen kannalta. Vaisu erä kotijoukkueelta, vauhti puuttui ja annettiin omilla virheillä vieraille maalit.

Toiseen erään tuli latautunut kotijoukkue ja kiri tuotti tasoituksen sekä johtomaalin. Ensimmäiset minuutit oli vielä vähän tunnustelevaa molemmin puolin ja peliä sytyttänyt Sportin tasoitus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jarkko Hattunen pelaa nopean syötön sinisen päällä päivystävälle Lassi Kokkalalle, joka jatkaa suoraan oikeaan laitaan johon kirmaa mies postilaatikko päässään eli ristikkoplexillä vetävä Samuli Kivimäki. Tulinen ranne pakin jaloista ja kiekko ohi Meriläisen ajassa 25:39.

Osaa ne vieraatkin ottaa hölmöjä jäähyjä, jopa kahdesti, joista ensimmäinen kostautuu. TUTO pyöritti pitkään ja pyrki KHL-tyyliin vaihtamaan kiekon kanssa lennosta, mutta laskut meni sekaisin ja kentällä olikin lopulta yksi mies liikaa.

Sport ei saanut ylivoimaa oikein kunnolla käyntiin, näennäistä pyöritystä oli ja vieraat näytti selviävän maalitta, mutta epäonnistunut purku toi maalipaikan Sportille, josta laitettiin kiekkoa reppuun. Kristof jättää kiekon viivassa Heikkiselle, joka nousee yläkaarelle ja heittää poikkarin vasemmalle puolelle, josta Kivimäki ampuu suoraan syöttöön 2-1 ajassa 29:10. Todella tyylikäs passi Edulta.

Johtomaalin jälkeen hallinta siirtyi enemmän Sportille ja muutamia makeita paikkoja tulikin. Uusvanha hankinta Jussi Tapio on pelannut heinot kaksi erää taistellen hienosti. Toinen puolikas erästä ei tuonut maalimerkintöjä, mutta pelin henki oli että Sport hyökkäsi ja vieaat iski vastaan. Muutaman kerran TUTO pääsi koittamaan hyviltäkin tonteilta, mutta Kuusela venytti gamesaveriin muutamaan kertaan.

Viimeiseen erään Sport sai loistoalun, sillä ajassa 44:38 Michal Kristof tarjosi nappisyötön 2-1 hyökkäyksessä takatolpalle ajaneelle Marko Luomalalle, joka puttaa tyhjiin 4-2. Maalin jälkeen Sport pelasi erittäin viisaasti varjellen johtoasemaansa eikä vieraat päässeet kunnolla haastamaan. Oli hieno nähdä joka jätkältä taistelua loppuun saakka, taklauksia jakeli vuorostaan niin Hattunen, Kokkala kuin Tapiokin. Halu voittaa paistoi joka kotkapaidasta kiitettävällä tavalla. Viimeisen naulan TUTO-arkkuun iski keskialueelta tyhjiin roikottanut kapteeni Antti Uitto.

Turku on lyöty! Sport pelasi tyylikkään kolmannen erän ja otti tärkeät kolme pinnaa kärkiottelusta TUTOa vastaan. Hieno nousu tappiotilanteesta lopulta selkeään voittoon. Täysi kunnia vieraille, jotka varamiehisellä jengillä roikkui hyvin mukana. Joukkue oli täynnä onnistumisia ja jokainen paransi loppua kohden. Toisesta erästä eteenpäin pelattiin jälleen sitä tuttua vahvaa puolustuspelaamista. Samuli Kivimäki veti hyvän paluupelin postilaatikko päässään ja Jarkko Hattunen oli jälleen kentän parhaita tehden töitä molempiin suuntiin. Myös pakistossa vahaa pelaamista mm. Ari Gröndahlilta ja Kristian Tuohilammelta.

Ai niin se kakku ja kukat. Taloudellisista syistä johtuen kakun toimitus siirtyi myöhempään -> katso lehdistötilaisuus.