Sport - Blues: Blues-torstai Kuparisaaressa

Sport hakee kauden kolmatta voittoaan Bluesista
Sportin kotiottelut jatkuvat torstaipelillä Espoon Bluesia vastaan. Joukkueet kohtaavat jo kolmannen kerran tällä kaudella ja vahvassa vireessä oleva Blues tulee varmasti vahvalla revanssihengellä Vaasaan.

Sportin maaottelutauon jälkeiset pelit ovat olleet hyvin kaksijakoisia: vieraissa vaikeaa ja kotona kulkee paremmin. Perjantaina Ilves nöyryytti Hakametsässä 6-1 lukemin, mutta lauantaina joukkue oli kuin uudesti syntynyt ja lopulta JYP kaadettiin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Joukkueen taistelutahto oli huippuluokkaa, tästä esimerkkinä nousu kahdesti tappioasemasta tasoihin kolmannessa erässä ja varsinkin Mike Brennanin 3-3 tasoitus oli juuri sitä mitä halutaan nähdä: vahva ajo maalille ja kiekkoa häkkiin. Tiistaina oli edessä reissu Kuopioon KalPan vieraaksi, jossa varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä KalPa näytti tehokkuuden merkitystä maalipaikoissa. Toisessa erässä Sportilla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta edes 2-0 hyökkäystä ei saatu päätettyä maaliin. KalPa sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti ja meni 2-0 johdossa toiselle erätauolle. Kolmannen erän alun kolmas maali katkoi selkärankaa ja lopulta kuopiolaiset lasketteli 5-0 voittoon.

Sport ja Blues ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja molemmilla kertaa kotkapaidat ovat ottaneet kolme pistettä. Vaasassa Sport oli syyskuussa 6-2 parempi ja lokakuun puolivälissä Sport haki 1-2 voiton Espoosta. Blues tuleekin varmasti Vaasaan täynnä revanssihenkeä ja luvassa on kiihkeä kiekkokamppailu. Espoolaiset ovat olleet viime otteluissaan hyvässä vireessä, sillä viimeisestä viidestä pelistä on saldona neljä voittoa. Maajoukkuetauon jälkeen Bluesin tehon on saanut todeta Pelicans sekä Lukko. Varsinkin nuori veskari Eetu Laurikainen on ollut liekeissä.

Sport joutui maksamaan JYP -voitosta kovaa hintaa kun sekä Lassi Kokkala että Hannu Toivonen joutuivat jättämään pelin kesken eivätkä he pelanneet tiistaina Kuopiossakaan. Kokkala on ollut tärkeä osa ykkösketjua ja toivotaan, että Lassi nähdään tutulla paikallaan ranskalaisten välissä torstaina.  Taistellakseen voitoista Liigassa Sport tarvitsee samanlaista tehokkuutta kuin kahdessa viime voittokotiottelussa, joissa kiekkoa on toimitettu verkkoon hyvällä prosentilla. Lisäksi JYPiä vastaan kolmannessa erässä yleisö oli se kuudes kenttäpelaaja siivittäen kotkapaidat liitoon. Tätä lisää!

(TANELI JOKELA)

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #3 BERTRAND Charles

Joukkueen kultakypärä ja ehdoton liideri Bertrand on ihastuttanut otteillaan syksyn peleissään. Keskiviikkona kannattajat saivat hyviä uutisia, silloin julkistettiin Bertrandin ensi kauden jatkosopimus Sport -paidassa. Ranskalaishyökkääjä on 4+12 tehojensa ohella kunnostautunut monipuolisuudellaan, varsinkin miehen takakarvaus ja taistelutahto joukkueen eteen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä on ollut ihailtavaa.

SPORT #21 KÖRKKÖ Tomi

Nelosketjun laituri repii ja raastaa vahvasti vaihdosta toiseen. Muodostanut alkukaudesta hyvän kaksikon sentteri Aleksi Rekosen kanssa ja neljä tehtyä maalia on hyvä määrä ns. jarruketjun pelaajalle. Avausmaali JYPiä vastaan lauantaina oli todella tyylikäs one timer ja Körkkö näytti että osaa myös maalata.  Näitä lisää!

BLUES #41 LAURIKAINEN Eetu

Jani Nieminen lähti kauteen espoolaisten ykköskassarina, mutta nuori Eetu Laurikainen on vahvasti haastanut Niemisen peliajasta ja viime peleissä ottanut ykkösen paikkaa itselleen. Tälle on myös katetta, sillä Laurikainen on pelannut kahdeksan peliä todella kovalla 95,83% torjuntaprosentilla. Torstaina nähdään miten nuori veskari kestää Kuparisaaren paineessa.

BLUES #64 MALMIVAARA Olli

Kokenut puolustaja oli viimeksi Vaasassa pahasti tuuliajolla 6-2 Sport-voittoon päättyneessä pelissä. Isokokoinen (198 cm /104 kg) Malmivaara oli hätää kärsimässä liukkaiden Sport-hyökkääjien kanssa. Pysyykö torstaina paremmin kyydissä?

(TANELI JOKELA)Sportin maaottelutauon jälkeiset pelit ovat olleet hyvin kaksijakoisia: vieraissa vaikeaa ja kotona kulkee paremmin. Perjantaina Ilves nöyryytti Hakametsässä 6-1 lukemin, mutta lauantaina joukkue oli kuin uudesti syntynyt ja lopulta JYP kaadettiin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Joukkueen taistelutahto oli huippuluokkaa, tästä esimerkkinä nousu kahdesti tappioasemasta tasoihin kolmannessa erässä ja varsinkin Mike Brennanin 3-3 tasoitus oli juuri sitä mitä halutaan nähdä: vahva ajo maalille ja kiekkoa häkkiin. Tiistaina oli edessä reissu Kuopioon KalPan vieraaksi, jossa varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä KalPa näytti tehokkuuden merkitystä maalipaikoissa. Toisessa erässä Sportilla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta edes 2-0 hyökkäystä ei saatu päätettyä maaliin. KalPa sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti ja meni 2-0 johdossa toiselle erätauolle. Kolmannen erän alun kolmas maali katkoi selkärankaa ja lopulta kuopiolaiset lasketteli 5-0 voittoon. Sport ja Blues ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja molemmilla kertaa kotkapaidat ovat ottaneet kolme pistettä. Vaasassa Sport oli syyskuussa 6-2 parempi ja lokakuun puolivälissä Sport haki 1-2 voiton Espoosta. Blues tuleekin varmasti Vaasaan täynnä revanssihenkeä ja luvassa on kiihkeä kiekkokamppailu. Espoolaiset ovat olleet viime otteluissaan hyvässä vireessä, sillä viimeisestä viidestä pelistä on saldona neljä voittoa. Maajoukkuetauon jälkeen Bluesin tehon on saanut todeta Pelicans sekä Lukko. Varsinkin nuori veskari Eetu Laurikainen on ollut liekeissä.