Sport haastaa Tapparan tähtisikermän

Vaasan Sportin back-to-back-pelien viikko huipentuu kohtaamisiin Tapparaa vastaan. Perjantaina pelipaikkana on Tampere ja lauantaina Vaasa.

Sport aloitti tuplapelit viime viikonloppuna kahdella tappiolla kovavireiselle JYP:lle. Viikolla joukkue käänsi kurssinsa voittoisaksi nappaamalla täydet kuusi pistettä Ilvekseltä. Varsinkin keskiviikon ottelu Hakametsässä oli Sportin heiniä alusta loppuun, eikä sarjan jumbopaikalle jämähtänyt tamperelaisjoukkue saanut mitään mahdollisuuksia voittoon.

Sport nousi kahdella Ilves-voitolla hetkellisesti Ässien ja KooKoon ohi 10. sijalle, mutta joukkueet ovat niin lähekkäin toisiaan ja napsivat pisteitä tasatahtiin, että lopulliset ratkaisut pudotuspelipaikkojen suhteen nähdään todennäköisesti vasta aivan runkosarjan päätöskierroksilla.

Sport pelasi Ilvestä vastaan lähestulkoon parhaalla kokoonpanollaan, kun Tuomas Vänttinen, Jarkko Immonen ja Charles Bertrand tervehtyivät pelikuntoon. Lisäksi joukkueen uusi ranskalaisvahvistus, Teddy Da Costa (4. 0+4) on aloittanut kotkapaidassa pirteästi, ja tuonut lisää vaarallisuutta hyökkäyspelaamiseen. Puolustajista Niko Peltola ja Jake Newton ovat olleet isossa roolissa joukkueen voitoissa.

Vastus kovenee Ilveksestä huomattavasti, kun seuraavaksi edessä on kaksi kohtaamista Tapparan kanssa. Sarjassa neljäntenä oleva joukkue on kohdannut aikaisemmissa tuplapeleissään niin ikään Ilveksen, sekä viimeisimpänä Lukon. Tappara voitti molemmissa ottelupareissa suvereenisti ensimmäisen kohtaamisen, ja venyi vaikeuksien kautta voittoon myös toisissa otteluissa.

Sport-puolustus pääsi Ilvestä vastaan varsin helpolla, mutta Tappara marssittaa jäälle huomattavasti kovemman hyökkäyskaluston. Pistepörssiä johtavan Kristian Kuuselan lisäksi myös nuorten maailmanmestari Patrik Laine on viime aikoina ollut hyvässä vireessä. Laine tehtaili viime lauantain Ilves-kohtaamisessa Liiga-uransa ensimmäisen hattutempun.

Joukkueiden tämän kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet maalin pelejä ja kahdesti on tarvittu jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua voittajan selvittämiseen. Edellisen kerran joukkueet pelasivat vastakkain joulukuussa Vaasassa, jolloin Sport menetti kolmen maalin johtonsa päätöserässä ja hävisi ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 6-7. Pisteet keskinäisistä otteluista ovat ennen iltaa 6-3 Tapparan eduksi.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)