Sport Itä-Suomen kiertueelle viikonlopuksi

Moni muu viettää jo joululomia, mutta kotkapaitojen bussi polttaa asvalttia kohteenaan synkän talvinen Itä-Suomi. Perjantaina pelataan Joensuussa ja lauantaina Savonlinnassa.

 

Sport tekee East Hockey Tourinsa (EHT) itse asiassa tähän vuodenvaihteeseen kahdesti. Ensimmäinen starttaa tänään Joensuussa Jokipoikia vastaan ja huomenna kohteena on Savonlinna SaPKon toimiessa isäntänä. Eikä siinä vielä kaikki sanoisi teeveeshopin mies, sillä heti uudenvuoden jälkeen (03.-04.01.) vuorossa on sama reissu päinvastaisilla peleillä eli aloittaen Savonlinnassa.

 

Perjantain vastustaja on tuttu ja turvallinen Jokipojat. Joukkueet kohtasivat viime lauantaina Vaasassa ja vastus oli Sportin totutun vaikea. Vaikka vieraat olivat pelanneet jo edellisenä päivänä, ei Sport saanut missään kohtaan kunnollista vauhtia päälle väsyttääkseen ärjypaitoja. Hienosti taistelleet joensuulaiset painoivat pelin pari minuuttia ennen summeria väkisin tasoihin. Lopulta rankkareihin asti venyneen pelin vei nimiinsä Sport illan sankarin, Jarkko Hattusen osumalla. Joensuussa on yleensä nähty hyvää kiekkoa näiden kahden kohdatessa, sillä iso kaukalo ja sumputtamisen sijaan pelaamaan pyrkivät joukkueet takaavat vauhtia sekä vaarallisia tilanteita. Jokipojat on viime otteluissa pyrkinyt fyysisellä pelillään horjuttamaan Sportia ja siihen täytyy pystyä tänään vastaamaan ensi sekunneista lähtien. Liekö tätä seikkaa silmällä pitäen valmennus tehneen pienen muutoksen kokoonpanoon verraten keskiviikon TUTO-peliin. Markus Nässlinin paikan “nelosketjun” laidalla on ottanut kovassa pelissä viihtyvä Jani Kiviniemi. Muutoin mennään keskiviikon rosterilla.

 

                                                              Kuva 14.12 pelatusta Sport-Jokipojat ottelusta.

 

Lauantaina matka jatkuu yhteen vaikeimmista paikoista Mestiksessä, Savonlinnaan, jossa vastaan asettuu viime aikoina piristynyt SaPKo. Viimeksi keskiviikkona savonlinnalaiset ottivat täydet kolme pinnaa kotonaan Hokilta lukemin 4-2. Kaikki pisteet ovat Janne Sinkkosen suojateille elintärkeitä, sillä kahdeksas sija ja pudotuspelit ovat tällä hetkellä kymmenen pisteen takana.  Sport ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Vaasassa, jolloin Sport oli parempi lukemin 5-1. SaPKon showmies Iiro Vehmanen on ollut liekeissä niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Turussa erätaukohaastattelussa mies veti tyylikkäästi Klamydiaa ja keskiviikkona iski ratkaisevan osuman Hokin verkkoon.

 

Molemmat ottelut ovat katsottavissa netissä Elisa Viihteen kautta osoitteessa: www.elisaviihde.fi/mestis

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela

Kuva: Maria Sundelin