Sport ja Pelicans jakoivat pisteitä pitkän kaavan kautta

Vaasan Sport ja Lahden Pelicans pelasivat Vaasassa pitkäksi venähtäneen ottelun, jonka voittaja ratkesi vasta voittomaalikilpailun viidennellä kierroksella. Pelicans nousi kahden maalin takaa tasoihin ja ansaitsi lopulta yhden pisteen vaasalaisisäntiä enemmän. Ottelu päättyi lukemiin 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1).

Sport tuli otteluun sisuuntuneena eilisestä murskatappiosta, jonka se kärsi TPS:lle. Henrik Koivisto vei kotijoukkueen johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen ja miehen seuraava maali näki päivän valonsa vain vajaa kaksi minuuttia ensimmäisen jälkeen. Ensimmäiseen, tarkalla rannelaukauksella tulleeseen osumaan ei löydetty syöttäjiä, toinen, videotarkistuksen jälkeen hyväksytty osuma, ja selvästi illan kaunein, sai ainoaksi syöttäjäksi Aleksi Laakson.

Sport painoi kaasua vielä 2-0-osumankin jälkeen ja joukkueella oli ylivoimalla mahdollisuus karata jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta kotkapaitojen ylivoima oli tänään päävalmentaja Tomek Valtosen sanoin luokattoman huonoa. Pelicans pääsi erän lopulla mukaan otteluun Henri Heinon iskettyä kavennuksen siirretyn rangaistuksen aikana. Heinon ilmasta lyötyä osumaa tarkasteltiin pitkä tovi videolta, ennen kuin aloitus vihellettiin keskelle hyväksytyn maalin merkiksi.

Ottelun toinen erä ei tarjonnut yleisölle lisämaaleja, vaikka varsinkin Sportilla oli tilaisuutensa päästyään pelaamaan erässä peräti kuusi minuuttia ylivoimaa. Hukatut mahdollisuudet pitivät Pelicansin mukana ottelussa kolmanteen erään.

Pelicans tuli lopulta päätöserässä tasoihin, kun Sebastian Repo laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Mika Järvisen. Vain hetkeä aikaisemmin vierailijoiden maali oli hylätty videotarkistuksen jälkeen potkuna.  Charles Bertrandilla oli vielä varsinaisen peliajan viime hetkillä tuhannen taalan paikka ampua Sport voittoon, mutta miehen läpiajo päättyi ratkaisuun, joka nousi harmittavasti Pelicans-maalin yli.

Sport pääsi pelaamaan yli puolet viiden minuutin jatkoajasta ylivoimalla, mutta tänään joukkueen ratkaisut hyökkäyspäässä olivat Koiviston kahta maalia lukuun ottamatta heikkoja. Koko jatkoajan vaarallisin tilanne syntyi Järvisen vartioimalle maalille, kun Joonas Alanne karkasi jäähynsä jälkeen puolittain läpi, mutta miehen röyhkeä yritys ei tuonut palkintoa.

Henrik Koivisto avasi voittomaalikilpailun maalilla, mutta Miika Roine tasoitti Pelicansin viimeisenä laukojana. Molemmat pelaajat jatkoivat vetovastuussa myös lisäkierroksilla ja Roineen osuttua toistamiseen kolmannella yrityksellään vei Pelicans kaksi pistettä mukanaan. Sportille jäi ottelusta käteen yksi sarjapiste, mutta menetetty johto ja yli kaksi kuukautta kestänyt voitoton putki kotihallissa antavat joukkueelle mietinnän aihetta tulevaisuuteen.

Sport pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Kuopiossa. Ottelu KalPaa vastaan alkaa kello 15:00.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)