Sport - Ilves: Putkea katkaisemaan

Perjantai-iltana Kuparisaaressa taistellaan tärkeistä pisteistä kun vastaan luistelee vanha tuttu Tampereen Ilves. Homman nimi on selvä: Sport tarvitsee kipeästi pisteitä pysyäkseen iskuetäisyydellä muihin.

Sportilla on nyt takanaan jo viisi tappiopeliä putkeen. Putkea lähdetään katkaisemaan hyvin levänneenä ja treenanneena, sillä viimeksi Sport pelasi viime lauantaina Lappeenrannassa. Kahden ottelun vieraskiertueelta ei pisteitä herunut, mutta varsinkin perjantain peli Lahdessa oli toiveita herättävä. Sport piti vastustajaa pitkään pinteessä, mutta lopulta valtava jäähysuma koitui kotkapaitojen kohtaloksi ja Pelicans otti pisteet 3-2 voitolla. Positiivista oli, että pitkään takkuillut ylivoimapeli näyttäisi pikku hiljaa asettuvan uomiinsa. Lauantaina levännyt SaiPa oli liian vikkelä Sportille pörssikärki Dave Spinan (0+4) johdolla.

Viimeisten viikkojen aikana kokoonpano on elänyt myös vahvasti. Kanadalaisvahvistus Kelsey Tessierin sopimus purettiin, Mika Kujanpään ja Teemu Henritiuksen tryoutit poikivat loppukauden sopimukset sekä uutena pelaajana rinkiin liittyi yhdysvaltalaispuolustaja Mike Brennan. Myös sairastuvalla on tungosta: hyökkääjä Samuli Kivimäen vamma vaatinee leikkaushoitoa. Lisäksi puolustajat Antti Uitto & Eetu Heikkinen hakevat pelituntumaan Mestiksestä, kuten myös Peliittoihin palannut Michal Kristof.

Perjantain vastustaja Ilves on rakas vihollinen muutaman vuoden takaa Liigakarsinnoista. Tamperelaisten kausi ei alkanut ruusuisesti, mutta kaksi peräkkäistä kotivoittoa maalivahti Juha Järvenpään johdolla HPK:sta ja Pelicansista nosti joukkueen sarjassa 11. ja kuuden pisteen päähän Sportista. Ilveksen tehokkain on ollut HPK:sta siirtynyt Teemu Rautiainen, joka on iskenyt yhdeksään peliin mukavat 2+8 tehopistettä.

Perjantai-ilta, Kuparisaari ja Ilves. Nyt ei pitäisi olla mitään syytä etteikö sekä joukkue että kotiyleisö syttyisi peliin. Heti alkuun on saatava joukkueen tavaramerkki, armoton paine mot Sundom -päähän ja sitä kautta koko halli mukaan nostamaan joukkuetta liitoon. Kultakypärä Charles Bertrand on omalla tekemisellään näyttänyt vahvaa esimerkkiä muille ja tarve olisi myös uusien vastuunkantajien esiinmarssille. Varsinkin Damien Fleury on ollut viime peleissä pirteä, josko Ilvestä vastaan räjähtäisi tehot kunnolla päälle? Uusi vahvistus Brennan tuo varmasti virtaa kaukaloon energisellä pelillään.

Sport on mukana Roosa nauha -keräyksessä ja illan ottelussa on myynnissä Roosa nauhoja. Ostamalla tuet kotimaista syöpätutkimusta, jolla edistetään syövän ehkäisyä, varhaista toteamista ja hyviä hoitoja jokaisen suomalaisen naisen puolesta. Keräyksellä tuetaan myös valtakunnallista maksutonta neuvontapalvelua, joka on tukena syövän koskettaessa. Kiitos tuestasi!

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #4 BRENNAN Mike

Sportin puolustus vahvistui viime viikolla yhdysvaltalaispelaaja Mike Brennanilla. Mies oli monessa mukana jo avauspelissään Lahdessa keräten syöttöpisteen ja antaen muutaman mojovan niitin ennenkuin sai melko heppoisen suihkukomennuksen. Tuo Sport-puolustukseen fyysisyyttä ja energiaa sekä johtajuutta pukukopin puolelle.

SPORT #36 KOKKALA Lassi

Kokkalalle Ilves on tuttu joukkue, sillä mies edusti vielä edelliskaudella tamperelaisjoukkuetta. Nyt varmasti Sport-paidassa näytönhalut ovat korkealla. Kokkala on päässyt hyvin alkukauden loukkaantumisen jälkeen mukaan liigarytmiin ja tuo tarvittavaa osaamista varsinkin ylivoimapelaamiseen.  Maalejakin on lupa odottaa: löytyykö viimeinen silaus viimeistelyyn juuri Ilvestä vastaan?

ILVES #33 POLAK Vojtech

Tsekkihyökkääjä Polak on viimeisin Ilvesvahvistus. Kotimaansa liigassa mukavia tehoja nakutellut Polak saapui Suomeen viime viikolla ja odotukset Tampereella ovat herran kohdalla korkeat. Miehellä on vyöllään tukku nuorten arvokisapelejä, muutama NHL-peli sekä 9 ottelua viime kaudelta KHL:stä. Avasi maalitilinsä Liigassa keskiviikon kotivoitossa Pelicansia vastaan.

ILVES #89 TYRVÄINEN Antti

Tyrväinen muistetaan Kuparisaaressa parhaiten Pelicans -liigakarsintasarjassa, jossa mies onnistui tyrmäämään Sportin ykkösvahti Joni Puurulan muutamaankin otteeseen joiden seurauksena Puurulan pelit sarjassa jäi lyhyeen. Pelaa kovaa, ärsyttää vastustajia, mutta osaa myös maalata. Tällä kaudella osunut maalipuiden väliiin kolme kertaa seitsemään peliin.

(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA: SEPPO PETROV)