Sport harjoitteli Hermeksen nurin - uudet hankinnat heti tehokkaina

Vaasan Sport avasi Liiga-kauteen 2015-16 valmistavat harjoitusottelut 3-7-vierasvoitolla Mestikseen täksi kaudeksi nousseesta Kokkolan Hermeksestä. Ottelu oli käytännössä ohi jo ensimmäisen erän ensimmäisen kympin jälkeen, sillä Sport siirtyi nopeasti 0-3-johtoon Artur Gavrusin, Teemu Tallbergin ja Jake Newtonin osumilla. Viime kauden ykköstykki Charles Bertrand vietti neljän tehopisteen iltaa.

Vaasan Sport avasi liigakauteen 2015-16 valmistavat harjoitusottelut 3-7-vierasvoitolla Mestikseen täksi kaudeksi nousseesta Kokkolan Hermeksestä. Ottelu oli käytännössä ohi jo ensimmäisen erän ensimmäisen kympin jälkeen, sillä Sport siirtyi nopeasti 0-3-johtoon Artur Gavrusin, Teemu Tallbergin ja Jake Newtonin osumilla. Viime kauden ykköstykki Charles Bertrand vietti neljän tehopisteen iltaa.

Kauden ensimmäinen harjoitusottelu alkoi kotkapaitojen osalta vauhdilla, sillä ensimmäisen kerran kiekko kaivettiin Hermeksen maalilla torjuneen Richard Ullbergin takaa jo ennen neljää täyttä peliminuuttia. Asialla oli KGB-ketju Artur GavrusJoonas KomulainenCharles Bertrand, joka sahasi nopeilla syötöillä Hermes-viisikon rikki ja Dinamo Minskistä täksi kaudeksi Vaasaan siirtynyt Gavrus sai ampua Sport-uransa ensimmäisen maalin tyhjään rysään. Joukkueen terävimmäksi syömähampaaksi suunniteltu, Komulaisella vahvistettu ulkomaalaisvitja esiintyikin läpiottelun vaarallisesti, mikä lupaa tulevaisuutta ajatellen hyvää.

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla nähtiin vielä kaksi maalia, joista ensimmäisestä vastasi Teemu Tallberg ja toisesta Jake Newton. Lupaavan alun Sport-uralleen saanut yhdysvaltalainen laukoi syötönkatkon päätteeksi tarkan kudin oikeaan yläkulmaan ohi voimattoman Ullbergin. Myös Hermeksellä oli omat paikkansa, mutta Sport-maalilla 13 kertaa torjunutta Timo Niemeä eivät kokkolalaiset onnistuneet ohittamaan.

Sport avasi toisen erän vauhdikkaasti

Ensimmäisestä maalista vastannut Komulaisen vitja järjesteli myös Sportin neljännen maalin toisen erän toisella minuutilla. Tällä kertaa esityön teki Gavrus, joka tarjoili Bertrandille loistopassin maalin eteen, josta ranskalainen ei erehtynyt.

Hermes sai kuparisensa rikki hieman ennen ottelun puoliväliä, kun tuloksettoman Sport-ylivoiman jälkeen kotijoukkueen Ville Rajala nosti kiekon rystyltä ohi Niemen. Sisuuntunut Sport-nippu lisäsi johtonsa kuitenkin välittömästi takaisin neljään maaliin Tuomas Vänttisen tarjoillessa Henrik Koivistolle maalipaikan, josta vikkeläkinttuinen numero 82 ei erehtynyt. Sport pääsi toisessa erässä kahdesti miesylivoimalle, mutta pakkopeli ei tuottanut toivottuja lisämaaleja, joten kolmanteen erään lähdettiin 1-5-tilanteessa.

Kolmas erä tarjoili runsaasti erikoistilannemaaleja

Ottelun päätöserä alkoi Sportin ylivoimalla, eikä paikkaa enää jätetty hyödyntämättä, vaan Charles Bertrand ampui b-pisteeltä tulisen onetimerin maalin perukoille Niko Peltolan ja Joonas Komulaisen kirjauttaessa syöttöpisteet. Hyvin läpiottelun kampoihin laittanut Hermes kavensi lukemat 2-6:een Niko Korhosen osumalla, mutta seuraavasta maalista vastasi jälleen Sport, joka sai ylivoimatehonsa auki Bertrandin osumalla. Tällä kertaa maalinteossa kunnostautui Otto Karvinen, joka viimeisteli maalin edustalta erän toisen ylivoimaosuman ajassa 53:30. Kotijoukkue kaunisteli vielä lukemia Antti Paavilaisen kahden miehen ylivoimalla syntyneellä maalilla, joka jäi ottelun viimeiseksi. Sportin maalilla torjunut Niemi merkkautti ottelussa 27 torjuntaa, johon mahtui myös muutama paraatipelastus.

Sport nappasi rutiininomaisen 3-7-vierasvoiton (0-3, 1-2, 2-2) harjoituskauden avausottelusta, jota seurasi paikan päällä Kokkolan jäähallissa 1003 katsojaa. Yhteistyöseura Hermeksen riveissä ottelussa esiintyivät Sportin sopimuspelaajista hyökkääjä Jesse Rantamäki ja puolustaja Jesse Väkelä.

Sportin harjoituskausi jatkuu perjantaina Raumalla, jossa pelataan perinteikäs Pitsiturnaus. Vaasalaisten kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Porin Ässät ja Rauman Lukko, joista ensimmäiseksi kohdataan Ässät. Tuo ottelu alkaa 12:45 ja Lukkoa vastaan pelataan kello 15:15.