Sport avaa viikkonsa vierasottelulla Turussa

Vaasan Sport otti viime keskiviikkona kauden avausvoiton Helsingin IFK:sta. Viikon lepotauon jälkeen joukkue yrittää uusia saman tempun, kun se matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Joukkueet kohtaavat neljättä ja viimeistä kertaa runkosarjan aikana.

Sport avasi vuoden 2016 häviämällä kotonaan Porin Ässille 0-1. Joukkueen edellistä kotivoittoa saadaankin hakea aina marraskuulta asti. Sen sijaan vieraspelaaminen on sujunut hyvin, sillä keskiviikon HIFK-voitto oli jo neljäs peräkkäinen vieraskentällä. Joukkueen maaleista tuossa ottelussa vastasivat Ari Gröndahl, Tuomas Vänttinen, Charles Bertrand ja loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin iskenyt Sami Blomqvist. Yksi suurimmista syistä viime aikojen hyvälle vierasmenestykselle on loistavasti toiminut puolustus- ja maalivahtipelaaminen. Sport on neljässä voitto-ottelussaan päästänyt vain keskimäärin maalin per ottelua kohden.

Sport oli TPS:lle ylitsepääsemättömän vaikea vastustaja viime kaudella. Tälle kaudelle joukkueiden osat ovat kuitenkin vaihtuneet, ja TPS on hallinnut keskinäisiä kohtaamisia selvästi. Kolmesta ottelusta Sportille on jäänyt käteen pyöreät nolla pistettä. Turkulaisten hyökkääjistä varsinkin Ilkka Pikkarainen on ollut hämmästyttävän tehokas Sportia vastaan pelatuissa otteluissa.

TPS on tällä hetkellä sarjassa sijalla 8. Pisteitä se on kerännyt 60, mikä on 13 enemmän kuin Sportilla tällä hetkellä. Vaasalaiset taistelevat kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista ja siltä kantilta tärkeämpi ottelu pelataan torstaina Kuparisaaressa, kun vastaan tulee viisi pistettä Sportin edellä majaileva Pelicans. Mika Järvinen on aikaisemminkin pelannut molemmat ottelut peräkkäisinä päivinä, mutta kakkosmaalivahti Timo Niemen pelaaminen TPS:ää vastaan ei olisi suuren luokan yllätys.  

Sport ilmoitti maanantaina hankkineensa ranskalaisen Teddy Da Costan Pelicansista vaihdossa Aleksi Rekoseen. Da Costa aloittaa Sportissa Lassi Kokkalan ja toisen ranskalaisen, Bertrandin rinnalla joukkueen kakkosketjussa. Sport-hyökkääjä Tero Koskiranta palaa ensimmäistä kertaa HK Areenalle siirryttyään kesken kauden Vaasaan. 


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)