Sport - HIFK: Punavalkoiset kohtaavat Kuparisaaressa

Runkosarjan viiden viimeisen ottelun rutistus aloitetaan tiistaina kun Kuparisaareen saadaan vieraita Stadista saakka HIFK:n muodossa. Nyt on kotkapaitojen viimeinen mahdollisuus ottaa kauden avausvoitto helsinkiläisistä.

Sport jatkoi hyviä, mutta tuloksellisesti huonoja otteitaan viime viikonkin peleissään. Edellinen kolmen pisteen voitto on 15 ottelun takaa tammikuulta Porissa. Torstaina Kuparisaaressa vastassa ollut Tappara oli terävämpi viimeistelyssään ja varsinkin kolmannessa erässä kenttätapahtumia vahvasti hallinnut Sport ei pystynyt pisteitä kevään komeetalta ottamaan. Kun itse ei kyetty kolmannen erän alussa omia paikkoja käyttämään iski Tapparan Jarkko Malinen riparista voittomaaliksi jääneen 2-3 osuman. Jukka Peltola kaunisteli vielä lopuksi 2-4 tyhjiin. Sport-maalareina Joel Kiviranta sekä Teemu Henritius.

Lauantaina kotkapaidat matkasi Espooseen Bluesin vieraaksi ja kotijoukkueen ensimmäisen erän hallinta sekä Ville Korhosen kaksi maalia takasivat kolme pistettä. Sport kavensi kolmannessa 500. ottelua pelaneen Mikko Pukan toimesta, mutta lopun kovasta painostuksesta huolimatta ei rimaa lähemmäs päästy.

Sport ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja joka kerta kolme pistettä on vienyt HIFK. Antti Törmäsen suojatit kolkuttelivat ennen joulua sarjan kärkipaikkaa, mutta vaisut otteet viime peleissä ovat tiputtaneet stadilaiset sijalle kahdeksan, tosin kakkossijaan on vain kuuden pisteen ero eli suora pleijaripaikka on vielä realistinen tavoite. Joukkueen maalivahtiosastoa alkukauden hallinnut Ville Husso on saanut kovan kirittäjän nuoresta Kevin Lankisesta ja mielenkiintoista nähdä kumman varaan loppukaudesta lasketaan enemmän. HIFK on tunnettu fyysisestä pelistään pommikone Matti Lambergin johdolla ja kotkapaidat varmasti vastaavat tähänkin haasteeseen tarvittaessa.

Sportin sairastuvan ovi on käynyt varsinkin keväällä tiheään, viime viikolla sinne liittyivät Lassi Kokkala sekä Ari Gröndahl. Monista poissaoloista huolimatta joukkue on taistellut esimerkillisesti illasta toiseen, tulisiko HIFK:n kustannuksella nyt myös tulosta? Kolme kotiottelua järjellä Liigakautta 2014-15, nyt annetaan täysi tuki joukkueelle kauden loppuun saakka!

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #16 HENRITIUS Teemu
Alkukaudesta joukkueen nelossentterinä pelannut Teemu Henritius on nostanut tasoaan vahvasti kohti kevättä. Muiden loukkaantumiset ovat avanneet tietä jopa ykkösketjun keskelle ja mies on käyttänyt hyvin tilaisuutensa. Oli kentän paras pelaaja Tappara-kotiottelussa tehden nätin läpiajomaalin. Monipuolinen pelaaja, jolla on myös käyttöä niin ali- kuin ylivoimallakin.

SPORT #32 SALO Robin
Vasta 16-vuotias toisen polven liigakiekkoilija Robin Salo debytoi Tapparaa vastaan viime torstaina pelaten ikäänsä nähden erittäin kypsää puolustuspelaamista ja sama jatkui vierasottelussa Bluesia vastaan. Isokokoinen, hyvin liikkuva ja peliä lukeva puolustaja, joka uskaltaa myös tehdä peliä. Tulevaisuuden pelaajia.

HIFK #67 ZABORSKY Tomas
HIFK:n kultäkypärää kantaa tehoin 13+31 yksi sarjan valovoimaisimmista tähdistä, slovakialaishyökkääjä Tomas Zaborsky. Ässä-kausina mies tuli tunnetuksi maalitykkinä, mutta HIFK:ssa mies on kunnostautunut maalipaikkojen petaamisessa muille. Zaborsky teki juuri ensi kauden kattavan jatkosopimuksen helsinkiläisseuran kanssa.

HIFK #91 ELKINS Corey
Liigan paras aloittaja löytyy HIFK:n paidasta, sentteri Corey Elkins on aloittanut tällä kaudella 1002 kertaa, joista voittanut peräti 59,6%. Taitava yhdysvaltalaishyökkääjä on ollut tehokkaana viime peleissä vastaten tärkeistä osumista. +/- tilastossa teholukema on +18, mikä oikeuttaa koko sarjassa sijalle viisi. Elkins jatkaa myös HIFK:ssa ensi kaudella.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)