Sport esitteli urheilutiiminsä

 

Vasemmalta Tapio Kotola, Ari-Pekka Pajuluoma ja Tomek Valtonen

 

Liigassa ensi kaudella pelaava Sport julkaisi urheilupuolen tiiminsä. Päävalmentajana toimii Tomek Valtonen. Valmennusryhmässä jatkaa Ari-Pekka Pajuluoma, joka toimii apuvalmentajana. Tapio Kotola jatkaa myös ryhmässä maalivahtivalmentajana. Lisäksi valmennusryhmään liittyy 1+1 vuotisella sopimuksella toiseksi apuvalmentajaksi Petri Karjalainen, joka valmensi kuluvalla kaudella Heinolan Peliittoja.

-Haluttiin vahvistaa tietämystä ja tuoda uutta näkemystä. Karjalaisella on nuoreksi valmentajaksi paljon kokemusta, sillä hän on ollut liiton hommissa, nuorten maajoukkueen peräsimessä ja valmentanut Suomessa ja Sveitsissä. Saatiin pätevä kaveri kertoo urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä

 

-Kesällä tullaan olemaan paljon jäällä ja sitä kautta ollaan valmiita elokuussa, kun harjoituspelit alkaa. Treenit aloitetaan 28.4 ja kasataan joukkue ensi kertaa yhteen ja jäälle mennään heti seuraavalla viikolla, kertoo Sportin uusi päävalmentaja Tomek Valtonen.

 

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen

 

Apuvalmentajana jatkaa Ari-Pekka Pajuluoma.

-Oma fiilis on se, että lähdetään itse oppimaan ja opettamaan. Rooleista ei ole vielä ollut puhetta. Jokaiselle varmasti löytyy oma rooli. Fiilikset on hyvät.

 

Maalivahtivalmentajana jatkaa Tapio Kotola.

–Edustuksen maalivahdit kuuluu minulle, ja heidän kanssa pääsee ensimmäistä kertaa nyt toteuttamaan yksilövalmennusta aikaresurssienkin puitteissa. Hieno mahdollisuus lähteä senkin osalta parantamaan omiakin juttuja. Lisäksi hoidan edustuksen joukkueenjohtajan tehtäviä. Lisäksi A junioreiden maalivahdit.

 

-Yhteistyö A junioreiden ja edustuksen välillä pitää totta kai olla koko ajan olemassa. Meillä on 13.4. A junioreiden try out, sen lisäksi haetaan ns täsmähankintoja, jotka pystyisi kasvamaan siellä edustusjoukkueen mittoihin ja voisi viedä A junnuja eteenpäin. PlayOffit  A:n tavoitteena, kertoo Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä A junioreista.  

 

A junnujen valmennuksessa jatkaa Saku Martikainen. Apuvalmentajaa vielä kartoitetaan ja etsitään.

 

Karjalainen ei itse päässyt paikalle, sillä hän oli matkalla Pohjois-Amerikassa tarkkailemassa pelaajia.

-Ulkomaalaisia pelaajia on tulossa ensi kaudella, se mikä se määrä on, niin aika näyttää, kertoo Jämsä.

 

Lisäksi pelaajakoordinaattoriksi on nimitetty Matti Virmanen vuoden mittaisella sopimuksella. 

-Virmasella on hyvät kontaktit ja hän on iso apu meille. On hieno saada tälläinen arvostettu persoona Vaasaan, jatkaa Jämsä

 

 

 

 

 

Teksti ja kuvat: Hapa Bragge