Sport ja Lukko iskevät yhteen harjoitusottelun merkeissä

Vaasan Sport pelaa sunnuntaina harjoituskauden toisen kotiottelunsa. Vastaan tulee viikolla paljon reissannut ja kaksi CHL-peliä ahkeroinut Rauman Lukko. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Pitsiturnauksen finaalissa, jolloin Lukko vei potin 1-0-voitolla.

Sport on viettänyt harjoitusottelujen kannalta rauhallisempaa viikkoa, sillä edellisestä ottelusta on aikaa jo reilu viikko. Muutama edustusjoukkueen rinkiin kuuluva pelaaja pelasi keskiviikkona pääosin A-nuorista koostuneessa joukkueessa Hokkia vastaan, mutta lepoetu ottelussa on selvästi Sportin puolella.

Tuloksellisesti Sportin otteet eivät ole viime peleissä vakuuttaneet, mutta joukkueella on nyt ollut viikko aikaa hioa peliään kuntoon runkosarjan avausottelun lähestyessä kovaa vauhtia. Kuopiossa pelatussa turnauksessa joukkueen kohtaloksi muodostuivat ensimmäiset erät, jotka hävittiin niin Bluesia, kuin KalPaakin vastaan tylysti 0-3-lukemin. Vapauttavia onnistumisia kaivattaisiin varsinkin joukkueen ykköstykiltä Charles Bertrandilta, jonka ruuti on vielä toistaiseksi ollut märkää. Joukkueen paras maalintekijä on tähän mennessä ollut Tömi Körkkökahdella osumallaan.

Lukko on matkannut viikon aikana Suomi-Sveitsi-Suomi-Ruotsi-Suomi-väliä ja pelannut kaksi kovaa CHL-ottelua, mikä ei voi olla näkymättä sunnuntaina Vaasassa. Joukkueen päävalmentaja Risto Dufva ilmoittikin jo lauantaina, että Lukko saa otteluun täytemiehiä KeuPa HT:sta. Lisäksi joukkue menetti sairastuvalle Olavi Vauhkosen, Teemu Nurmen ja Eetu Kosken, joten läheskään parhaalla miehistöllään raumalaiset eivät Vaasaan saavu. Siitä huolimatta kotkapaitojen on oltava tarkkana, sillä kokoonpanosta löytyy Toni Koiviston, Janne Lahden ja Sami Lähteenmäen kaltaisia vaarallisia hyökkääjiä.

Sport esittelee ottelussa ensimmäistä kertaa kotiyleisölle slovakkilaituri Gabriel Spilarin, joka tuli joukkueeseen Artur Gavrusin lähdettyä. Lukon paidassa paluun kaukaloon tekee Miko Malkamäki, jonka viime kausi meni täysin ohi Pitsiturnauksessa tapahtuneen loukkaantumisen takia. Vaasalaisyleisölle tuttuja pelaajia ovat myösFilip Riska ja Miika Koivisto, jotka molemmat löytyvät raumalaisten kokoonpanosta.