Sport haki voiton Lahdesta

Vaasan Sport avasi voittotilinsä Pelicansista hakemalla Lahdesta 1-2 (0-1, 0-0, 1-1) voiton. Ottelun ratkaisun ampui ylivoimalla Mikko Pukka.
Kotijoukkue Pelicans tuli otteluun kuuden ottelun tappioputkessa, mikä näkyi alussa hyvänä latauksena. Kotihallissa joukkue on ollut tänä vuonna vaikeasti voitettavissa, eikä Sportkaan helpolla päässyt. Ensimmäinen erä mentiin lievästi kotijoukkueen hallinnassa, mutta molempien joukkueiden pelistä puuttui se viimeinen rutistus, eikä parhailla maalipaikoilla juurikaan juhlittu.
Erän ylitettyä puolivälin Sport siirtyi johtoon, kun Petri Lammassaaren komea ranneveto yllätti lahtelaisten maalilla torjuneen Janne Juvosen. Pelicans pääsi erässä pelaamaan kolmesti ylivoimaa, mutta vaarallisia tilanteita lahtelaiset eivät saaneet luotua Hannu Toivosen vartioimalle maalille.
Ottelun toinen erä oli maaliton. Vaarallisin tilanne aukesi alivoimalla Pelicansin Marko Pöyhöselle, jonka läpiajon Toivonen kuitenkin torjui. Erän lopulla Lammassaari oli lähellä tuplata maalimääränsä, mutta tällä kertaa rannelaukaus viuhui vähän ohi maalin.
Sport aloitti kolmannen erän vauhdikkaasti ja pakotti Joonas Hurrin ottamaan jäähyn heti erän alkuun. Ylivoima pyöri alueella koko kaksiminuuttisen, mutta laadukkailla laukauksilla Juvosta ei päästy testaamaan. Jäähyn jälkeen Pelicans tuli mukaan otteluun Jesse Rohtlan ammuttua suoran hyökkäyksen päätteeksi taululle numerot 1-1.
Sport ei kuitenkaan tasoituksesta hätkähtänyt, vaikka joutuikin välittömästi alivoimalle. Tilastollisesti sarjan heikointa ylivoimaa pelaavat lahtelaiset tehtiin kerta toisensa jälkeen aseettomiksi, eikä Sportin maalin edustalla ollut tilaa turkoosipaidoille. Tämän sai kokea myös Pelicansin isokokoinen hyökkääjä Taavi Vartiainen, joka oli läpi ottelun kentän näkyvin yksilö.
Sport sai ottelun lopussa vielä mahdollisuuden ylivoimamaaliin, kun Pelicansin Ville Väinölä joutui koukkimaan valkopaitaisen pelaajan nurin maalintekotilanteessa. Hetken näytti jo siltä, että ylivoima jäi tuloksettomaksi, mutta Mikko Pukan siniviivalaukaus pysäytti pelikellon aikaan 57:20 voittomaalin merkiksi. Pelicans löi lopussa vielä pienen kirivaihteen päälle, mutta reilu 3500-päinen lahtelaisyleisö joutui silti poistumaan Isku Areenalta pettyneenä.
Sportille voitto oli toinen putkeen. Viikon kruunaavaa kolmatta voittoa haetaan lauantaina kotona Porin Ässiä vastaan. Kauden toiseksi viimeinen kotiottelu alkaa kello 17:00, tervetuloa!
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Sportille voitto oli toinen putkeen. Viikon kruunaavaa kolmatta voittoa haetaan lauantaina Porin Ässiä vastaan. Kauden toiseksi viimeinen kotiottelu alkaa kello 17:00, tervetuloa!