Sport haastaa Kärpät

Vaasan Sport aloittaa harjoituskauden kotiottelut kovimmalla mahdollisella mittarilla, kun tiistaina Kuparisaareen saapuu hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät.

Sport avasi harjoitusottelut viime keskiviikkona kaatamalla Kokkolassa Hermeksen lukemin 3-7. Perjantaina vaasalaiset osallistuivat Raumalle Pitsiturnaukseen, jossa pelattiin yhteensä neljä miniottelua. Ensimmäisen tappionsa Sport kärsi vasta finaalissa isäntäjoukkue Rauman Lukolle, joka toista viime vuoden temppunsa ja kaatoi kotkapaidat finaaliottelussa. Kokonaisuutena Pitsiturnaus jätti kuitenkin jälleen varsin hyvän kuvan vaasalaisjoukkueen iskukyvystä, mutta valitettavasti polttoaine loppui niin sanotusti kesken. Sportin maalit turnauksessa tekivät Artur Gavrus, Henrik Koivisto ja Aleksi Rekonen. Maalivahdeista Mika Järvinen ja Timo Niemi esiintyivät molemmat lupauksia herättävästi.

Kärpät pelasi viime viikolla yhden harjoitusottelun, jossa se kärsi niukan 2-1-voittomaalikilpailutappion KalPalle. Oululaisten ainoasta maalista vastasi täksi kaudeksi JYP:stä siirtynyt Juuso Ikonen. Tutkaparinsa Joonas Donskoi – Joonas Kemppainen menettänyt mestari on täksi kaudeksi hankkinut riveihinsä muun muassa Ässien ykkössentterinä pelanneen Mika Niemen, Bluesissa kovaa jälkeä takoneen Miro Aaltosen ja kaksi Pohjois-Amerikassa viime kaudella pelannutta suomalaista, maalivahti Sami Aittokallion ja puolustaja Jani Hakanpään. Kun kokenut runko yhdistetään uusiin hankintoihin ja nuoriin huippulupauksiin Sebastian Ahoon ja Jesse Puljujärveen, voidaan Kärppiä pitää ensi kauteenkin lähdettäessä suurimpana mestarisuosikkina.

Sportille Kärpät tarjoaa loistavan tasonmittauksen ja ottelun jälkeen ollaan varmasti viisaampia siitä, missä tällä hetkellä mennään.

Seuraa heitä:

#5 Jake Newton – Kovaa laukova yhdysvaltalaispuolustaja on esiintynyt tähän mennessä lupauksia herättävästi Sportin takalinjoilla. Pelaa rauhallisesti ja kovat syötöt napsuvat tarkasti lapaan. Miehen haastattelu löytyy Sportin YouTube-kanavalta.

#26 Tommi Tikka – Teemu Tallbergin ja Otto Karvisen sentterinä pelannut Tikka on ollut pirteä yllätys kauden ensimmäisissä harjoitusotteluissa. Isokokoinen ja röyhkeä keskushyökkääjä taistelee pelipaikasta Liiga-miehistöön.

#30 Joonas Komulainen – Lukosta siirtynyt kiekkotaitava keskushyökkääjä on valmis tekemään lopullisen läpimurtonsa Liiga-tasolla. Muodostaa joukkueen vaarallisimman hyökkäyspään aseen Charles Bertrandin ja Artur Gavrusin kanssa.

#82 Henrik Koivisto – Kesken viime kauden Lukosta tullut Koivisto on näyttänyt ottavan ison askeleen eteenpäin kesän aikana. Jalka liikkuu ja kädet käyvät entistä nopeampaan tahtiin. On Komulaisen ohella yksi ensi kauden varteenotettavimmista läpimurtopelaajista.

#97 Artur Gavrus – Dinamo Minskissä viime kaudella pelannut valkovenäläinen on tehnyt vaikutuksen luistelu- ja kiekonkäsittelytaidoillaan. Kemiat toisen ulkomaalaishyökkääjän, Charles Bertrandin kanssa löytyivät jo ensimmäisessä harjoitusottelussa. Rannelaukaus lähtee kovaa ja tarkasti.