Sport - HPK: Hämeen kärkijoukkue vieraana Vaasassa

Yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä on ehdottomasti sarjavitosena majaileva HPK. Lauantaina vikkelät hämeenlinnalaiset nähdään ensi kertaa Liigaottelussa Kuparisaaressa. Sportilla on kalavelkoja makseltavana kauden avauskohtaamisen katkeran lopun jäljiltä.

Sportilla oli torstaina hyvä sauma jatkaa voittoputkeaan jo kolmeen peliin, mutta uhrautuvasti taistellut Pelicans otti lopulta kaksi pistettä 1-2 jatkoaikavoitollaan. Kaksi erää oli kotijoukkueelta todella tahmeaa ja Pelicansille tarjottiin mahdollisuuksia mennä menojaan, mutta Hannu Toivonen maalillaan piti Sportin mukana pelissä ja maalin takaa-ajoasemassa. Kolmannessa erässä Sport sai lisättyä vauhtia ja erä oli täysin kotkapaitojen hallinnassa. Hallinnasta huolimatta huippupaikat puuttuivat ja Niko Peltolan ylivoimamaali jäi erän ainoaksi taaten molemmille yhden pisteen. Jatkoajalla molemmilla oli hyvä paikkansa ottaa lisäpiste, mutta siinä onnistui tällä kertaa Pelicans ja Marko Pöyhönen ajassa 62:11. Näin voittoputki katki, mutta pisteputki venyi jo kolmen pelin mittaiseksi.
Jotenkin tiistain taisteluvoitto painoi vielä torstaina jaloissa ja täysiä tehoja ei koneesta saatu tällä kertaa irti.
Lauantain vastustaja HPK on kivunnut sarjassa jo viidenneksi ja joukkue on tunnettu varsinkin peräänantamattomana. Tällä kaudella se on monta kertaa noussut lopussa rinnalle ja ohi vastustajistaan kultakypärän, sarjan pistepörssin kärkimiehen, Jesse Saarisen johdolla. Hyvät ulkomaiset kärkipelaajat ja kovan tason veskari Juuse Saros ovat olleet myös joukkueensa menestyksen tae. Sport ja HPK ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella Hämeenlinnassa, jolloin HPK jälleen iski lopussa. Hannu Toivonen sai jäähyn pelin viivyttämisestä kaksi minuuttia ennne loppua tasatilanteessa 2-2. Sport kesti lähes loppuun saakka, mutta ajassa 59:48 Joonas Vihko iski läheltä voittomaalin 3-2. Tästä varmasti jäi kotkapaidolle hampaankoloon myös lauantain kotipeliin.
Sportin kokoonpanoa sekoitti torstaina vahvasti Lassi Kokkalan loukkaantuminen ensimmäisessä erässä ja miehen pelaaminen on epävarmaa. Välillä jopa puolustaja Ari Gröndahl veti sentterin tontilla. Lisäksi peli ei ollut parasta Sportia ja odotettavissa on lähes varmasti jonkinlaisia kokoonpanomuutoksia. Nyt koko halli kannustamaan Sport takaisin voittojen tielle!

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #33 TOIVONEN Hannu

Sportin maalivahdit ovat olleet varsinkin alkukaudesta kovassa tulituksessa aika ajoin. Ykkösmaalivahdiksi täksi kaudeksi kaavailtu Toivonen on täyttänyt paikkansa erinomaisesti ja otteet parantuvat koko ajan entisestään. Mies on ollut pisteiden takuumies myös viimeisessä kolmessa ottelussa. Osallistuu rohkeasti peliin ja hanskakäsi viuhahtaa nätisti.

SPORT #77 PELTOLA Niko

Niko Peltola on ollut Sportin puolustuksen johtotähti ja kiekollinen liideri tällä kaudella. Jokereista lainassa oleva puolustaja pelaa rohkeasti tukien hyökkäyksiä oikea-aikaisesti ja saa paljon vastuuta myös ylivoimapelaamisessa. Mies pelaa keskimäärin yli 23 minuuttia joka pelissä ja torstaina tuli kauan kaivattu kauden avausosuma HPK:ta vastaan. Lauantaina lisää?

HPK #1 SAROS Juuse

Jälleen yksi nuori maalivahtikomeetta Hämeenlinnan veskaritehtaasta. Juuse Saros pelasi itsensä suuren kansan tietouteen viime vuodenvaihteen Nuorten MM-kisoissa Ruotsissa, jossa Suomi Saroksen johdolla juhli MM-kultaa. Kauden päätteeksi hänet valittiin Liigan vuoden tulokkaaksi. Kulunut syksy on ollut Sarokselle hieman haasteellisempi, mutta pikkuhiljaa otteet ovat alkaneet olla viime kauden luokkaa.

HPK #85 SAARINEN Jesse

Liigakauden kovin yllättäjä tulee Hämeenlinnasta. Laitahyökkääjä Jesse Saarinen on johtanut joukkuettaan illasta toiseen kovalla työnteolla ja asenteella. Se on myös palkittu loistavan pistesaldon (10+19) muodossa, jolla heltiää pistepörssin toinen sija koko Liigassa. Taistelija.

(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA: MARIA SUNDELIN)