Sport avasi kauden kolmen pisteen voitolla

1. Erä

Vierasjoukkue JYPille tarjottiin mahdollisuutta avausosumaan kun kapteeni Mikko Pukka lähti istunnolle kiinnipitämisestä ajassa 01:23. Kotkapaitojen alivoimapelaaminen oli kuitenkin rautaa eikä JYP saanut kertaakaan kiekkoa rauhoittua alueelle. Jäähy kuitenkin sotki hieman Sportin peliä ja vieraat olivat halitsevampi erän ekalla puoliskolla. Kiekko liikkui nätisti, mutta peliä pelattiin pääosin keskialueella ilman vaarallisia tilanteita. Sport sai luotua ensimmäisen hyvän paikan 8 minuutin kohdalla kun Charles Bertrand tekee tutut kiemurat ja tarjoilee takatolpalle Jarkko Immoselle, jonka onetimer jää tällä kertaa piippuun.

Erän puolivälin jälkeen ote siirtyy pikku hiljaa kotijoukkueelle. Ensin Joonas Komulainen kikkailee nätisti sinisellä päästen vetopaikkaan, jonka Tuomas Tarkki selvittää. Seuranneesta 100-0 aloitusvoitosta ampuu Tuomas Vänttinen napakasti ja Tarkki torjuu vaivoin olkapäällään. JYPin hyökkäykset saatiin hyvin pelattua pois jo keskialueella ja varsinkin Bertrandin takakarvaus oli hienoa katseltavaa. Hurrikaanipaidat joutuivat toimittamaan kiekkoa kaukaa ja pienistä kulmista kohti Mika Järvistä, mutta muutamia irtokiekkoja lukuunottamatta ei hätää omissa ollut. Kauden avausmaali nähtiin ajassa 17:57 Teemu Tallbergin ohjatessa Aleksi Laakson viivavedon ohi Tarkin. Hyvän syötön Laaksolle tarjoili pirteästi pelannut Otto Karvinen. Karvinen on vielä kertaalleen yllättää Tarkin painaen väkisin oikeaa kaistaa maalille, mutta JYP-pakki onnistuu kaatamaan Karvisen juuri ennen harhautusta. Erän loppuun JYP luo pientä painetta, mutta Sport puolustus kestää.

2. Erä

JYP oli toisessa erässä vahvasti niskan päällä ensimmäisestä vaihdosta saakka ja kentällä käytiin taistelua Mika Järvinen vastaan JYP. Toisella minuutilla Järvinen torjuu hypäten olkapäällään ensimmäisen tuhannen taalan paikan ja vieraiden tulitus on armotonta. Osin tätä avittaa myös Sportin isot vaikeudet avauspelissä ja keskialueen ylityksessä. Sport saa ensimmäisen puolittaisen paikkansa kun tähän mennessä paras ketju Tallberg - Erik Riska - Karvinen hämmentää hyökkäyksessä. Tarkki pystyy kuitenkin torjumaan Karvisen rystykäännön. Toisessa päässä Järvinen ottaa pyttykerhotorjunnan huikealla räpylätorjunnallaan. Loputtomiin Järvinenkään ei kestä ja ajassa 28:17 Valtteri Hotakainen pelataan hyökkäysslueella parillä nätillä syötöllä vetopaikkaan b-pisteen kaarelle. Veto livahtaa lopulta längistä sisään. Maalin jälkeen vieraat pyörittää todella pitkän vaihdon hyökkäyspäässä ja pitkän jälkeen Tomek Valtonen ottaa Sportille aikalisän. Paine kuitenkin jatkuu ja JYPille tarjotaan ylivoimaa ajassa 11:22, mutta jälleen alivoima taistelee hienosti ilman takaiskua.

Erän viimeiselle vitoselle päästään vihdoinkin ylivoimalle Darryl Boycen ottaessa turhan jäähyn keskialueella. Minuutin ylivoiman jälkeen ollaan todella lähellä suorasta hyökkäyksestä. Komulainen imee keskiviivalla kaksi valkoista itseensä ja puolustaja Jake Newton pääsee rauhassa nousemaan vasenta kaistsa alueelle. Mies virittää yläkaarelta todella kovan lämärin, joka kilahtaa oikeaan ristikkoon pompaten takaisin kentälle. Ylivoiman lopussa saadaan hyvä paine alueelle ja juuri (37:07) kun vieraat tulee täyteen iskee tuttu mies. Niko Peltola toimittaa kiekkoa maalille, josta se pomppii vasemmalle b-pisteelle. Charles Bertrand pääsee tulittamaan sydämensä kyllyydestä eikä mies erehdy. Tärkeä johtomaali vaikean erän loppuun. JYP luo vielä muutaman vaarallisen hyökkäyksen Sport päätyyn, mutta kotkapaidat kestää ja toiselle erätauolle johtolukemista 2-1.

3. Erä

Sport tulee päättäväisesti kolmanteen erään eikä JYP pääse heti alkuun niskan päälle kuten teki kahdessa ensimmäisessä erässä. Lähes 3500-päinen Kuparisaari räjähtää riemuun ajassa 44:11. Ykköskenttä järkkää hienon osuman: Jarkko Immonen takakarvaa kiekon JYP-pakki Valtteri Kemiläiseltä Jypin puolustusalueella ja syöttää maalin eteen Henrik Koivistolle. Koivisto tiputtaa selän taakse Bertrandille, joka rannaa suoraan vasempaan yläpesään 3-1 lukemat taululle. Sport ottaa maalin jälkeen pelin selkeästi hallintaan ja erän puoliväliin mennään kotkapaitojen käsikirjoituksen mukaan. Kahden maalin johto kuihtuu kuitenkin nopeasti kun omissa hiukan ylipelataan. Mikko Kalteva levittää viivasta oikealle Kemiläiselle joka saa rauhassa nousta yläkaarelle ja rannata pelin jännäksi ajassa 50:07.

Sport ei kuitenkaan hätkähdä kavennuksesta vaan pelaa kurinalaisesti loppuun saakka. JYP luo muutamia puolittaisia paikkoja, mutta Järvinen on tänään mies paikallaan. Vieraiden aikalisä ei lopussa pelin suuntaa muuta ja vaikka Tarkki otetaan ulos pariin otteeseen niin hyökkäysalueelle Sport ei JYPiä päästä. Hätäinen pitkäkiekko sekoittaa lopullisesti valkoisten pasmat 40 sekuntia ennen summeria ja näin kotkapaidat saa tuulettaa komea pinnaa loistavan äänekkään kotiyleisön edessä.

Hieno avaus kaudelle. JYP oli juuri niin sitkeä kuten odotettiinkin. Sport oli tänään kuitenkin varsinkin muutaman yksilön verran parempi. Bertrand oli tutun tehokas ja uudet hankinnat Tuomas Vänttinen, Komulainen ja Karvinen olivat hyvällä pelipäällä. Maalivahdeista Järvinen oli työllistetympi ja tänään virkaveljeään parempi. Liiga jatkuu huomenna Tampereella Ilveksen vieraana.

(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVAT: MARIA SUNDELIN)

Kauden ensimmäisessä ottelun alussa nähtiin itse ottelun lisäksi fanipäädyn tifo ja koko hallin standing ovation fanipäädyn rumpalin poismenon kunniaksi. Hieno ele asiantuntevalta kiekkoyleisöltä.