Sport ja KalPa kohtaavat sunnuntaiottelussa

Vaasan Sport kohtaa sunnuntain iltapäiväottelussa sarjan kuudennella sijalla majailevan KalPan. Kuopiossa pelattava ottelu käynnistyy kello 15:00.

Sport lähtee KalPa-otteluun allaan kaksi tappiota alkuviikolta. Keskiviikkona joukkueen neljän ottelun mittaiseksi venynyt vierasvoittojen putki katkesi tylysti, kun TPS voitti Turussa isännän elkein 8-1. Torstaina Sport kohtasi kotonaan Pelicansin. Henrik Koivisto vei kotkapaidat 2-0-johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä, mutta Pelicans nousi tasoihin ja lopulta 2-3 voittoon rangaistuslaukauksilla.

Sport pelaa pudotuspelipaikan suhteen erittäin tärkeitä otteluita. Lauantaina joukkueen päävastustajista sekä Ässät, että KooKoo onnistuivat voittamaan ottelunsa ja kasvattamaan eroa vaasalaisiin kahdella pisteellä. Kun sarjaa on pelaamatta viimeinen kolmannes, Sportilla on matkaa kymmenenteen sijaan neljä pistettä. 10. paikkaa hallussa pitävä KooKoo on tosin pelannut kaksi ottelua enemmän.

Sportin kokoonpanoon palaavat puolustajat Ari Gröndahl ja Niko Peltola. Gröndahl oli Pelicans-ottelusta sivussa pelikiellon takia, Peltola puolestaan jätti väliin viikon molemmat ottelut flunssan takia. Teddy Da Costa kärsii edelleen kolmen ottelun pelikieltoaan, eikä pelaa ennen ensi lauantain kotiottelua.

KalPa ja Sport ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti. Kuopiolaiset voittivat syyskuussa kotonaan maalein 3-2 ja uusivat temppunsa lokakuussa Vaasassa, tosin tällä kertaa vasta jatkoajan jälkeen.

KalPa on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa. Joukkue on materiaaliinsa nähden pelannut loistavan kauden ja varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen huippuvahti Eero Kilpeläisen johdolla on ollut Liigan eliittiä. KalPa on päästänyt tähän mennessä vain 75 maalia, joka on koko sarjan pienin lukema.

KalPa tulee otteluun allaan kaksi voittoa. Keskiviikkona se kaatoi kotikentällään SaiPan 4-2 ja perjantaina joukkue haki kaksi pistettä Kouvolasta 2-3-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Joukkueen paras pistemies on juonikas keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa, joka on tällä kaudella tehnyt 39 otteluun tehopisteet 9+19=28.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)