Sport - HIFK: Helsingin IFK saapuu Stadista böndelle

Kuvassa Fleury ja Generous

Vaasalaisille kiekkokatsojille tarjotaan tällä viikolla herkkua koko rahalla, sillä Tapparan jälkeen Kuparisaaressa nähdään perjantaina Antti Törmäsen luotsaama legendaarinen HIFK.
Sportin kahden kotiottelun viikko huipentuu perjantai-illan kohtaamiseen ex-Sportvalmentaja Antti Törmäsen luotsaamaa HIFK:ta vastaan. Tiistaina Sport pelasi Kuparisaaressa Tapparaa vastaan, ollen vielä kahden erän jälkeen 2-1 johdossa Damien Fleuryn ja Tomi Körkön maaleilla. Tamperelaiset painoivat kuitenkin viimeisessä erässä ilmiliekeissä olleen Olli Palolan johdolla 2-5 voittoon. Palola nakutti viimeiseen 20 minuuttiin mukavat 3+1 tehot. Kaksi erää Sport pelasi hyvää kiekkoa, mutta kolmannessa onnekkaan tasoituksen jälkeen peli oli tamperelaisten heiniä.
HIFK aloitti kauden tehokkaasti ollen pitkään sarjan kärkipaikoilla, mutta viime peleissä otteet ovat hieman ailahdelleet ja joukkue löytyy sijalta yhdeksän. Varsinkin sarjan keskikasti on erittäin tasainen, sillä HIFK:lla on kolmanteen sijaan vain kolmen pisteen ero. Antti Törmänen on nopeassa ajassa pystynyt luomaan joukkueesta oman tyylistään, sillä tämän kauden HIFK taistelee joka pelissä loppuun saakka pisteistä. Hyvä esimerkki on tästä tiistain nousu kahdesti KalPaa vastaan vieraissa tasoihin ja voittomaalin iski Arttu Luttinen vain 3 sekuntia ennen jatkoajan loppua.
HIFK vilisee tähtipelaajia Kuparisen, Puustisen, Söderholmin ja Zaborskyn johdolla. Uusin hankinta on nuori supertähti, venäläishyökkääjä Nikolai Goldobin. Sport ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja kotkapaidoilla on varmasti hampaankolossa Helsingissä kärsitystä 7-1 tappiosta.
Sportin paketti pysyi hyvin kasassa tiistaina kaksi erää, mutta kolmannessa virheitä kasaantui ja vieraat rankoi kovalla kädellä. HIFK:ta vastaan pitää pystyä pysymään koko 60 minuuttia pelisysteemissä kiinni jotta voitosta voidaan taistella. Ylivoimapelaaminen toimi tiistaina hyvin, joten nyt pitää pystyä haastamaan HIFK-pakkeja ja sitä kautta päästä ylivoimalle.
Perjantai-ilta, täysi Kuparisaari ja HIFK vastassa. Ei parempaa settiä urheilusta löydy. Helsingistä on tulossa ennakkoarvioiden mukaan reilu 150 kannattajaa, joten nyt täytyy koko hallin kannustaa kotka liitoon heti alusta alkaen. HÄR ÄR VÅRAT HEM!
SEURAA NÄITÄ!
SPORT #11 FLEURY Damien
Pienen alkutotuttelun jälkeen on ranskalaishyökkääjä Damien Fleury parantanut otteitaan peli peliltä. Muodostaa joukkueen tehoketjun yhdessä Lassi Kokkkalan ja Charles Bertrandin kanssa. Fleury liikkuu todella hyvin kentällä, taklaa, taistelee ja maalaa. Viime peleissä myös haastanut rohkeasti vastustajan pakkeja ja sitä kautta päästy maalaamaan.
SPORT #41 MANNINEN Oskari
Oskari Manninen pelaa loistavasti oman ruutunsa puolustuksessa. Tästä kertoo myös +/-tilasto, jossa mies 15 ottelun jälkeen lukemissa +1. Ainoastaan Mikko Pukka pääsee toisena plussalle (+2). Hyvin liikkuva ja sijoittuva puolustaja, joka varsinkin ylivoimassa voisi hanakammin ampua, sillä veto on laadukas.
HIFK #56 TAIPALUS Lauri
SaiPasta isolle kirkolle täksi kaudeksi siirtynyt Taipalus on ollut yksi koko sarjan parhaista pakeista alkukaudesta. Saanut Törmäsen alaisuudessa paljon luottoa niin yli- kuin alivoimallakin. Varsinkin ylivoimassa on ollut tehokas, jaellen viivasta paikkoja hyökkääjille. 1+10 tehot 13 peliin  ovat kova määrä puolustajalle.
HIFK #78 GOLDOBIN Nikolai
Ehkä sarjan nimekkäin pelaaja siirtyi muutama viikko sitten HIFK:n riveihin. Erittäin lupaava venäläishyökkääjä on San Jose Sharksin kesän ensimmäisen kierroksen varaus ja NHL-seura lähetti Goldobinin HIFK:n riveihin hakemaan Liigasta miesten pelejä. Superlupaus on jo päässyt pisteiden makuun neljässä pelaamassaan ottelussaan tekemällä tehot 2+2. Nyt tulevaisuuden huippuhyökkääjä nähdään HIFK-paidassa Vaasassa.
(TEKSTI: TANELI JOKELA  KUVA: MARIA SUNDELIN)