Sport –hyökkäys vahvistuu Petri Lammassaarella ja Jussi Pesosella

Vaasan Sportin Liigajoukkue vahvistuu kahdella kokeneella laitahyökkääjällä, kun kotkapaidan pukevat päälleen Petri Lammassaari ja Jussi Pesonen. Molempien sopimus kattaa loppukauden ja lisäksi Lammassaaren sopimuksessa on seuran vuoden optio.

29-vuotias Petri Lammassaari on kärsinyt viime kausien aikana erilaisista loukkaantumisista ja viimeinen täysi kausi on miehellä takanaan kaudelta 2010-11. Tuolloin Lammassaari oli Espoon Bluesin kantavia voimia hopeaa päättyneellä kaudella. Varsin pudotuspeleissä mies oli tikissä tehden 18 otteluun tehot 7+5. Viime kaudella raumalaislähtöinen Lammassaari edusti KalPaa 41 ottelun ajan (2+4).  Nopeasta luistelustaan ja hyvistä käsistä tunnettu, rightin puolelta pelaava Lammassaari edusti alkukaudesta Graz 99ers –seuraa Itävallan pääsarjassa 11 pelin verran tehoin 3+7. Lammassaari on täydessä tikissä ja tuo varmasti Sportiin kaivattua maalintekotaitoa ja kokemusta.

Kokemusta ja lisää tulivoimaa tuo myös Ilveksestä Vaasaan siirtyvä hyökkääjä Jussi Pesonen, 35. JYP-lähtöinen pelaaja on urallaan edustanut kasvattajaseuransa lisäksi mm. Jokereita, HIFK:ta, KalPaa, Lukkoa ja Ilvestä. Tällä kaudella mies ei ole saanut peliaikaa ollenkaan Ilveksen riveissä ja tuntumaa on pidetty yllä Mestiksessä LeKin riveissä. Pesonen on isokokoinen hyökkääjä (187cm/87kg), joka luistelee hyvin ja osaa suojata kiekkoa. Hän on myös innokas ampumaan ja taklaamaan eli tuo joukkueeseen juuri niitä asioita, mitä ainakin kotiyleisö odottaa.  Miehen aikaisemmat otteet Liigassa antavat luvan odottaa maaleja.

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän odotukset ovat korkealla kaksikon suhteen.

-Saamme näiden pelaajien myötä paljon kokemusta joukkueeseen ja ratkaisuvoimaa hyökkäykseemme. Uskon, että heidän kätensä ei tärise tiukoissakaan paikoissa. Tällä hetkellä meillä on hyvä kilpailutilanne jokaiselle pelipaikalle ja näiden sopimusten myötä on tarkoitus rauhoittaa tilanne antaen joukkueelle työntekorauhan.

Jämsä valottaa hieman myös joukkueen loukkaantumistilannetta.

- Loukkaantumistilanteesta sen verran, että sentteri Antti Kangasniemi harjoittelee jo jäällä ja menee päivä päivältä eteenpäin tullen olemaan vielä hyvä apu loppukaudesta. Hyökkääjä Samuli Kivimäki on operoitu ja kuntoutus käynnistyy lähiaikoina. Aika näyttää mikä tulee olemaan aikataulu hänen kohdallaan. Miko Malkamäki kuntouttaa itseään koko ajan, mutta tarkempaa ajankohtaa paluulle on edelleen vaikea sanoa.