Sport haastaa Tapparan vieraskaukalossa

Vaasan Sportin pelit jatkuvat lauantaina vierasottelulla Tampereen Tapparaa vastaan. Panosta ottelusta ei puutu, sillä molemmat joukkueet taistelevat vielä sijoituksista ylöspäin.

Sport aloitti kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona Ilvestä vastaan ja kärsi harmittavan 2-1-tappion kovavireiselle tamperelaisjoukkueelle, joka on noussut vielä mukaan taisteluun viimeisestä pudotuspelipaikasta. Sportin pelit jatkuivat jo torstaina kotiottelulla KooKoota vastaan, josta se nappasi tärkeän 3-2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Kotijoukkueen sankariksi nousi lopulta ainoana vl-kilpailussa onnistunut Teddy Da Costa, sekä tärkeitä torjuntoja ottanut Mika Järvinen.

Lauantaina Sport matkaa jälleen Tampereelle, tällä kertaa Tapparan vieraaksi. Mestaruudesta tälläkin kaudella taisteleva ryhmä vahvistui siirtorajan kynnyksellä puolustaja Tuukka Mäntylällä ja HPK:sta tulleella keskushyökkääjä Juhani Jasulla. Sarjanelonen tulee otteluun voitto allaan, sillä torstaina joukkue näytti vaarallisuutensa ja haki kärkijoukkue HIFK:lta kolme pistettä 1-4-voitolla. Tappara on käytännössä menettänyt omat mahdollisuutensa runkosarjan voittoon, mutta se pelaa loppukauden ajan kolmossijasta JYP:in kanssa, eikä SaiPakaan ole kuin kuuden pisteen päässä kirvesrinnoista.

Joukkueiden kauden aikaisemmissa kohtaamisissa maaliverkkoja on heiluteltu tiuhaan tahtiin. Kolmesti voittaja on ratkaisu vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja kahdella muullakin kertaa joukkueet on erottanut vain yksi maali. Sport on poistunut kaukalosta voittajana kahdesti ja Tappara kolme kertaa. Edellinen kohtaaminen Vaasassa päättyi Sportin 6-5-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen.

Tappara lähtee kotiotteluunsa selvänä suosikkina. Kristian Kuuselan johtaman hyökkäysarsenaalin pysäyttäminen on vaikea tehtävä mille tahansa joukkueelle, eikä Sportkaan tule pääsemään helpolla. Pisteiden ottaminen vaatii kotkapaidoilta onnistumisia joka osa-alueella. Tiistain Ilves- tai torstain KooKoo-otteluiden kaltainen esitys ei lauantaina riitä.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)