Sport - HPK: Tiistaivieraita Hämeenlinnasta

Sportin kotiottelut jatkuvat tiistaiottelulla HPK:ta vastaan. Molempien kuntokäyrät näyttävät hieman mollivoittoiselta ja nyt haetaan uutta nousukiitoa loppukauteen. Sport hakee samalla kauden avausvoittoa hämeenlinnalaisista.

Kotijoukkue Sportilla on menossa kauden synkin vaihe, viime viikon kolme tappiota pidensivät tappioputkea peräti seitsemän ottelun mittaiseksi ja samalla piristynyt TPS ponkaisi takaisin edelle sarjataulukossa. Tiistaina on jälleen sauma katkoa putki, nyt HPK:n kustannuksella.

Lauantaina vierasjoukkue Pelicans juotti kotkapaidoille katkeraa kalkkia yli 3300-päisen kotiyleisön edessä viemällä täydet kolme pistettä Marko Pöyhösen viimeisen minuutin 3-4 voittomaalin turvin. Sportin kohtaloksi koitui heikko toinen erä, jossa vieraat käänsivät 1-0 tappiotilanteen 1-3 johdoksi. Vaikka Sport kuroi pelin vielä 10 minuuttia ennen summeria tasoihin, kaivoi lahtelaiset vielä yhden vaihteen, joka riitti lopulta voittoon saakka. Sportin maalareina kunnostautuivat Joel Kiviranta, Lassi Kokkala ja Oskari Manninen.

Sport ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molemmilla kertaa kerho on ottanut täydet kolme pistettä: ensin viime sekuntien osumalla kotonaan 3-2 ja Juuse Saroksen nollapelin siivin Vaasassa lukemin 0-3.

HPK:lla on vielä edelleen hyvät mahdollisuudet nousta pleijareihin mukaan, sillä 10. sijaa pitävä Ilves on viiden pisteen päässä. Kuntokäyrä kuitenkin osoittaa hieman väärään suuntaan ja takana on kolme peräkkäistä tappiota, viimeksi kotona voittolaukauksilla lukemin 0-1 TPS:lle. Varmaa on siis, että Pasi Arvosen joukot tulevat Vaasaan vain ja ainoastaan voitto mielessä. Joukkue tukeutuu loistavaan maalivahtiinsa ja kaataakseen hämeenlinnalaiset Sportin täytyy saada vahvasti liikennettä Juuse Saroksen maalille. Mies ei juuri helppoja maaleja anna, joten maskia täytyy vedoissa olla. Joukkueen kultakypärä Jesse Saarinen on myös heräillyt kevääseen ja on erittäin vaarallinen maalintekijä.

Sport osoitti lauantaina tappiosta huolimatta taistelijan luonnettaan nousemmalla kahden maalin takaa tasoihin. Viime otteluissa ketjukoostumukset ovat eläneet vahvasti ja joukkue on ollut ehkä liiaksi kultakypärä Charles Bertrandin varassa. Nyt täytyy onnistumisia saada vielä leveämmältä rintamalta, jotta TPS saadaan jälleen kiinni ja ohitettua. C´mon Sportti!

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #3 BERTRAND Charles
Sportin tämän kauden ehdoton ykköspelaaja tulee Ranskasta. Moni ei isoja odotuksia Bertrandin kohdalle asettanut, mutta mies pelaa elämänsä kautta. Tehot 12+27 oikeuttaa koko pistepörssin 8. sijaan tällä hetkellä. Mutta Charles on joukkueelleen paljon muuta kuin pelkät pisteet, kova taistelija jonka mm. takakarvaus on maailmaluokkaa. Johtotähti.

SPORT #41 MANNINEN Oskari
Sportin puolustus on elänyt kauden aikana erittäin vahvasti, miehiä on tullut sekä mennyt. Yksi onnistujista on Oskari Manninen, joka on pelannut itsensä joukkueen kärkipakkeihin. Vielä taso hieman heittelee laidasta laitaan, mutta parhaimmillaan erittäin hyvä. On myös vuodenvaihteen jälkeen alkanut osumaan, viimeksi lauantaina ylivoimalla Pelsuja vastaan.

HPK #1 SAROS Juuse
Kun HPK:sta kirjoitetaan on Juuse Saroksen nimi nostettava ehdottomasti esiin. Nuori maalivahti kantaa ihailtavasti joukkuettaan selässä illasta toiseen  Kauden torjuntaprosentti 93,12% kertoo kaiken olennaisen miehen taidoista. Hyvin liikkuva ja peliä lukeva maalivahti on pelannut jo viisi nollapeliä kuluvalla kaudella.

HPK #19 VÄNTTINEN Tuomas
Kokenut HPK-sentteri Tuomas Vänttinen tunnetaan alivoimaspesialistina, mutta Vänttinen on myös osoittanut kykenevänsä hyviin kiekollisiin ratkaisuihin. Valmennuksen luottopelaaja, jonka voi heittää kehiin tilanteessa kuin tilanteessa. Viime peleissään ollut yksi näkyvimpiä HPK-pelaajia.


(TEKSTI: TANELI JOKELA,  KUVA: MARIA SUNDELIN)