Sport ja Pelicans kohtaavat Suomen Chicagossa

Kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut Vaasan Sport pelaa lauantaina sarjasijoituksen kannalta tärkeän ottelun Lahdessa Pelicansia vastaan.

Liigahistoriansa pisimmästä, neljän ottelun voittoputkesta, kolmen ottelun tappioputkeen. Vaasan Sportin kausi on maaottelutauon jälkeen ollut yhtä vuoristorataa. Keskiviikkona Sport pelasi lukemien valossa tasaisen ottelun sarjan piikkipaikalle noussutta Helsingin IFK:ta vastaan. HIFK meni jo ottelun ensimmäisessä erässä 0-4-johtoon, mutta Sport kiri maalin päähän ja tasoituskin roikkui ilmassa. Taistelu ei kuitenkaan tuonut yhtään pistettä, mutta Sport pelasi kaikesta huolimatta erittäin vakuuttavan kolmannen erän, vaikka HIFK:lla selvästi painoi jaloissa vuorokauden takainen peli Lukkoa vastaan. Joukkueen maaleista ottelussa vastasivat Tuomas Vänttinen ja Lassi Kokkala, joista jälkimmäinen osui kahdesti.

Lauantaina Sport yrittää päästä takaisin voittojen tielle haastamalla Lahden Isku Areenalla Pelicansin, joka on kahdessa edellisessä ottelussaan ottanut isoja päänahkoja. Keskiviikkona joukkue nousi kahden maalin takaa rinnalle ja 4-3-voittoon Tapparaa vastaan, ja perjantaina se haki täydet pisteet Turun Palloseuralta 1-2-voitolla.

Lahtelaisten paras pistemies on ollut puolustaja Juha Leimu, joka on 27. otteluun iskenyt tehot 8+8=16. Joukkueen tehokkain hyökkääjä on puolestaan tulokaskauttaan pelaava Sebastian Repo pistein 7+7=14. Maalissa Pelicansilla on ollut yhteensä kolme eri vaihtoehtoa, Sami Rajaniemi, Niko Hovinen ja viimeisimpänä loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Janne Juvonen. Juvosella on allaan kaksi voitettua ottelua ja hän aloittaa maalin suulla myös Sportia vastaan. Sport luottaa maalillaan Mika Järviseen.

Sportin ja Pelicansin väliset ottelut ovat olleet fyysisiä ja lauantai Isku Areenalla tuskin tekee poikkeusta sääntöön. Kotijoukkueelta löytyy kovan pelin taitajia, kuten Ben Blood, Dane Byers ja Taavi Vartiainen, eikä Sport jää mielellään kakkoseksi. Vaikka Teemu Tallberg ja Ville Rajala eivät lauantaina peliasuun pue, löytyy joukkueelta Mike Brennanin ja Erik Riskan kaltaisia pelaajia, jotka tarvittaessa voivat vastata huutoon.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Vaasassa Sportin 2-1-jatkoaikavoittoon. Ottelun voittomaalin teki joukkueesta jo poistunut Gabriel Spilar.

Pelicans on sarjassa viisi pistettä Sportia edellä, mutta on myös pelannut kaksi ottelua vaasalaisia enemmän. Sportilla alkaa ottelun jälkeen neljän ottelun vaihe, jossa se kohtaa pelkästään sarjan kärkijoukkueita, joten pisteet Lahdesta tulisivat joukkueelle enemmän kuin tarpeeseen.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)